• neden banka hesabımızda 10 milyon dolar ol(a)madığını öğreten klavuzun başlığı.
  • cat diye satarım ki millet çil yavrusu gibi dagılsın, dolar 2.70 i görsün, üllkem rahatlasın. sonra aynı parayla 12 milyon alırım, üstü kalsın derim

    (bkz: necmettin batırel)
  • beklemek.
    edit: bankadan çekip...
  • hemen bir suru (bkz: ayakkabi kutusu) bulup (bkz: ayak kuytusu) bir yere yerlesmek.
  • 1. 1 milyon $ çekilip bir şekilde* muhafaza edilir. sonra bu parayı sizden geri almak için ulaşan olursa "geri vereyim tabi ama ben bir kısmını ihtiyacı olanlara dağıttım, harcadım" vs. denilir. karşıdaki kişide "oh lan, 9 milyon $ ı kurtardık en azından" ifadesi görülüyorsa rahatlanır, "yok yeaa" ifadesi görülürse "... ama geri isterim tabi, verir onlar da zaten" denir ve yutkunulur. (bunun mafyası var, yüksek mevkisi var vs )

    2. bu göze alınamıyorsa tutar tl'ye çevrilir, günlük 6500 tl faiz alınır size ulaştıkları güne kadar olan faiz kar sayılır. o arada dolar fırlamışsa ve karşımızdakiler mafyatik tipler olup "sen kimin parasını teleye çeviriyorsun lan" derlerse ne yapılacaktır? bilinmemektedir. dövizini türkiye için bozdurdum ağbi denilebilir belki. siyasi konjonktüre uygun.

    3. ilk maddeye aklı yatanlar ve fakat tırsanlar meblağı 100.000 $ a düşürebilirler. koskoca mafya, onun da lafını yapmasınlar artık.

    4. türkiye'den siktir olup gitmek de bir seçenek tabi.

    5. ya da... polise teslim olunur. böylece "harcayacaklar beni" paranoyasına kapılınmamış olur. akrabalar arasında sıfırlanan itibarınız hürriyet'te "işte o vatandaş!" başlığıyla haberinizin çıkmasıyla şöyle bir toparlanır gibi olur, ama toparlanmaz.
  • tabi ki yetkili mercilere başvurup bir yanlışlşaka şaka, tabi ki anında amerika birleşik devletleri'nden yatırım vasıtasıyla kendim ve sevdiklerim için vatandaşlık alıp türkiye'den siktir olup gitmek.
  • yazın yazın... yalancıyı sikmiyolar ya...
  • nihayet son işlemlerimden elde ettiğim karları hesabıma geçmişler diye sevinmek...

    akabinde %25'ini 100'lük banknotlar halinde (tercihan 100x100=10.000 usd vakumlu fed'den ilk çıktığı haliyle olan cinsten!) yastığın epey bir altına usd olarak, bir diğer %25'ini fiziksel altın külçe olarak büyükçe bir banka kasasına, %5'ini de ayrıca fiziksel külçe altın olarak yastığın en diplerine koyarak, %40'ını negatif faizle isviçre bankalarına gömüp, %5'i ile de forex dahil tüm piyasalarda ölümüne işlemler açmak.

    dikkat edilirse gayrimenkul demedim, tahvil-bono-hisse senedi demedim, ne dedim? yatırım tavsiyesi değildir dedim. ytd!
hesabın var mı? giriş yap