• pulsar 200ns ile büyük başarı yakalayan hint menşei bajaj'ın, yeni model motosikleti. 18 eylül 2015'den itibaren satışa sunulacak olan yeni model pulsar 200rs'in fiyatı ise 10.900 tl'den başlıyor. ayrıca içerisinde abs sistemi ve exhaust tec performans egzozu bulunduruyor.

    edit: imla hatası.
  • bajaj'ın yeni satışa sunulan 200'lük racing modeli. özellikle sarı olanı ünlü transformers karakteri bumblebee'ye benzeyen ve "motorum şekil önümden çekil" demek isteyenler için güzel bir seçenek gibi görünse de, fiyat-performans olarak nasıl bir çizgi izleyeceği merak konusudur.
  • hintli bajajın yeni super sport serisinin ilk üyesi. hayırlı olsun güzel duruyor. su soğutmalı ve gövde yayı tek amortisör olacakmış. fiyatı ise 10.999 tl. sahsi fikrimce bu paraya sıfır cbr 125 de alınır. bana sorarsanız halen honda olsun kalite olsun derim. (bkz: gitmesi kadar durması da önemli a dostlar)
  • youtube'daki reklamı inanılmaz olmuş.
  • reklamında fizik kurallarının alt üst edildiği motor

    şöyle ki motor hızla insanların arasından geçtiğinde, insanların eşyalarının motorun tersi istikamette uçuşmasını nasıl düşünmüşler acaba

    okulda fen bilgisi görmüş bir reklamcı bile bilir bunu

    (bkz: reklamcı olmak)
  • motosikletin kendisinden çok reklamı ilgimi çekmiştir. hem görsel hem müzik seçimi açısından.

    reklam
  • hakkında çok az bilgi bulunan motorum. ben almadan önce çok araştırmaya calistim ama hakkında pek bir şey bulamadım. o yüzden ben bir şeyler karalamaya karar verdim. henüz 210 km lik kullanıcı deneyimi oldugunu hatırlatayım.

    top speed : henüz rodajda olduğu için deneme şansım olmadi. ama youtube videolarından bakabilirsiniz. benim izlediklerim genelde 150 km falandi.

    hızlanma : 200 cc bir motosiklete gore değerlendirecek olursak rodajda olmasına rağmen gayet tatminkar bir hızlanması var. ama dusuk devirlerde motor biraz boğuluyor sanki. 6000 devir sonrası sanki 125 likten inip 250 lige binmissin gibi hissediyorsun.

    sele konforu : belki de en şikayetçi olduğum konu. özellikle artçı selesi berbat. 45 dk dan sonra gerçekten totonuz uyuşuyor.

    oturuş pozisyonu : çok agresif değil. supersport ile commuter arası bir şey. gayet rahat sorun yasamazsınız.

    lastikler : alışıyorsunuz lastiklere. yatış acısını falan ona göre ayarlamayi ogreniyorsunuz. bir sure idare eder ama sonra değiştirmek şart. güven vermiyor.

    aynalar : bu motosiketin en büyük dezavantajlarından biri bu. ha tabi aynaları değiştirmek mümkün ve çok da yüksek bir bedel ödemeden yapabiliyoruz bunu. ama yinede üzerinde gelen aynalar ayarlanması zor, çok fazla kör noktası olan bir ayna çeşidi. değiştirmenizi tavsiye ederim.

    frenler : ön fren gayet iyi. abs var zaten önde. durma konusunda hiç bir sorun yaşamadım. arka fren ise ortalama. ne eksik ne fazla yani.

    yedek parca : işte burası harika. gerçekten çok ucuz japonlarla karşılaştırma yaptığın zaman. bajaj yedek parça sitesinden girip bakabilirsiniz detaylara.

    yakıt : 50 liraya doldu depo. 11 litre kapasitesi var bildiğim kadarıyla. şimdiye kadar 210 km yaptım dediğim gibi. toplam 9 dis var benzin göstergesinde. 3 tane kaldı su an. yani yaklaşık olarak 300 km civarında benzini bitecek. 50 liraya 300 km bana kalırsa harika. bir de bu motorun rodaj suresinde olduğunu ve surekli şehir içinde dur kalk yaparak kullanıldığını hesaba katarsak harika. hele ki benim gibi 2000 motor benzinli bir araçtan inip buna binince nasıl bu kadar az yakar lan falan diyorsunuz.

    titresim : cbr 250 ile aynı.

    genel özet : ürünler fiyatı ile değerlendirilir. an itibari ile 10990 liraya alınabilecek en iyi motosiklet. ( supersport klasmanında ) 15000 liraya cbr 250r, 14500 liraya ninja 250 sl, 15750 liraya da r25 var diğer seçenekler olarak. ben kalite olarak çok aman aman bir fark goremiyorum aralarında. 4000-5000 liralık bir fark verilmez top speed de 25-30 km fark etmesi için. abs avantajinida es geçmemek gerek bajaj lehine. yedek parça ve yakıt avantajını da unutmamak gerekir. ha bir de bu motosikleti cbr 125 ile karşılaştırmayın arada çok fazla performans farkı var. umarım faydalı olabilmişimdir.

    edit : imla.
  • keşke yazar olsam ve bunu kullananlardan bilgi alsam diye düşündüğüm motor.

    hafta sonu satıcısını bulup göz atacağım kendisine.

    bakalım. kısmet...
  • 1 aydır sahibi olduğum motosiklet. bundan önce 150 ns kullanmıştım ondan da memnundum ama bu başka bişey. 135-140 la çok rahat yol alabiliyorum. bu uzun yolda büyük bir lüks, acaba sollayabilir miyim derdi yok. 153 son hız yaptım değişensiz. güzel motor herkese tavsiye ederim.

    edit: rs 200 de ön fren de abs var. ani frenlemelerde gidon düz iken kesinlikle kayma yapmıyor. ns 150 de çok başıma geldi, ani frenlemelerde tekerin kayması, kazadan kıl payı kurtulmalar falan. abs hayat kurtarır.
  • bajaj'ın peynir ekmek gibi satan motoru. bajaj, pulsar ns'te yakaladığı başarıyı bununla birlikte taçlandırdı diyebiliriz. sırf kendi kulübümüzde kaç tane ne ve rs var sayamadım. fiyatına göre en büyük artısı abs olması. kullanan arkadaşlardan hiçbir kronik sorun duymadım. sadece altın elbiseli adam ön jant kırılma vakalarına rastlandığını belirtmiş, hatta bu yüzden bajajdan tehdit gibi bir mesaj almış ve bajaj hakkında konuşmamaya karar vermiştir. bende burada bajaj kaybetti. onun dışında güzel motor.
hesabın var mı? giriş yap