• açılımı bursa arama kurtarma spor kulübü derneği olan, 1999 yılında marmara depremi ardından bursalı deneyimli dağcılar tarafından kurulan, bursa’nın en uzun süre faaliyet gösteren, tamamı gönüllülerden oluşan en aktif arama kurtarma derneğidir.

    ana faaliyet konuları enkaz, yangın, kaza, çığ, sel ve heyelan, mahsur kalma, kayıp, su üstü, hayvan arama kurtarma olan dernek, aynı zamanda afad, sivil toplum örgütleri, dernekler ve gruplara da eğitimler vermekte, dağ yürüyüşleri, kaya tırmanışları, dağcılık, rafting, mağaracılık, su altı dalış, kamp ve doğa yaşamı ile ilgili sportif etkinlikler ve bir çok yardım faaliyeti düzenlemektedir.

    siyaset dışı ve siyaset üstü bir kurumdur. sadece bağışlarla ayakta dururlar. çok bilinir olmasa da niğde’den kars’a özel davetler ile operasyonlara katılırlar. kameraları sevmez, sadece işlerine odaklanırlar.

    dernek 17 ağustos 1999 marmara depremi, 12 kasım 1999 düzce kaynaşlı depremi, 19 mayıs 2011 kütahya simav depremi, 23 ekim 2011 van erciş depremindeki kurtarma çalışmalarında aktif görev alarak, çok sayıda vatandaşımızı kurtarmış ve kayıplarımızın çıkartılmasına destek vermiştir.

    gönüllülük esası ile çalışır, hayatlarından fedakarlık ederek gece, gündüz, hafta içi hafta sonu demeden gelen acil durum çağrılarına koşarlar.

    her hafta çarşamba akşamları dernek binalarında dernek üyeleri, adaylar ya da dışarıdan gelen gönüllülere bedelsiz eğitim verirler.

    yine afad ve kızılay eğitimlerine katılmak isteyen dernek ya da gönüllülere ön eğitim verir, ücretsiz ekipman gönderir, deneyimli personelleri ile eğitimlere refakat eder, süreç boyunca desteklerini esirgemezler.

    web sitelerine buradan , instagram hesaplarına buradan , twitter hesaplarına buradan ve facebook hesaplarına buradan ulaşabilir, etkinlik ve faaliyetleri hakkında detaylı bilgi edinebilir, eğitim talep edebilir, dilerseniz bağışta bulunabilirsiniz.

    unutmayın bir çoğumuzun ömrü maalesef yaklaşmakta olan büyük marmara depremine tanıklık etmeye yetecek ve kaosun içinde bakut gibi profesyonel gönüllüler bizlere el uzatacaklar.
  • 6 şubat 2023 kahramanmaraş depremi sonrası yaptıkları arama kurtarna faaliyetleri kapsamında bir çok can kurtarmış, en son inatla enkaz bölgelerini terketmeyip çalışmaya devam etmeleri sonucu depremden tam 9 gün ve 203 saat sonra 2 adet vatandaşımızın sağ kurtulmasını sağlamış, ucundan kıyısından da olsa parçası olmaktan gurur duyduğum pelerinsiz süper kahramanlar, kanatsız melekler.
hesabın var mı? giriş yap