• bahçelievler'deki küçük kulübeyi, turizm-otelcilik'teki 1 seneyi ve mmf'in ilk yıllarındaki tozlu yolları bilen birisi olarak yine de katettiği yol fena sayılmaz. mükemmel değil vasat. dur bakayım, bir not vereyim 100 üzerinden : 53... evet bu not yeterlidir bölümün geneli için.

    bünyesinde emine uçmuş ve muzaffer kadıoğlu'nu barındırdıkça bir arpa boyu yol alamayacak; makina mühendisliğinin hakimiyetinden sıyrılamadıkça öğrencilerine işletme vizyonu veremeyecek olan bölüm. bu bölümdeki dersler içerisinden emin olun 15 tane dersi rahatlıkla eleyebilirim ve bu derslerin olmayışı öğrencilerin gelişmesi/yetişmesi/öğrenimi bakımından zerre kadar zarar yapmaz. tam tersine ders yükleri hafifler, bölümün esas derslerine olan dikkatleri toplanır. eskiden yöneylem araştırma ve sistem simulasyonu derslerine koray gürbüz hoca girerdi ve bu dersler en iyi o dönem anlatılmıştır. demet'in asistanlık zamanlarındaki durumunu hatırladıkça bu zor derslerin altından nasıl kalktığını merak ediyorum doğrusu.

    daha 1. sınıfta olasılık dersini emine uçmuş'un veriyor olması ben de şu an errör etkisi yarattı. emine hoca'nın bize istatistik anlattığı dönemi de bilirim. mod ve medyan gibi basit kavramları dahi öğretmeyen emine hoca'mız sayesinde 3. sınıf dersi olan üretim planlama'da basit bir dizinin medyanını (sınıfça) bulamamış ve ramazan hoca'nın suratında sert bir ifade bırakmıştık. hey gidi emine hoca. onunla ilgili olarak sadece bizim dönemin (1998-2002) yaşadıklarını sözlüğe aktarsam istatistik delisi olurdum.

    aldığımız yarım makine mühendisliği öğretilerinin hiçbirini mühendislik yaşantımda kullanmadım. görüştüğüm sınıf arkadaşlarımın da hiçbirisi kullanmadı. kullanmazlar da... "sizi kandırmasınlar" zihniyetiyle verilen ve zoraki olarak önümüze yığılan bu dersler öğretim hayatını işkenceye döndürmekten başka hiçbir işe yaramamaktadır. acaba bu konuda hiç feedback almışlar mı? mezunlarından kaçı termodinamik bilgisi sebebiyle bir yerlere gelmiş? kaçı adyabatik ortamda sıcaklık falan hesaplamış? acaba kaç tanesinin önüne kandırıkçı teknikerler hatalı planlar uzatmış? ya bi gidin allasen. "sizi kandırmasınlar, bu konularda bilginiz olsun" denilen derslerden millet 3 sene kalıyor, okul uzatıyor. mümkün olduğunca emine uçmuş, muzaffer kadıoğlu ve makina mühendisliği baskısından kurtulması gereken bölümdür. muzaffer kadıoğlu'ndan kurtulması gerekir demiş miydim !!.
  • #16231283 no'lu entry'i yazan arkadaşı bulmak için zamanında cadı avına çıkmış bölüm.
  • orospu çocuklarını mezun olunca listeleyeceğim başlık.
    bölüm hakkında güzel bilgiler de verebilirim tabi.

    edit : bir kere ders kayıt haftasında istediğiniz dersi bile alamıyorsunuz, en az 3 gün obs başında bekliyorsunuz, kontenjan 1 artığında almak için çabalıyorsunuz. öğrenci de farkında almak istemediği hocalar var çünkü açık ve net sevmiyorlar, dersi zoraki alıyor seçemezse ve tüm dönem sevmediği hocanın dersine girmek zorunda kalıyor. algoritması ve ders açılma mantığı inanılmaz saçma. diğer üniversiteler nasıl yapıyor biraz araştırabilirler.

    edit 2 : mezunum lan.iyisi kötüsü birşey demek istemiyorum , merak eden suserlar varsa ulaşabilir.
  • 4 yıllık eğitim hayatımda bana hiçbir şey katmayan, makine mühendisliği derslerini kanun gibi öğrencilerin önüne koyan, verilen derslerin bir çoğunda o dersin amacının ve mantığının dışında sadece öğrenciye amele gibi karmaşık hesaplar dayatmak, bir çizim dersini abartıp da abartıp öğrencilerin motivasyonunu hiçe sayan, üstten konuşmalar, hayatında akademik başarıdan öte pek de bir başarısı olmayan, doğru düzgün konuşmayı bilmeyen akademisyenler, ki bu konuda 2-3 hocayı tenzih ederim. yine aynı 2-3 hoca dışında, iş hayatı hakkında hiç sosyal ve teknik bilgi vermeyen sadece öğretim verdikleri dersleri anlatıp onun dışında hiç yorum yapmayan hocaların benim gözümde pek bir kıymeti yoktur. öğrenim hayatımda da farkındaydım fakat iş hayatına girince okulda öğretilenlerin iş ile hiçbir alakası olmadığını gördüm. bu belki çoğu üniversitede böyledir ama doğru olanın bu olduğunu düşünmüyorum. şuan ne biliyorsam işte edindiğim tecrübelerdendir. okulun bana tek kattığı şey altyapıdır. öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem, üstüne düşmüyorsanız okulda öğrendikleriniz size o konu hakkında yetkinlik kazandırmaz. bir şeyleri kendiniz çabalamanız gerekiyor. bunu yazma amacım birilerini kötülemek veya aşağılamak değil, sadece öğrenci arkadaşlarıma moral ve tavsiye vermektir. bölümdeki akademisyenlere bana verdiği emekler için teşekkür ederim..
hesabın var mı? giriş yap