• hipermarketlerde daha ucuz diye alışveriş yaptıktan sonra, ev anahtarını bırakabildiğiniz, para olmayınca yazdırdığınız, sohbet ettiğiniz mahalle bakkalınıza rezil olmamak için yapılan eylem. genelde vücut siper edilir, yolun uzak tarafından yürünülür. daha sonra ilk gidişinizde bunu yaptığınızı farkettiğini düşünerek suçlular gibi yüzüne bakamaz gözlerini kaçırırsınız.
  • insan ne kadar saklamaya çalışsa da bakkal farkeder bir şekilde. sonra da ilk toplu alışverişinizde hesapta inceden bir geçirir "düştün di mi kucağıma. yaaa.." yüz ifadesiyle.
  • sevgili mahalle bakkalinizdan da sigara,ekmek gibi ali$veri$lerinizi yaparak icinizi biraz rahatlatabileceginiz eylem.
  • tuhaf bir aldatmak duygusu yaşatan durum.
  • sürekli alışveriş yaptığımız, çocukluğumuzu bilen, akraba nişanlarında düğünlerinde gelip para bile takacak samimiyetimizin olduğu muhit bakkalına karşı böyle bir yükümlülük hissederiz, 2 kilo anca gelecek market poşetleri bakkallın önünden geçerken 50 kilo olur, ağırlığıyla ezilir büzülürüz.
    o esnada bakkalımız da boş durmaz elbette, kıllanır, sağdan soldan poşeti görmeye çalışır, bir sonraki alışverişte "bak şunlar şunlar daha ucuza geliyor hem daha iyi" filan der, vicdan tırmalar.

    böyle yavaştan yavaştan manyak olursunuz, herkes market poşetlerinize bakıp sizi ayıplıyor zannedersiniz, zamanında müdahale edilmezse kendinizi bakkalın önünde poşetleri sallayarak "evet marketten aldım! sanane ulan sananee" diye bağırırken bulabilirsiniz. yapmayın, üzmeyin beni.
  • sevdiğim bir durumdur... istediğim yerden alışveriş ederim, bakkala ne?
    ama geçerken saklarım poşeti, ayıp olmasın, amca üzülmesin ondan alışveriş etmedim diye..
    bizim kültürümüze has bir özellik galiba....
  • bir-bir baktım bu başlığın diğer entrylerine , tıpkı maziye bakar gibi.. ama o maziye nazi subayları girişivermiş sanki , dağıtmış köşe bucağı , heyhat..

    nasıl olur , nasıl söylenir bu.isteyen istediği yerden alışveriş eder diye..iyiki anneler var , bir nebze olsun küçük esnafa karşı , toplumun pankreas orjinli özsuyunun korunumu kanununu canlı tutuyorlar.şunu da unutmamalı ki ; bu dünya üzerinde tek bir bakkal kalıncaya dek veresiye yaşayacaktır , ki tekrar ısrarla hatırlatılması gereken bir şey ; veresiye kimileri için öldüresiye elzem bir tutkudur.
  • kucuklugunuzden beri alisveris yaptiginiz bakkalinizin onunden migrostan aldiklarinizla dolu posetlerle gecememektir. kaza eseri bakkal amcayla goz goze gelirsiniz, adam sonra posetlere bakar, sonra gene gozlerinize aci aci bakar. aman allahim ne kadar nankorum ama ne yapayim uygun fiyat, bol cesit, taze mal yeni acilan migros'ta diye dusunur eve gidersiniz.
hesabın var mı? giriş yap