*

  • krediyi geri ödemek gerekmeyeceği için bedavadan banka sahip olma yolu.
  • oger'in telekom'u almasına benzer.. telekom'u krediyle alırsın cebinden para çıkmamışken telefon ücretlerine zam yaparsın böylece para vermeden telekom'un olmuş olur..

    (bkz: yeni formülü ile eskisinden daha güçlü)

    edit : tabi zam yaparkende kullanım oranı şehiriçine göre çok düşük olan şehirlerarası görüşmelere dravdan bi indirim yaparsın ki dostlar alışverişte görsün.
  • bddk gelip bankayı tmsf'ye vermeden henüz satın aldığınız bankadan işbirlikçi şirketletinize usulsüz krediler vererek yeni bankalar alma aşamasında bir daha kredi çekmenize gerek kalmayacağına, yüklü bir servete sahip olacağınıza işaret eden hede.

    (bkz: türksün di mi)
  • bankaların kurallara göre sahiplerine sermayelerinin %20’sinden fazla kredi açmış durumda olamayacak olmaları nedeniyle pratikte imkansız durumdur. yani diyelim ki bankanın defter değeri kadar kredi verilmiş bir adamın bu değerden bankayı satın almak istemesi durumunda satın alma işlemini yapabilmek için o kredinin en az %80ini önce bankaya geri ödemesi gerekir.

    böyle bir limit olmasaydı, bankaya bu şekilde “bedavadan” sahip olunacağını düşünmek de doğru değildir. bankayı, bankanın defter değeri kadar aldığı krediyle satın almış birinin o parayı bankaya gerçekten koymaması, yani bedeli ödememesi, bankayı batırması, sermayesini eritmesi (aslında çalması) anlamına gelecektir. (hatta bedel, sermayeden yani defter değerinden fazla ise, mevduat sahiplerinin parasını da çalmış olacaktır, hatta bunu ilk sahiple ortaklaşa yaptığı kabul edilebilir). ancak bu durumda bankacılık otoritesi, kardeşim bankanın sermayesi yeterli değil, batırmışsın, hemen sermaye koy diyecek, yani pratikte o borcu s.. s... ödetecekti. “yok param, koyamıyorum” derse bankayı bu şekilde alan, diğer mal varlıklarına el konulacaktı, o farkın tahsil edilmesi için.
  • türk ticaret bankasının özelleştirilmesi (bkz: türkbank) aynen bu şekilde yapılmaya çalışılmıştır. alıcı durumdaki aydın doğan, bankayı hazinenin kefil olduğu 300 milyon dolarlık dış kredi ile almıştır (almaya çalışmıştır (?)). yani devlet aydın doğan herhangi bir şekilde batarsa aldığı dış krediyi ödeme riskini de üstüne alarak, kendi bankasını bu şahsa bu para karşılığında satmaya çalışmıştır.
    sonucu hatırlamıyorum ya banka bu şekilde satıldı, ya da skandal patlayınca akim kalmıştı. ama alıcı korkmaz yiğit değildi, bu eleman her şeyi kendi parası ile almaya çalışıyordu en azından.
  • (bkz: petrol ofisi)
  • kredi kartına 12 taksitle alınıyorsa süper olaydır; deliler gibi bonus kazandırır.
hesabın var mı? giriş yap