• katılım bankalarında çalışmaktan daha dürüst ve ikiyüzlü olmamaktır.

    faizin adını değiştir katılım payı yap. bir hayat kadını ile ilişkiye girmeden önce imam nikahı kıyıp, ilişkiden sonra bozmak gibi bir şey. ikiyüzlülük daha iyi tanımlanamaz sanırım. ya da çakallık mı diyelim.

    dipnot : bankada çalışmıyorum.
  • (bkz: #28322332) gibi bir şey değildir.
  • 20-30 yil hergun bankaya mesaiye gelmis amirlerime hayran kaldigim acinasi meslektir.evet hangi banka calisanina sorsaniz yapilacak meslek olmadigini, baska bir sektore gecmek istedigini söyleyen, cogunlugu isletme mezunu olup, kpss kasan insanlar toplulugudur.eskiden saygin bir meslek oldugu gercegiyle avunur, gecen yillar sizi tutsak eder.o bankadan ayrilip digerine transfer olursun.transfer ucretin, ne kadar insanlari dudukleme yeteneğin olduğuyla ayni orantidadir.bir banka calisani olarak uzuldugum tek konu, insanlardan somurulen onca masraf ve paranin aslinda sanildiginin aksine calisanlara hicbir faydasinin olmamasidir.malum sen mutsuz bir banka calisanisin bari coluk cocuguna refah duzeyinde bir yasam sun. yok arkadas!nasil bir kangrense bu tum uzuvlarina ulaşır, suslu puslu ya da karizmatik yaslilar olarak bes parasiz ve ruh hastasi olarak kalakalirsin.
  • "paranla rezil oluyorsun arkadaş" lafını en çok işitme sebebi
  • bizzat tecrübe ettiğim bir durum. 2 senelik bankanın mt programından sonra, bankada başladık. 2 sene içinde bize her olay anlatıldı sanıyorduk ama işin engi öyle değilmiş. ticari kurumsal bankacılık tarafında çalışmaya başladık. özellikle bayan çalışanlar, sabah makyajsız gelir ve işe başlamadan önce tuvalet seansları vardır. giren kişi ile çıkan kişi arasındaki fark gerçekten görülmeye değerdir.
    ben plaza tarafındaydım bu arada. sabahları asansör sırası beklerdik medeni medeni, kravatlı abilerle, sivri topuklu tak tak yürüyen ablalar arasında. kendimi şubeye atardım sık sık. bireyselde çalışan arkadaşlar için gerçekten çok üzülürdüm. adamlar direk insanla muhatap ve herkesin derdi başka, hep sizi suçluyor. ayrıca hedef baskısı konusunda hiçbirşey söylemiyorum.
    gelelim ticari de çalışanlara, onlarda firmaya yalakalık yapmak zorundalar. ayrıca şube karı, şube hedefi ve kişisel portföylerinde elde etmek zorunda oldukları hedefle uğraşırlar. şube müdürü hep azar, fırça kayma peşindedir. hatta şube müdürü ile tartışıp, istifa eden kişiyi bile gördü bu gözler.
    ilik kemik kurutan bir sektördür ama belli bir kademeden sonra maddi olarak ciddi anlamda tatmin eder. özellikle portföy yönetmenliğinden sonra veya genel müdürlük pozisyonlarında uzman olduktan sonra.
    yani kalanlar da babalarının hayrına kalmıyor abiler ablalar.
    bir erkek olarak ben fazla zorlanmadım ama bireyselde çalışan bayan arkadaşlara bazı insanların yazma çabaları, şirket patronlarının ticarideki bayan arkadaşlara yazma durumu mevcut idi ve bu mide bulandırıcıydı.
    erkek bankacı arkadaşlarda, firma temsilcisi bayan ise ve biraz genç güzelse ona yazardı, bu da en az, az önce anlattıklarım kadar mide bulandırıcı idi.
    öyle böyle güzel vakitlerdi ama bende istifa edip başka sektöre geçtim. yine döner misin dersen?
    şube müdürü olursam veya genel müdürlükte denetim pozisyonları olmadığı sürece dönmem.
  • ağustos ayında sektörde 10. yılı tamamlayacağım. bu mesleğe başlamayı düşünen arkadaşlara tavsiyem uzak durun . milletin parasını düşünmekten ruh hastası oldum çaya antidepresan atıyorum. sektörde çalışan bir çok arkadaşım da ne yazık ki aynı durumda.
  • allah'tan sakınan bir insanın uzak durması gereken iştir. niye? e tefecinin emrindesin de ondan. kime çalışıyorsun? tefeciye. tefecilik için. allah ise tefeciliği yasaklamıştır. bankada çalışmak kısmet olmadı diye üzülen müslümanlar görünce yazayım dedim. bankada çalışmıyorsan sevin bence. faiz hakkında şurada da yazmıştım (bkz: #99022429)
  • çoğu zaman pazarlama bölümünde çalışan iş arkadalarınızın yaptıgı hatalari operasyona yıkmak icin ellerinden ne gelirse yapmalarina şasırmamaktır. 4 ayrı bankada çalıştım hepsinde de rastladım dürüst pazarlamacı arkadaşlarımı tenzih ederim.
  • banka şubeleride bir iş analisti çalışabiliyor mu?
  • bankada eğer şubede çalışırsanız,şube harici yerlerde çalışan zibidi ve aşko kuşko ne iş yaptığı bile belli olmayan tipler boş boş otururken siz bankanın kârı için sabah akşam çalışırsınız. eğer bankada çalışmak istiyorsanız kendinizi şube harici birimlere atın.
    he bir öneri daha öyle şube müdürünüze falan çok güvenmeyin. müdür için siz sıkıştığında kendini kurtarması için varsınız. ilk fırsatta sizi yem eder. öyle zor zamanda sizi kurtaracak müdür falan bulamazsınız.
hesabın var mı? giriş yap