• sadece sevgilisiyle tartışan hatun kisiler tarafından kullanılmayan, erkek/dişi farklılığı olmaksızın özellikle iş ortamlarında kullanılan cümle. arkadaş yapması gereken bir işi yapmaz ve bunun neticesinde şöyle bol yağlı bir fırça yer. sonra gidip sağda solda "bana babam bile bağırmadı yeaa" diye zırlar. ya amına koyim bu nasıl sikindirik bi laftır böyle yahu ? verilecek cevap da zaten bu cümlenin içinde saklı. "tamam işte, ben senin baban mıyım ? neden bağırmayayım ? neden fırça atmayayım ? değerinin yapman gereken işle doğru orantılı olduğu bir ortamda insanların sana baban kadar değer vermesini mi bekliyorsun ? "
    herkes prens ve prensesler yetiştirdi, şimdi o prens ve prenseslerin her türlü iş kolunda tezahür etmesiyle ve bu kişilerin çalışma ortamında gerçekleşen profesyonel diyalogları yufka yüreklerinde algılamalarıyla böyle saçma sapan laflar türedi.
  • kezban vs kamil* tartışmasında kullanılması farz olan tümcedir.

    zamanın ötesinden gelen edit: beni babam bile kötülemedi!
  • bunu söyleyenlerin tümü bende şiddetle geçmiş bir çocukluğa sahip olduğu izlenimi uyandırıyor. biri sana bağırırken aklına neden baban gelsin ki...

    "bana babam bile böyle davranmadı."

    anlamı; babam çocukken ağzıma sıçtı.
  • asli " babam, bana bile bagirmadi " olan cumledir. yani mealen estaizübillah " oyle bir yapiya sahibim ki, herkese bagiran cigirtkanlikta nirvana yapmis, annemi dahi solda sifir gecmis babam, bana bile bagirmadi. biliyordu ki bu kafa onu da anlamaz. dusun ne lanet bir yosmayim ben. surada kulagimin zarini patlatsan bagirmaktan, hakkediyorumdur yani. "

    tabi ki zamanla bu cumle, gunden gune, toplumdan topluma degismis ve babam bana bile bagirmadi halini almistir. asli ifade ettigim sekildedir.
  • yol alıp "yol verdim" diyen kızlar çok kullanıyor bunu. (bkz: egonu çek de önümüzü görelim)
    ayrıca ortada bağırmak gibi bir davranış varsa her ne kadar kötü olursa olsun bu davranış daha çok hissedene aittir bence. sakin sakin konuşabilen insanlar çok acayip. çok tepkisiz.
  • doğrudur. bağırmamıştır. ayrıca iş dünyasında insanlara özellikle de astlara, üstlükten dolayı verilmiş olan sikindirik güce dayanarak bağırmamak gerekir. insan olun önce. 3 kuruş kaznıcam diye ondan bundan sinirinizi çıkarıyorsunuz, egonuzu tatmin ediyorsunuz, yazık.
  • survivor'a katılıp milyonları izletiren kişilerin dillere pelesenk olmuş lafı.
    onca kişinin önüne çıkıp da ayar yemek koyar tabi. ama bu da denmez ki şimdi. olmadı. evet.
  • avrupa'da "beni kontrol edemezsin" şeklinde bir kalıp ile hayatına devam eden baskıya başkaldırının, birey olma şansını yakalama talihinden uzak memleketim çocuğunda tezahürü.
  • bir kadınla ne zaman sözlü düelloya girsem % 95 oranında duyduğum sözdür. ben bu cümleden şu çıkarımları yapıyorum:

    * ben korkunç erdemli, ahlaklı, adil bir insanım; bu sebepten babamı bile kızdıracak bir şey yapmadım.

    * zira babalar çabuk alevlenirler ve genelde bağıran canlılardır. babam bile bana bağırma hakkını kullanmamışken sen ne hakla bana bağırabilirsin...

    * o kadar kıymetli, nadide, narin bir canlıyım ki babam bile kalbimi kırmaya kalkışmadı.

    * sen haksız yere agresiflik gösteren bir anti sosyal mahluksun; çünkü ben babasını bile kızdırmamış bir kadınım.

    kadınların ana fikirden uzaklaşıp gururlu bir mağdur ayağına yattıkları demagoji aparatlarındandır...
hesabın var mı? giriş yap