aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • filmi bok
    sahtesi bok
    gerçeği yok
  • arılar tarafından yapılan ve eğer yanında tereyağ/kaymak olmadan yenirse insanın içini sıyıran oldukça tatlı ve güzel bir gıda.
  • en hakikisini ve doğalını ürettiğimiz muhteşem arı ürünü. petek ve süzme çeşitlerimiz bulunmaktadır. sizi şuraya alalım.

    faydaları ise şöyle:

    sağlıklı tatlandırıcı

    bal, birçok yiyecek ve içecekte şeker yerine kullanılabilir . genel olarak normal beyaz şekerden çok daha iyi bir tatlandırıcı olarak kullanılmasını sağlayan yaklaşık % 69 glikoz ve fruktoz içerir.

    kilo vermeye yardımcı

    ılık su ile tüketildiğinde şekerden daha fazla kalorili olmasına rağmen, bal vücudunuzda depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olur. benzer şekilde, limon suyu veya tarçınlı bal, kilo vermeye yardımcı olur.

    daha iyi uyku

    2012 yılında balın gece öksürüğü ve uyku kalitesi üzerine etkisini bulmak için 1-5 yaş arası 300 çocuk üzerinde bir araştırma yapılmıştır. sonuçlar, balın çocukluk çağı üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilişkili öksürük ve uyku zorluğu için tercih edilen bir tedavi olabileceğini göstermiştir.

    enerjiyi artırır

    bir çorba kaşı bal yaklaşık 64 kalori içerir. bu nedenle, birçok insan tarafından bir enerji kaynağı olarak kullanılıyor. öte yandan, bir çorba kaşığı şeker yaklaşık 15 kaloridir. ayrıca, içindeki karbonhidratlar kolayca glikoza dönüştürülebilir, çünkü vücudun bu saf ve doğal maddeyi sindirmesi çok daha kolaydır.

    performansı artırır

    son araştırmalar, balın mükemmel bir ergogen yardımcısı olduğunu ve sporcuların performansını artırmada yardımcı olduğunu göstermiştir. kan şekeri seviyelerini korumanın, kasları yeniden yapılandırmanın ve egzersiz yaptıktan sonra glikojeni geri kazanmanın ve vücutta insülin miktarını düzenlemenin harika bir yoludur.

    ülser ve diğer gastrointestinal rahatsızlıkları azaltır

    son araştırmalar bal tedavisinin ülser ve bakteriyel gastroenterit gibi sorunlara yardımcı olabileceğini göstermektedir.

    vitamin ve mineral deposu

    bal, fruktoz ve glikoz gibi şekerlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineralleri de içerir. nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda b1, b2, c, b6, b5 ve b3 vitaminleri bulunmaktadır. balda ayrıca az miktarlarda bakır, iyot, demir ve çinko da bulunur.

    antiseptik özelliği vardır

    bal; antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir, bu yüzden geleneksel ilaçlarda sıklıkla doğal bir antiseptik olarak kullanılır.

    bal, antioksidanlarla doludur

    bal; serbest radikallerin vücuttan atılmasında çok etkili olan nutrasötikler içerir. sonuç olarak, vücudumuzun bağışıklığını, kanser veya kalp hastalıkları gibi potansiyel olarak ölümcül olanlara karşı iyileştirir.

    yanıkları, yaraları ve diğer cilt hastalıklarını iyileştirmeye yardımcı olabilir

    bal, antioksidanlar bakımından zengin olmasının yanı sıra, nemli bir ortam sağlayarak ve etkilenen bölgeye besin akışını artırarak yara ve yanıkların iyileşmesini hızlandıran antibakteriyel ve antiseptik özelliklere de sahiptir. bal, her ikisi de cilt enfeksiyonlarına neden olabilen e. coli ve metisiline dirençli staphylococcus aureus (mrsa) gibi patojenlerin öldürülmesinde etkilidir.

    kanserle savaşmaya yardımcı olabilir

    fareler üzerinde yapılan ön çalışmalar, bazı bal türlerinin kanser hücresi büyümesini engelleyebileceğini göstermektedir. ancak şimdiye kadar yapılan çalışmalar sadece fareler üzerindedir, bu yüzden insanlara faydası hakkında kesin bir sonuç yoktur.

    kepeği önler

    kepek ve kaşıntılı kafa derisi oldukça can sıkıcı sorunlardır. balın antibakteriyel özellikleri sayesinde bu problemlerden kurtulmak çok kolay. kepekli ve sağlıksız bir saç derisini tedavi etmek için tek ihtiyacınız olan, eşit miktarda çiğ bal ve suyu karıştırmaktır. bu karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. bir saat bekledikten sonra durulayın. birkaç hafta içinde farkı hissedeceksiniz.
  • bu sene yeterince yağış olmamasından kaynaklı olarak üretim sıkıntısı var imiş.

    bal'ın üretildiği bir yerdeyim ve fiyat şuan 45 tl olmuş durumda. 25e direkt çam balı alabiliyordum. kendi hedefleri olan örnek veriyorum 50 tenekeden fazlası üretildiğinde elde kalmasın diye uygun oluyordu.

    bu sene, 5 kavanoz balı 100e satan bir yer bulursa bal üretimi olmayan yerdekiler alsın bence o_o

    edit: ya da almayın lan şimdi durduk yere kanalize etmiş olmayayım* neydi o laf, heh y.t.d.
  • bal türkiyede en hile hurda pazarlama şark.kurnazlığı dolandırma yapılan müthiş besin ki dünyadada böyle şişlinin ortasında 100 kg glikoz şurubundan arı görmedn merdiven altı 3 dkda yapılcak şey dir istediğin kvıama renke kokuya bitkiye dönüştürebilirsin gıda mühendisliği sağolsn türkiyede yüzde 90 satılan şey eski dedelerimzn balı değildir ve ne yazikki bır kısmı zehirdr yoldan aldğmz balı analiz ettirme olanağı olduğu için söylüyrm misal bu yaz bi tanesinde ağır kurşun bi tanesinde çok fazla ilaç kalıntısı (zehir )çıkmştr bide ciddi pahalı.. napmalı bu mucizevi besini sağlıklı tüketmek için cevap ; arıcıyı şahsen tanıyo güveniyosanız ne mutlu size alın doğru yerdesnz öyle imkanınız yoksa türkiyede 1.2 firma çok sağlıklı işler yapıo ordan alın ( balparmak torlak )diğerleride güzel iş çıkartabilir bunlar benim gördüğüm ama unutmyan fenni arıcılık yapısı itibariyle sıkıntılıdr antibiyotik-varao ilaçlama ...vb
  • mucizevi besin. ben uçan bir böceğin kusmuğuyla oluşan besine acayip şaşırırım kardeşim. hayır bi de şu var tadı da nefis. hani çok şifalı olur ama tadı berbat olur anlarım. bunun tadı da enfes. gerçi saf balların tadı acı olurmuş diyorlar ama hiç önemi yok. bal bambaşka bir şey ya. seviyorum.
  • #114711201 çam balındaki üretim durumunu bilmiyorum ama bu sene kestane balı sezonu efsane geçti.zaten sezon bir hafta hadi bilemedin 10 gün sürer.
    son 7 senenin en güzel kestane balını aldık bu sene hem kilo olarak hemde kalite olarak.öyle ki gelecek sene tüketeceğimiz balımızı bile bu seneden ayırdık,seneye ne olur bilinmez

    edit:bal sağımı video
  • çalıştığım yerden ötürü bende bir arıcılık merakı başladı. çocukluğumdan beri ayı winnie gibi fütursuzca bal yemek isterdim. ve bu durumu gerçek yapmak için kendi balımı üretmek istedim. neyse okuldan kalan arıcılıkla olan bilgilerimi tazelerken aklıma şu soru geldi ''iyi de her şey tamam da arılar balı nasıl oluşturuyorlar?''

    tabi ki arılar çiçeklerin nektarlarını topluyor sonra bal oluyor değildi aradığım cevap bende şöyle bir araştırdım ve yediğimiz balın dünyanın en pahalı kusmuğu olduğunu öğrendim. yanlış duymadınız kusmuk diyorum neden mi?

    çünkü bir arı 1 gram bal üretmek için çiçekleri yaklaşık 180.000 kez ziyaret eder. bunu bir insanın yaptığını düşünürsek epeyce pahalı olurdu sanırım.

    şimdide olayın biraz kimyası ve biyolojisine bir bakalım.

    bir kolonide arılar üç gruba ayrılır kraliçe yani ana arı, erkek arı ve işçi arılardır. bal yapımından kovanın düzeninden ve koloninin devamı için yavruların beslenmesinden sorumlu grup işçi arılardır.

    işçi arılarda kovanda toplayıcı ve kovan içi görevli olarak iki ayrışırlar. toplayıcı arılar gün içerisin 10 km çapındaki bütün çiçeklere giderek, o çiçeklerin özü yani nektarı dediğimiz yapısını hortumlarını kullanarak emerler.

    emdikleri bu nektar arının midesinin tam üstünde bulunan proventrikül dediğimiz bal midesi veya mahsul midesine depolanır. burayı mideden önce gelen bir bölüm olarak düşünebiliriz buranın temel özelliği yiyeceklerin burada sindirilmeye başlamasıdır. bu bölüm yaklaşık 40 mg nektar alabilir, gözünüzde daha rahat canlanması için arının boş ağırlığının kabaca% 50'sini kadarı diyebiliriz.

    alınan nektar genellikle % 70 ila %80 su içerir, arı bu nektarı emerken hipofarengeal bezindeki tükrük enzimleri ve çeşitli sindirim proteinleri emdiği nektarın su içeriğini biraz yükselterek buradaki şekerleri parçalamaya başlar. toplayıcı arılar daha sonra kovana geri dönerler ve burada kusarak emdikleri nektar ve sindirim karışımını kovan arılarına aktarırlar .kovan arıları daha sonra aldıkları bu karışımı bal mideleri aracılığı ile yutup kusarlar aynı zamanda bu işlem bir alınan karışımın çalkalanmasına neden olur ki sindirim enzimleri alınan nektarın her yerine nüfuz ederek reaksiyonu hızlandırır. ayrıca ağıza gelen nektar karışımı arıların çeneleri arasında tekrar tekrar kabarcıklar oluşturur ki hacim başına geniş bir yüzey alanı oluşturması sağlanır ve nektar karışımının su oranı buharlaşma yoluyla azaltılır. bu arada arı sindirim enzimleri, sükrozu bir glikoz ve fruktoz karışımına hidrolize eder ve diğer nişastaları ve proteinleri parçalayarak asitliği artırır.

    kovan arıları bu işlemi 20 dakika kadar süreyle yaparlar ve kusma ve sindirim ile birlikte bir grup halinde çalışırlar, nektarı bir arıdan diğerine geçirirler. yani anlayacağınız olayı bir kusmuk partisine partisine çevirirler.daha sonra bu kusmuk bal peteği hücrelerine yerleştirilir ve hala yüksek su içeriği nedeniyle bozulmaya yatkın bir üründür. bu aşamada baldaki şekerlerin fermente olmasına beklenir iken petek yüzeyleri mühürsüz bırakılır. daha sonra birlikte çalışarak büyük miktarlarda vücut ısısı üreten kovan arıları, kovanın sıcaklığını yaklaşık 35 ° c gibi oldukça sabit bir sıcaklıkta tutarlar ve bu sayede petekteki bal içindeki suyun buharlaşmasını sağlarlar ve bir hava akımı oluşturarak kovan sıcaklığını sürekli olarak düzenlerler. süreç, kovan arılarının sürekli olarak kanatlarını çırparak kovan içindeki ısı ve hava sirkülasyonu sağlayarak baldaki suyu yaklaşık% 18'lik bir su içeriğine sahip şeker konsantrasyonuna çeviriler bu noktadan sonra fermantasyon durur ve balımız oluşmuş olur. arılar daha sonra hücreleri mühürlemek için balmumu ile kapatırlar ve balın bozulması önlenir.

    şimdiden afiyet olsun*.
  • özlenendir. yarın almalı. ekmegı ıcıne bandırarak ne götürülür var ya.
  • yeyince dudağım boğazım ağzım kaşınıyor. midem ağrıyor. alerji mi var nedir.
hesabın var mı? giriş yap