• bir ilâh çesidi.

    (bkz: zagor)
  • kendini keçi peynirleri üzerine adamış bir firma. reklamlarını çok seviyorum.

    "baltalı, baltalı... %100 keçi peyniri baltalı..."

    http://www.baltali.com.tr/
  • izmir seferihisar kaynaklı, liseden sınıf arkadaşımın sahibi olduğu firma.
  • bir yeniçeri zorbasının bekar, aşifte, fahişe nevinden kişilere bu yeniçeri kabadayısının orta işaretini, nişanını taşıyan herhangi bir eşya vererek onu himaye altına almasıyla alakalı eski bir maffios uygulamadır. yeniçeri zorbalarının himayesindeki böyle kişilere baltalı denilir ve onlara hususiyetle dokunmazlardı. dokunulması namus meselesi sayılır bıçaklar konuşurdu.

    (bkz: balta verme/@songulyabani)
    (bkz: balta asma/@songulyabani)
    (bkz: kabadayı/@songulyabani)
    (bkz: bıçak altından geçirme/@songulyabani)
    (bkz: mafya/@songulyabani)
  • 100 gr'inda 26 gr protein, 2 gr karbonhidrat ve sadece 1.2 gr yag ile tam vucut gelistirmecilere gore lor peynirleri mevcuttur.
  • aynı zamanda ankara'nın şereflikoçhisar ilçesine bağlı bir köy.
  • aynı zamanda bilecik'in gölpazarı ilçesine bağlı bir köy.
  • şu anda piyasada bulunan en lezzetli keçi ürünlerini sunan firma.

    en kalitelisi elbette atatürk orman çiftliği.
  • ürünleri macrocenter'da satılmakta olan markadır. niye? çünkü keçi sütü=az bulunurluk=sağlık=macrocenter'dır. nitekim ben de macrocenter'a adımımı attığım gibi organik gıda seline kapılmış sürükleniyordum. aha özel arı götü balı, aman tanrım 6 kurtlu elma, vay efendim koşan kaslı tavuk diye çenemden salya akarken, ağzıma kürekle vurdu bu edindiğim baltalı %100 keçi sütünden üretilmiş labneh. normal labnenin klası zannettiğim bu ürünü kaptığım gibi "labneh yazmışlar peh peh gerçek adı labnehmiş demekki, siz kerizler pınar labne yiyin" diyerekten özel bir gıda satın alacak olmanın verdiği gururla kasaya yürüdüm.
    sadede geleyim, az önce bir grissini yardımıyla ürünün tadına baktım ve ardından lokmayı lüp diye azımdan çıkardım... ben hayatımda bu kadar ağır bir peynir yemedim ki keçi peyniri rahatlıkla yiyebilen, keçi sütü de içebilen bir insanım. tadı geçsin diye bütün grissini pakedini kurabiye canavarı gibi yedim ve masada duran unuttuğum soğuk çayı yuttum. sonuç olarak, niye bu kadar konuştum? bu tuzağa düşmeyin... birinin evinde, bir yerde tadına bakmadan almayın diye.
  • beyaz peynirini para karşılığı elde edebiliyor olsam da aslında ona derin bir aşk besliyorum. henüz ona söylemedim. belki kahvaltıda açılırım.
hesabın var mı? giriş yap