• nakit kullansan tedbirli olacaksın, kredi kartı kullananlar sanki kendisi ödemiyormuş gibi tedbirsizce hareket ediyor, bunu hem nakit hemde tedbirsizce harcasınlar banka kartı ile nakit olarak hemde işimize gelsin olabilecek bir kamu spotu
  • bu oyunun ilk perdesi önce banka kartı kullanmaya teşvik edip kucağa alıyorlar.

    ikinci perdede ise banka kart hareketlerine göre kredi kartı ister misiniz diye cezbedici bir rakam sunuyorlar. ihtiyacı olan alıyor haliyle öğrenciside alıyor işsizide alıyor.
    bakıyorlar gidişat iyi sıkıntı çıkarmadı bir süre çakıyorlar ön onaylı kredi teklifini.

    üçüncü perdeden hiç bahsetmiyeyim zira biraz karanlık. işsiz,öğrenci veya kötü durumdaysanız banka kartına bile bulaşmayın çünkü öyle bir zorda kalıyorsunuz ki hiç yapmam, çekmem dediğiniz o parayı çekiyorsunuz bir anda.

    sonrası mı? borcunuzu 90 gün içerisinde ödeyemezseniz hesaplarınıza bloke koyup kredi kayıt bürosuna olumsuz sicil bildirisi yapıyorlar. olumsuz sicil bildirisinden sonrada 5 yıl boyunca hiç bir bankadan 10 tl kredi bile çekemiyorsunuz.

    özet: banka kartı dahi olsa bulaşmayın.
  • kesinlikle desteklediğim kampanyadır.. hem kayıt dışının önüne geçilmiş olur hem de ay sonu ben ne kadar harcadım dediğinde ayrıntılı bir şekilde analiz yapacağın bir dökümanın olur..

    nakit paranın elden nasıl çıktığını , nerelere gittiğini farkına bile varamıyor insan.. hele ki para üstü verilen bozuk paralar... o bozuk paralar hiçbir zaman senin olmadı..
  • kaydi ekonomi oluşturma çabası sebebi ile yayınlanan kamu spotu ki kamu yararınadır.

    meramını anlatamadığı doğrudur. sanırım bunun sebebi esnaf vergi kaçırıyor gibi bulanık sulara çekilmeye müsait bir mevzuya bulaşmama çabasıdır. batmamaya çalışan esnaf haklı, gelirini %30 unu peşinen vergi olarak ödeyip geçinemeyen bordrolu haklı öyle olunca da kıyısından kıyısından anlatabilmişler.

    pek çok ülke aynı çaba içerisinde

    hem burada öküzün altında buzağı arayıp hem bordrolu çalışanın sırtındaki gelir vergisinden hayıflanmak çok doğru değil.

    bankacılık, borçlandırma, tüketime koşullandırma, kapitalizm bunlar haklı hayıflanmalar ancak devletler alacağına bakar, bunları pek umursamaz
  • böyle giderse bir çuval parayla ekmek almaya gideceğimiz günler yakın olduğu için başıma bişey gelmeyecekse mantıklı bulduğum kamu spotudur..
  • geçen cornet aldim konyaaltinda bi marketten. nakitim vardı ama kart uzattım. adam kabul etmedi bende dondurmayı geri bırakıp yan taraftakinden aldım. böyle reddetme hakları var mı acaba merak ettim doğrusu.
  • olması gereken. mağaza kusuratli sayı söylüyor. bir kurusun hesabını yapan bir insanım ben. o para üstünü vermiyorlar ben de kart kullaniyorum.
  • reklam yapacaklarına güvenliği artıracak, ödemeyi kolaylaştıracak uygulamalar yapılsa kartın kullanımı artar zaten.

    bunun için öncelikle debit kartların çipli olması zorunlu olmalı. banka kartları hala genellikle çipsiz veriliyor. ayrıca akaryakıt istasyonlarındaki pompalara pos cihazı konulmalı.
  • sahte para üstü veren esnaf yüzünden mümkün olduğunca ben de nakit alışveriş yapmamaya çalışıyorum. kart kullanımı sayesinde hem vergi kaçırılması önleniyor hem de sahte para üstü alma riski ortadan kalkıyor.
hesabın var mı? giriş yap