• ölümden sonraki yaşama delil olan ayet.
    eski türkler ve diğer kavimler ölümden sonraki yaşam kavramını akıl yoluyla kavrayabilmişlerdir. tek tanrılı ve çok tanrılı inanışlarda dahi mevcuttur.
    inkar eden insanlara ölü idiniz diriltti, sizi tekrar diriltecek ve öldürecek gibi net hükümlerle uyarır yaratıcı.
  • (bakara 2/28): “allah’a karşı nasıl nankörlük edersiniz! siz cansız varlıklardınız, size o hayat verdi. sonra sizi öldürecek ve daha sonra yeniden hayat verecektir. sonunda onun huzuruna çıkarılacaksınız.”

    yeniden dirilişin, ilk yaratılma gibi olacağını yani evrim denilen zırvanın kitaba uymadığını bilmem kaçıncı kez gösteren bir ayettir aynı zamanda.

    (nuh 71/17-18): “allah sizi topraktan bir bitki gibi bitirmiştir. tekrar sizi toprağa döndürecek ve daha sonra tekrar topraktan çıkaracaktır.”.

    bitkiler topraktan biter ve ondaki cansız /inorganik maddelerle büyür. insanlar da topraktan yetişen bitkilerle ve etçil veya otçul hayvanlarla beslenir. demek ki bitkiler gibi, insanların da yapı taşlarını oluşturan temel maddeler en başta cansızdır. insan ölüp de toprağa karıştığında tekrar cansız /inorganik elementler haline gelir. kıyamette de tıpkı ilk yaratılışı gibi topraktan yaratılacak, topraktaki elementleri onun için tohum görevi görecektir:

    (kaf 50/11): “bunları, kullarımıza rızık olsun diye yaptık. o su ile ölü bir yeri canlandırdık. tekrar diriliş de böyle olacaktır.”
hesabın var mı? giriş yap