• her sözün söylenmesi gereken doğru yer vardır. otobüste ağlayan bebek için söylenmez "bakamayacaksan doğurmayacaksın" diye. diyen halt yemiş.

    ama karın tokluğuna yaşayıp hala dördüncü beşinci çocuğu zorlayan, sonra da aç kalınca yardım dilenen yarım akıllılara denir. "bakamayacağın çocuğu niye doğuruyorsun biz bilmiyor muyuz çocuk yapmayı" da denir.

    ibareleri doğru kullanmak önemlidir.
  • son derece doğru bir sözdür.

    sikişmek sizi ebeveyn yapmaz kusura bakmayın.

    üstteki entrydeki olay saçma olsa da bu ülke bakamayacağı, düzgün besleyemeyeceği, düzgün bir eğitim olanağı sağlayamayacağı milyonlarca çocuğun sahibi gerzek ebeveynlerle dolu.

    bakamayacaksanız doğurmayın/doğurtmayın arkadaşım. mal mısınız?
  • kullanıldığı yere göre doğru olabilecek bir sözdür. ama çocuk ağlıyor diye söyleyen geri zekalıdır. ne yazık ki çocuk ağlar. yapısı budur. susturmak için azarlamak ya da istediğini yapmak da her zaman doğru değildir. evet ben de nefret ederim ama çocuk ağlar. toplum içinde yaşıyoruz mq salakları birazcık katlanmak zorundayız. içinden küfür et geç. bunun bakamamakla zerre alakası yok.
  • başkasından duysan kafasını gözünü kırarsın da kendi evladından duyduğunda çaresizliğin en büyüğünü yaşatır herhalde.

    hiç bir ebevyenin kendi çocuğundan duymaması gereken onur kırıcı cümle.
  • senin gördüğün olay kırıcı ve istisna bir durum. bu olayı bunu diyen insanlara bağlayamazsın.

    bunu söyleyen kişi o çocuğa acıdığı için söylüyor. bu ülkenin en büyük sorunlarından biri bakamayacağı kadar çocuk yapıp ortamlara salan insanlardır. 20 sene sonra o çocuk da bakamayacağı çocuğu yapacak ve bu döngü devam edecek. olan kime olacak? çocuklara olacak. ilgi gösterilememiş, öz güvenden yoksun, eğitimsiz çocuklara.
  • doğru bir cümledir. plansız ve güvencesiz çocuk yapıp onun için gece gündüz çalışmanız veya akışına bırakmanız sizleri 'ebeveyn yapmaz'
    salak olmayın her sikişen ebeveyn olsaydı ohoooo
  • çocuğunu nasıl susturabileceğini zaten bilmiyorsan yeterince tanımıyorsun ve tabi aynı zamanda bakamıyorsun demektir. bu bahsettiğim 2 yaşındaki veletler değil tabi ki biraz daha büyümüş çocuklar. evet bakamıyorlarsa çocuk yapmanın anlamı yok bu büyük özen ve emek işi. doğum kontrol nedir aile planlaması nedir zaten bunun acilen bu ülkede ve çoğu başka ülkede ciddi eğitimlerle anlatılması, topluma yerleştirilmesi gerek. özensiz ve emeksiz büyüyen çocuklar ilerde ciddi psikolojik sorunlar yaşamakla birlikte ne kendine hayrı doukunabiliyor ne de topluma. evet bazıları bu durumlardan sıyrılabiliyor ama yüzdeye vurursan büyük bir çoğunluğu ne yazık ki hiç istemediği hayatları yaşayarak mutsuz bireyler oluyor.

    şimdi tekrar düşün, evet belki bu cümleyi söylemek kimsenin haddine değil ama insanlar genel olarak hiç bir şeyi düşünmüyor aynı zamanda radikal çıkışlar yapıyor çok basit konularda bile. sonuçta toplu taşıma ortak alandır ve herkes belli kurallara uymalıdır. "ay bu çocuk o zaman metronun içine sıçsın, her şeyi yapsın" gibi yaklaşırsan yarın başkalarıda başka şeyler yapar. çocukları yetiştirirken beraber yaşamanın ve ortak alanın ne demek olduğunu iyi öğretmek ve iyi terbiye vermek gerekiyor. veremiyorsanız o zaman daha çok okuyacak daha çok kendinizi geliştirip çocuğu daha iyi eğitmeye çalışacaksınız ha yok ben yapmam banene diyorsanız da o çocuğu yapmayacaksınız, evet. çünkü hem size hemde o masum çocuğa yazık.

    keep calm and use a condom.
  • saçmalık falan değildir. bu ülkedeki ebeveynlerin büyük çoğunluğuna söylenmesi gereken sözdür.
  • hayır biz karar vermeyeceğiz kimin doğurup doğurmayacağına, öyle bir talebimiz de yok.

    böyle bir talebimizin olmaması da bakamayacağınız çocuğu yapmamanız gerektiği gerçeğini değiştirmiyor.

    hesap etmeden çocuk yapmakta sorun yok.
    büyük ihtimalle o çocuğa doğru düzgün bir aile ortamı veremiyorken sorun yok.
    gittiğin her yerde herkesi rahatsız etmekte sorun yok.
    ama bunun dile getirende sorun var öyle mi? yerim sizin gururunuzu.

    buna alınanların büyük kısmının da çocuğu hiperaktiftir, var mısın bahse? :)
  • çocuklar dünyaya gelmek için yalvarmıyor, insanlar çocukları kendi keyifleri için doğuruyor, söz doğru bakamayacaksan yapmayacaksın. çocuklar anne ve babalarına değil, anne ve babalar çocuklarına borçludur.
hesabın var mı? giriş yap