• first robotics competition (frc) robotik takımları olan integra 3646, bu sene new york'taki regional turnuvada, turnuvanın en prestijli ödülü olan "chairman's award" ile dönmüştür.

    bir robotik takımı lise düzeyinde nasıl projeler üretebilir, komüniteye gönüllü olarak nasıl katkı sağlayabilir en güzel örneklerinden biridir integra. takımda 2 sene yer almıştım ve bizim zamanımızda bize oldukça uzak gelen bir ödüldü chairman's award. katlanarak artan bir başarı grafiğiyle bunu başardıklarını görmek her integra mezunu gibi beni de oldukça gururlandırdı. ödülün açıklanma anındaki çığlıklardan orada yaşanan heyecanı hayal etmek mümkün. integra şimdi frc'nin dünya şampiyonasında yarışacak, integra için bir ilk olacak bu. umarım oradan da güzel haberlerle gelecekler.

    lise düzeyinde bu okulda uğraşılan inanılmaz işler var. olimpiyat, tübitak projeleri, fll, frc... imkan verildiğinde gençlerimizin neler yapabildiğinin en güzel örnekleri belki de. gençleri her daim destekleyen, bu başarıların elde edilmesinde büyük katkısı olan fentek'in* on numara beş yıldız müdürünü de es geçmemek lazım. üniversiteye geçtim, burda yaptığımız dronela ilgili projelerde bile hala tam destek sağlıyor, rc uçak ve helikopterler konusunda tam bir gurudur kendisi. :)
  • robotik takımı, beykozda kuyuya düşen köpeği çıkarmak için robot kol yapmış lisedir.
  • bu lisedeki her öğrenciye helal olsun. yaptıkları şey inanılmaz.

    bir haberde okusak ve ülkenin adı türkiye olmasa "işte abi medenyiet böyle bir şey" deriz hepimiz. bu çocuklar, bu derece geri kalmış bir ülkede muasır medeniyete ulaşmışlar resmen.
  • bugün beykoz'daki kuyuya düşen kuçuyu kurtarmasıyla öğrendiğim lise, şu karanlık günlerde sevindirici bir olaya vesile olmuşlardır. öğrencilerine ve bu öğrencileri yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerine sevgilerimi iletiyorum, başarınız daim olsun.

    edit: haberin ilk saatlerindeki bilgi eksikliği sebebiyle köpeği kurtaran robotu bu genç arkadaşlarımızın yaptığı zannedildi birçok kişi tarafından. ben bu yanılgıya kapılanlardan biri olsam da yazılımla ve bilimle uğraşan her genç başımızın tacıdır, gururumuzdur. hele hele bu gençler uluslararası müsabakalarda başarı elde edecek kadar emektar ve parlak ise onlara mütevazı bir tebrik mesajı pek yetersiz kalacaktır; ne yazıkki yaşıtlarınızın %80'i boş işlerle vakit harcarken sizlerin böylesine dolu dolu yaşamanız çok güzel gençler, öğretmenlerinize ve sizlere kucak dolusu sevgiler tekrardan.
  • demek ki imam hatip okumakla, dua etmekle olmuyormuş. çalışmak, üretmekte gerekiyormuş.
  • atatürk'ün çocukları.
  • bünyesindeki robotik topluluğuna helal olsun. bu arkadaşlara tavsiyem gidebildikleri ilk fırsatta yurt dışına gitmeleri olur. türkiyede size pek ekmek çıkmaz. ama yurt dışında kıymetleri bilinir.
    bakın bilime ne kadar ihtiyaç olduğunu görüyorsunuz?

    ama bu beyinlere gerekli değeri veriyor muyuz? gerekli olanakları sağlıyor muyuz?
    hadi canım hayvan kurtardılar sadece diyebilirsiniz.
    oraya bir çocuk düşseydi de bu şekilde kafası çalışan, aklı olan insanlar çıkaracaktı.
    türkiyedeki tüm imamhatipler birleşse o çocuğu oradan çıkarabilir mi? çıkaramaz.
    hepsi aynı anda dua etse çıkarabilir mi? çıkaramaz.

    biz neden fen liselerini arttıracağımıza, gidip imamhatip açıyoruz? eğitimli ve akıllı insana neden değer vermiyoruz?
  • "almanya kıskanıyor" diyerek saçma sapan şeyleri sözlükte paylaşacağınıza, bu çocukların başarısını paylaşın ve uplayın da herkes alkışlasın.

    (bkz: 15 şubat 2017 kuyuya düşen köpeğin kurtarılması)

    edit: sanırım "kuyu"yu çıkaran ekip türkiye taşkömürü kurumu ekibiymiş, bir günde iki güzel haberimiz birden oldu, robotik kol yapan liseliler ve yılmadan işini başarı ile yapan, teknoloji kullanan ve can kurtaran devlet kurumu/işçiler. insan kendi kendine, ütopyada veya dünyanın gelişmiş ülkelerinden birinde yaşasan ancak bu kadar tatminkar bir gün yaşarsın herhalde diye düşünmeden edemiyor. herkes mutlu, kuyu mutlu, prisoner umutlu.
hesabın var mı? giriş yap