balya
-
bir suredir ufak tefek yatirim yapabilecegim alanlara, islere bakiyorum.
henuz karar vermedim ama sanirim su an icin en buyuk adayim balya ticareti.
bu sene ufak bir meblag ile deneyecegim.
kuzenimi de kâra ortak ettim zira o kosturacak ben sadece sermayeyi verecegim.
gelismelerden haberdar ederim.
balyacilar kralicesi olursam hicbirinizi tanimam yalniz. -
buradaki tahmini rezerv 20 milyon ton olarak söyleniyor.bir 10 milyon ton ise fransızlar götürmüş.
-
yer adlarında bulunan rumca "paleo" sözcüğünün türkçeleşmiş halidir. bu kelimenin balya halini almasında yerli rumların "p" harfini "b" olarak telaffuz edişi etkili olmuştur. örnek verecek olursak "paleo kastron" zaman içinde "balya kasrı" ve en nihayetinde de balıkesir olmuş balya adı da balıkesirin bir ilçesine miras kalmıştır.
-
-
yollarına serilen maden atıklarıyla birgün gazetesine haber olmuş balıkesir ilçesi.
(bkz: 18 mayıs 2017 maden atıklarından yol rezaleti)
(bkz: #68709373) -
samanın dağılmasını önlemek ve depolanmasını kolaylaştırmak amacıyla özel bir makinede işlenerek dikdörtgen prizma haline getirilmesidir.
ülkemizde sanıldığı gibi biçerdöver tarafından bağlanmaz. traktörde kuyruk miliyle çalışan makinesi biçerdöverin hizalayıp bıraktığı samanı ip veya tel ile sarıp sıkıştırır ve balya oluşur. günümüzde ekonomik yükünün az oluşu ve tekrar kullanılabilirliği dolayısıyla iple bağlama daha yaygındır. bu ipler sağlamlığıyla kırsal kesimde yaşayan insanların gönlünde taht kurmuştur.
ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.
hesabın var mı? giriş yap