• restaurant, cafe, spor, okul vs her yerin kapatılmasına avmlerin kapısına kilit vurulmasına rağmen hala bankalar ile ilgili bir gelişme yok.

    internet bankacılığı üzerinden kredi bile çekilebilen bir sistem söz konusu ve hala insanlar maaş çekmeye, fatura ödemeye bankaya gidiyor ve bankalar da garip bir şekilde bu kişilerin devamlı kendi personeli ile muhatap olmasına izin veriyor.

    konut kredisi, isletme kredisi vs mi kullanılacak o zaman nöbetleşe olarak sadece şubede ticari ve bireysel kredi personeli ile müdürü tutarsın, internet bankacılığı ile yapılan hiçbir işlemi kabul etmezsin bu kadar basit.

    ne yazık ki bankaların para kazanma hırsı personel güvenliğinin çok önünde. sorsan hizmet derler, yersen.
  • insan hayatına yönelik tehdidin kol gezdiği bu süreçte, kapitalizmin temel yapıtaşı olan para ve finansın içinde bulunduğu krizin yürütülebilmesi için banka emekçilerinin karşı karşıya kaldıkları tehlike gözardı edilerek çalıştırılması.
    buna karşın bu sektördeki emekçiler dayanışarak taleplerini dile getirmişlerdir:

    1- sağlıksız çalışma koşullarının değişmediği ve bu çalışma koşullarının halk sağlığı için risk oluşturduğu tartışma götürmeyeceği için, bütün şubeler salgın yaygınlığını kaybedene kadar kapatılmalıdır. emekçiler kendilerinin tercih etmediği bu süre boyunca idari izinli sayılmalı, haklarında herhangi bir kısıtlamaya gidilmemelidir. hizmette can güvenliği sınırı bulunmaktadır.

    2- acil kabul edilebilecek ve sadece şube dışı kanallardan yapılması mümkün olmayan işlemler için randevuyla müşteri kabul edilmeli ve randevular bunu takip eden ancak
    belirli gün ve saatlerde, sağlık önlemleri alınmış belirli bazı şubelerden karşılanmalıdır. diğer bütün işlemler için çağrı merkezi, bankamatik, mobil ve internet kanallarına yönlendirme yapılmalıdır.

    3- atm’lerin temizliği düzenli olarak sağlanmalı ve atm ikmal, tedarik ve arızadan sorumlu emekçilerin sağlıklı çalışabilecek tek kullanımlık eldiven, maske, dezenfektan gibi ekipmanları yeterli ve devamlı olarak tedarik edilmelidir.

    4- işe randevuları ayarlanmış belirli şubelerde vardiyalı bir biçimde gelecek çalışanlara servis tahsis edilmelidir.

    5- çağrı merkezindeki çalışanların uzaktan çalışması mümkündür ve gerekli ekipmanlar kurulmalıdır.

    6- evinde çocuğuna bakmak zorunda olan, yaşlı veya risk grubu içeren yakınları olan çalışanlara derhal idari izin verilmelidir.

    7- okulların tatil edilmesiyle birlikte, anaokulu ve ilköğretimde okuyan çocukları olan
    çalışanların yıllık izne yönlendirilmesine son verilmelidir.
    banka emekçilerinin diğer tüm sınıf kardeşleri gibi hijyen ve korunma sağlanmıyorsa
    çalışmaktan kaçınma hakkı bulunmaktadır.
    banka emekçileri dayanışma ağı salgın sırasında ve sonrasında yaşanması olası bütün
    hak gasplarını ihbar etmeye ve haklarını savunmak için yan yana gelmeye çağırmaktadır.

    pe banka emekçileri dayanışma ağı
  • "bir kamu bankası çalışanı olarak öncelikle “evde kal” çağrısının karşılığı maalesef ki bizim hayatlarımızda yok. türkiye bankalar birliği’nin mesai saatlerinin kısıtlanmasına dönük tavsiye kararına rağmen, kamu bankaları normal mesai saatlerini sürdürmeye devam ediyor. hatta açıklanan “destek” paketlerinin yarattığı aşırı iş yükü nedeni ile hafta sonu bile çalışmaya zorlanıyoruz. genel müdürlük çalışanlarının aksine izin kullanımları şube personelinde kısıtlanarak uygulanıyor. bir kişinin bile hastalanmasının tüm şube çalışanlarının aileleri ile birlikte karantinaya alınması anlamına geleceği gerçeği görmezden geliniyor. zaten bu tarz vakaların yaşandığı pek çok şubenin olduğu haberlere de yansımaya başladı. ne yazık ki önümüzdeki günlerde bu tür haberleri daha çok duyacağız gibi görünüyor.

    bankaların eldiven, maske gibi koruyucu ekipmanı temin etmesi (ki bunun çok yetersiz olduğu ve personelin kendi imkânları ile buna ilave yapmaya çalıştığı bir gerçek), bankoların önüne koruyucu levha koymaları gibi uygulamalar olsa da, bunlar çok yetersiz. özelikle, hâlâ hedef baskısı ile çalıştırılan pazarlama personeli ile müşteri arasında sosyal mesafenin sağlanabileceği koşullar yok. müşterilerden bir sürü belgeye imza atmasını sağlamaya çalışmak da bu mesafenin sağlanmasını imkânsız kılıyor.

    bankaların aldığı fiziksel önlemler, müşteri yoğunluğu söz konusu olduğunda maalesef bir anlam taşımamaya başlıyor. zira “müşterilerin şubeye kısıtlı sayıda alınması” uygulaması, oluşturduğu görüntünün kamu bankalarına “yakışmadığı” gerekçesi ile iptal edildi. daha doğrusu şube müdürlerinin inisiyatiflerine bırakıldı. şikâyete maruz kalmamak, üst yönetime hesap vermemek adına bazı şube müdürleri kendileri de dâhil olmak üzere personelinin sağlığını hiçe saymaya başladı. bu tarz uygulamalara karşı gelinmesin diye “siz aslansınız, kaplansınız, bu günlerde halkımızın bize ihtiyacı var” söylemleri ile personel yatıştırılmaya çalışılıyor. oysa bizlerin günde en az 50, hatta bazen çok daha fazla kişi ile muhatap olduğumuz ve dolayısı ile hastalık kapma/yayma potansiyelimiz düşünüldüğünde, bütün bu uygulamaların halk sağlığını tehlikeye attığı çok açık..."

    banka çalışanı
    https://haber.sol.org.tr/…id-19-firsatciligi-283946
hesabın var mı? giriş yap