• balyoz tertipçilerinin dikkatsiz olduğunu gösterir.

    *(bkz: 2003 darbe planı'nda 2006'da kurulan örgüt var)

    *(bkz: 2003 darbe planı'nda 2005'te sunulan tebliğ var)

    *çünkü planın yazıldığı iddia edilen 2003 yılında “ege ordusu komutanlığı"nın adı “ege ordu komutanlığı” idi. askeri kaynakların verdiği bilgiye göre 2007 yılına kadar “ege ordu komutanlığı” adıyla yazılan komutanlık, 2007 yılının şubat ayında alınan kararla “ege ordusu komutanlığı” olmuştu(...)kısacası 2003 yılında yazıldığı söylenen planda komutanlığın adı, 2007’deki haliyle geçiyordu.
    eğer plan gerçek ise üç ay sonra emekli olacaklarını tahmin edemeyen ve bu nedenle darbeyi yapamayan komutanlar, 4 yıl sonra komutanlığın adının değişeceğini tahmin etmiş ve planlarını bu isimle yazmıştı.
    ya da ikinci bir olasılık var ki o da planın 2007 yılından sonra birileri tarafından imal edilmiş olması."

    *raporda, isimleri geçen gazeteciler kadri gürsel ve serdar akinan’la ilgili şu ifadeler yer aldı. “her iki gazeteci, seminerin icra edildiği tarihte türk kamuoyunda tanınmadıklarını ifade etmektedirler. bu durum, faydalanılacak medya mensupları listesinin seminerden sonra, her iki gazetecinin kamuoyunda tanındıktan sonraki bir süreçte hazırlanmış olabileceği şüphesini kuvvetlendirmektedir.”"

    *(bkz: emre aköz'ün tutuklanması)

    *"anılan uyduruk plan 02 aralık 2002 tarihini taşımaktadır. planın ilginç yanı, akp hükümeti’nin kuruluşundan en fazla 15 gün geçmiş olmasına rağmen, planda durum başlığı altında tasvir olunan siyasi ve ekonomik gelişmeler akp iktidarının 2003-2007 döneminde attığı adımların ve icraatının sonuçları ile birebir örtüşüyor olmasıdır. akp’nin ülkemizde yaptıkları ile ortaya çıkan siyasi ve ekonomik gelişmeler 2002 tarihinde bir plana nasıl ilham kaynağı olabilir sorusu hiç mi akla gelmemektedir merak ediyorum. bu durum, belli amaçla uyduruk ve iğrenç senaryo üretim merkezinde görevli personellerin, biraz kıt zekalı, biraz da tembel oluşlarını kanıtlamaktadır." (bkz: #18520536)
  • 2005 yılında yapılmış olan milli ekonomi kongresinin kapanış tebliği ile içerdiği inanılmaz benzerlik ile ortaya çıkan durum. aksi takdirde milli ekonomi kongresinin kapanış tebliğinde balyoz tertibini kullanmış olması durumu var ki, olay daha da ilginç hale geliyor.
  • "taraf: toplumsal muhalefet sindirilmiş, muhalif basın ekonomik ve mali denetim tehdidi ile susturulmuştur.
    gerçek: 2003'te medya üzerinde ekonomik tehdit yoktu."
  • "balyoz darbecileri büyük ortadoğu planı’nı da ortaya çıkmadan öngörmüş!

    2 aralık 2002 tarihli “balyoz” darbe planınından bir kesit:

    “laik türkiye cumhuriyeti’nin büyük ortadoğu planı (bop)’nın uygulama alanında bir piyon haline dönüştürülmesinin amaçlandığı …”

    büyük ortadoğu planı, ingilizce adıyla greater middle east initiative (ya da new middle east project), ilk defa condolezza rice’in ağustos 2003 tarihli “transforming middle east” makalesinde ortaya konuyor. bu projenin resmi olarak ilanı ise haziran 2004’deki g8 zirvesinde gerçekleşiyor. (bkz: kaynak)

    balyoz planı 2006’da kurulacağını öngördüğü türkiye gençlik birliğini 2002’de peşinen dost unsur olarak ilan etmiş, ege ordu komutanlığı’nın adının 2007’de değişeceğini 2002’de öngörerek bu ordudan beş sene sonraki adıyla bahsetmiş, 2005'de sunulan bir tebliğden 2002'de birebir alıntılar yapmışken, daha ortada yokken bop’dan bahsetmesi pek şaşırtıcı değil herhalde."
  • "el konulacak ve kapatılacak dernekler arasında 27. sırada “liberal avrupa derneği” var.
    (...)
    "oysa 2002-2003 yıllarinda bu isimli bir dernek yok! 31 ekim 2001’de kurulan (bkz: hür demokratlar derneği) 8 nisan 2006’da gerçekleşen 4. olağan kurulunda aldığı kararla adını “türkiye ve ab ilişkilerinde gelişen konjonktüre uygun olarak” liberal avrupa derneği olarak değiştiriyor, ve dernek o tarihten günümüze kadar da bu yeni isimiyle faaliyet gösteriyor. (bkz. derneğin tarihçesi)

    eğer bu belge üstverilerinde görüldüğü gibi gerçekten 2002-2003’de yazılmış olsaydı, listedeki dernek hür demokratlar derneği olurdu, liberal avrupa derneği değil. tabii balyozcular bir çok başka şey gibi bu isim değişikliğini de 3 sene öncesinden öngörmedilerse!"
  • "işbaşinda olan erdoğan değil, gül’dü
    balyoz planı’nın girişinde adalet ve kalkınma partisi hükümeti altında ülkenin ne kadar olumsuz koşullarla çevrelendiği anlatılıyor.
    unutmayalım ki, bu metin 2 aralık 2002 tarihini taşıyor. yani 3 kasım 2002 genel seçiminden tam tamına bir ay sonra kaleme alınmış. 2002 kasım ayının akışını hatırlayalım: recep tayyip erdoğan siyasi yasaklı olduğu için tbmm’de değil. cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer, 16 kasım 2002’de abdullah gül’ü hükümeti kurmakla görevlendiriyor. gül’ün başbakanlığındaki kabine 18 kasım’da cumhurbaşkanı tarafından onaylanıyor. hükümet tbmm’den 28 kasım tarihinde güvenoyu alıyor.
    iddianameye göre, orgeneral çetin doğan’ın darbe planı 2 aralık tarihini taşıyor.
    meseleye basit mantıkla yaklaşıyorum. bu darbe planında kadrolaşma, askeri müdahale için gerekçe gösterilen olumsuzluklar 16 kasım’la 2 aralık arasındaki iki haftaya nasıl sığdırılabilir? hükümet icraatının başlangıcı için 28 kasım 2002 tarihi esas alındığında bu süre 5 güne düşüyor.
    neresinden bakarsam bakayım, mantığımı ne kadar zorlarsam zorlayayım, 2 aralık 2002 tarihli bir darbe gerekçesinde sıralanan (yoğun kadrolaşma faaliyeti, özel sektörde sermayenin el değiştirmeye başlaması gibi) bütün bu olumsuz icraatın iki haftaya sığabilmiş olmasını aklım bir türlü kabul etmiyor.
    üstelik benim hafızamda kayıtlı olan gerçeklik, bu planda anlatılan bazı olaylarla da örtüşmüyor."
  • cumhuriyet savcılarından kafka’ya saygı
    "balyoz sanıklarından (bkz: yaşar barbaros büyüksağnak), işgal etmediği (belgelerle sabit) bir makamda, yüzlerce kilometre uzağında bulunduğu (belgelerle sabit) bir şehirden, henüz kullanılmadığı (belgelerle sabit) bir isimle suç işlemekten yargılanarak dünya hukuk literatürüne girecek.

    balyoz iddianmesindeki 131 no.lu sanığın adı yaşar barbaros büyüksağnak.

    yaşar barbaros büyüksağnak’ın balyoz iddianamesinde sanık olarak yer almasının nedeni, 11 no.lu cd’nin içinden çıkan üç belgede adının geçiyor olması.

    belgeler şunlar:

    ek-a.doc ve ek-b.doc. belgelerin üstverilerine göre bu belgeler ocak ve şubat 2003’te oluşturulmuş ve en son şubat 2003’de kaydedilmiş.

    ek-a

    ek-d

    bir de amiral listesi1.xls excel dosyası içinde adı “tuğamiral” rütbesiyle barbaros büyüksağnak olarak geçiyor (bu belge ise üst verilerine göre 18.12.2000’de oluşturulmuş, en son oramiral özden örnek tarafından 17.10.2002’de kaydedilmiş).

    ilk iki belge yine 11 no.lu cd’den çıkan şubat 2003 tarihli suga harekat planı’nın ekleri olduğu için, yaşar barbaros büyüksağnak balyoz soruşturması kapsamında şüpheli olarak sorgulanıyor.

    peki, bu belgeler ne zaman yazıldı?

    yaşar barbaros, büyüksağnak’ın nufusta kayıtlı olduğu adı. ancak, büyüksağnak’ın verdiği ifade de belirttiği gibi, deniz harp okulu’na girdiğinden itibaren deniz kuvvetleri’ndeki kayıtlı adı barbaros büyüksağnak. askeri kimliği, diploması, takdir belgeleri, atama yazışmaları dahil her türlü belge ve yazışmada adı barbaros büyüksağnak olarak geçiyor. ta ki, haziran 2007’de deniz kuvvetleri’ndeki kimlik bilgileri güncellenene kadar. haziran 2007’den itibaren tüm belge ve yazışmalarda adı yaşar barbaros ya da y. barbaros olarak geçiyor.

    büyüksağnak bunu savcılığa sunduğu belgelerle de ispatlıyor. (136. no.lu ek klasörde yer alan bu belgeler sayıca çok fazla; ancak örnek olarak seçtiklerimizden haziran 2007 öncesine ait olanlarına buradan, haziran 2007 sonrasına ait olanlarına buradan ulaşabilirsiniz).

    peki 2003’de hazırlandığı iddia edilen suga harekat planı’nın eklerinde y. barbaros ve yaşar barbaros’un geçmesini nasıl açıklayabiliriz? aynen 2006’de isim değiştiren hür demokratlar derneği’nin 2002 balyoz belgesinde yeni adıyla (liberal avrupa derneği) geçmesini açıkladığımız gibi!

    büyüksağnak 2002-2003’de neredeydi?

    üstüne üstlük, yaşar barbaros büyüksağnak (o zamanki kayıtlı adıyla barbaros büyüksağnak) kasım 2002 ile eylül 2003 arasında euromarfor karargahında, roma, italya’da görevli olarak bulunuyor. pasaportu ile de belgeledigi gibi o dönemde tek bir kere bile türkiye’ye giriş yapmamış. savcılar ise sorgusunda ısrarla 5-7 mart semineri’nde ve balyoz, çarşaf, sakal, suga planlarında ne görev aldığını soruyorlar. ifadesinde saydık, büyüksağnak tam 9 kere o tarihlerde türkiye’de olmadığını hatırlatmak zorunda kalıyor.

    ama nafile… yaşar barbaros büyüksağnak balyoz iddianamesinin 131 no.lu sanığı. türkiye cumhuriyeti yürütme organını cebren iskat veya vazife görmekten cebren men etmeye teşebbüs etmekten yargılanacak."
  • bravo balyozculara: emniyet’teki tayinleri de önceden bilmişler!

    balyoz belgelerinde istanbul’da görevli olarak listelenen emniyet müdürlerinin istanbul’a tayinleri belgelerin yazılığı tarihten 6 ay sonra çıkıyor.

    11 no.lu cd’de güvenilir emniyet personeli.doc isimli word belgesinde “istanbul ilinde güvenilir emniyet personeli” başlıklı bir belge var. bu belgede istanbul’da bulunan emniyet görevlilerinden hangilerine darbe sırasında görev verilebileceğine dair notlar alınmış.

    belgenin üstverilerine göre, belge 20 ocak 2003’de oluşturulmuş ve en son 14 şubat 2003’de kaydedilmiş. (belgenin içinde bulunduğu 11 no.lu cd görünen oluşturulma tarihi ise 5 mart 2003.)

    şimdi bu listedeki bazı isimlere bakalım:

    peki bu kişilerin istanbul iline tayinleri ne zaman çıkıyor? temmuz 2003’de!

    belgenin sözde yazıldığı tarihte bu kişilerin hepsi başka illerde görevliler; ogün toprak samsun’da, salih kara eskişehir’de, selim kutkan çorum’da, selami hüner ise izmir’de görevli. (bkz. hürriyet’in emniyet atamaları ile ilgili 3 temmuz 2003 tarihli haberi ve başbakanlık basın-yayın ve enformasyon genel müdürlüğü’nün aynı tarihli haberi).

    dolayısıyla, örnek vermek gerekirse, balyozcular, belgenin (sözde) yazıldığı tarihte izmir’de torbalı ilçe emniyet müdürü olarak görev yapan selami hüner’in, altı ay sonra istanbul’a atanacağını, ve izmir’deki görevini 18 temmuz’da teslim ederek, zeytinburnu ilçe emniyet müdür vekili olarak göreve başlayacağını öngörmüş ve kendisini istanbul’daki güvenilir emniyet personeli olarak listelemişler.

    tıpkı hür demokratlar derneği’nin adının ileride değişecegini öngörerek, derneği “liberal avrupa derneği” olarak fişlemeleri gibi. ya da daha ortada yokken büyük ortadoğu planından (bop) bahsetmeleri gibi. ya da sanıklardan birine, personel kayıtlarının güncellendigi çok ileri bir tarihe kadar hiç kullanılmayan ön adıyla hitap etmeleri gibi…

    bu, 11 no.lu cd’nin ve içindeki belgelerin iddia edildikleri tarihte yazılmadıklarına dair bir kanıt daha oluşturuyor.
hesabın var mı? giriş yap