• cakmaktaslarda barnie ve betty'nin evlatlık edindiği oğulları, sopasını yere vurmasından dolayı bu ismi almıştır heralde...
  • tas devrinin can damarlarından barni moloztas ve bettynin oğlu, ayrıca fred we wilma’nın kızlarının da beşik kertmesi gibiydi... çok güçlü bi çocuk olarak doğan bu ewlat, tuttuğu her nesneyi yere çarpardı, “hadi olm amcalarla el sıkış” derlerdi, adamı yerden yere vururdu ki bu adam daha çok fred olurdu. dino’yla pek bi annaşırdı. bi kaç kez suçluları tuttuğuna, ewreni kurtardığına şahit oldum, temiz işti. barni ile betty’nin çocuu olmuodu da bunu bahçelerinde bulmuşlardı, superman’in dayıoğluydu belki de, hiç düşünmedim daha önce; olur mu olur...
  • yiyi$ilen toku$ulan kişi. saygı duyulmayan bir ilişki için kullanılır. sevdicekler için kullanılması ayıptır, öküzlüktür.
  • flinstones filminden aklımda kalan bambam sahnesi şudur:
    barneyle eşi evlat edinmeye giderler. oradaki memur bambamı göstererek çocuğun adının kısaca bambam olduğunu söyler. barney uzun adını sorar. memur: bam bam bam der. yaş 12 ve ben buna çok gülmüştüm. insan zekası nereden nereye...
  • (bkz: ilk askım)
    (bkz: yalan)
  • dizinin* nerden geldiği belli olmayan ama geliş biçimi belli olan çocuğudur.
    zira wilma ve fred'in bir kızı* oldugunda betty ve barni buna cok imrenir ve kayan bir yıldız* dan cocuk dilerler. ertesi sabah kapılarında bambam'ı bulurlar ona kucak acarlar.
    ama hiç bir dizide aynı yatakta yattıgına şahit olmadığımız fred ve wilma'nın cocugu nerden cıkar, leylekler mi getirir meçhuldür.
  • çakmaktaşlar'daki beyaz saçlı çocuk. küçük halinin diziye tek etkisi kendinden büyükleri yerden yere vurup madara etmek olsa da, büyük hallerinin bulunduğu farklı çakmaktaş bölümlerinde gene kaslı ama aklı başında(konuşuyo hiç değilse) bir genç olarak karşımıza çıkar.
  • iyi bir evlattır.
  • çizgi dizinin bir bölümünde, barney ve karısı tarafından evlat edinilen karakterdir. zira; o bölümü yakalamak zordur, ben bunu başardım ve kavradım ki;

    tipik amerikan duygusal komedi filmlerindeki, evlat edinilen çocuğun, daha sonradan sahibinin çıkması, [yetiştirme yurdu mesela] bu çizgi dizide de söz konusu olmuştu. geldiler bambam ı, geri istediler. ona baya alışmış olan barney ağlamıştı.. ilk defa onu ağlarken görmek insana koyuyor be..

    o ki yıh yıh şeklinde gülme haliyle kafalarımıza kazınmıştı, daha sonra fred'in haşmetli dostlarını araya sokmasıyla işler yoluna girmişti. çocuğu geri verdiler.

    ***
    http://www.animationartgallery.com/…l/wbltw1010.jpg

    yukarıdaki adreste, bir öküzü taşırken görüyoruz.
    ***
hesabın var mı? giriş yap