• akp’nin ‘diriliş muştusu’ adıyla bakanlık tesislerinde çocuklara din ve siyaset eğitimi verdiği, cihat kitapları okuttuğu ortaya çıkması.

    haber şu: cumhuriyet

    haberin ilk paragrafındaki mersin gençlik ve spor il müdürü'nün cevabı dikkat çekici:

    "akp gençlik kolları tarafından gençlik ve spor bakanlığı desteği ile mersin’de gerçekleştirilen “diriliş muştusu yaz kampı”nda 18 yaşından küçük çocuklara din ve siyaset eğitimi verdiği ortaya çıktı. “kamplarda çocuklar militanca yetiştiriliyor” diyerek yaşananlara tepki gösteren chp mersin milletvekili aytuğ atıcı, kamp alanını ziyaret etti. “neden bunlara izin veriyorsunuz” sorusuna mersin gençlik ve spor il müdürü şaban güneş’in ‘bakanlık emri’ cevabı ile karşılaşan atıcı, kamplara ilişkin “bir siyasi parti 18 yaş altındaki çocuklara siyasi eğitim veremez” dedi."

    hadi yazın açılan kuran kursları din eğitimi için dindar kesim tarafından gerekli görülebilir. lakin aynı haberde yeralan kamp eğitim programıyla alakalı şu paragrafını izahatı nedir ey ahali?

    "akp tarafından küçük yaştaki çocuklara “ümmet coğrafyasında türkiye”, “müslüman gencin yaşantısı”, “28 şubat ve darbeler”, “milli ve yerli gençlik” başlıkları altında dini eğitimler verildiği öğrenildi. ayrıca “müslüman cihattan soğursa kaybeder. demokrasi kâfir işidir” sözleri tartışma yaratan nurettin yıldız’ın cihadı anlattığı “mücahide kadın” kitabının kamp çağrısında yer alması ve çocuklara okutulması da dikkat çekti. sabah namazıyla başlatılan etkinlikler “tekbir”lerle devam ederken, verilen eğitimlerde ilahiyatçı ramazan sönmez’in, “yurtta da savaş devam ediyor, cihanda da savaş devam ediyor. ne zamana kadar, allah’ın dini islam yeryüzüne hâkim olup fitne, şer güçler, emperyalist güçler ortadan kalkıncaya kadar bizim mücadelemiz devam edecek” ifadeleri ve eğitimci nevzat arabacı’nın “fatih kimle kavga etti? istanbul’un surlarına fatih türklüğü mü getiriyordu, kürtlüğü mü getiriyordu? kostantin’i yenerken neyi getiriyordu? kilise’yi cami yapacak, islam nizamı için geliyordu” sözleri çocuklara verilen eğitimin şeklini de gözler önüne serdi."

    haberin yandaş medyanın çoğunlukla yaptığına benzer abartılı ve asparagas olduğunu umuyorum. tamamiyle gerçekse çok fena...
hesabın var mı? giriş yap