• bankaların kendi müşterilerine öncelik tanımasıyla ortaya çıkan olaydır.. numaratorden sıra numarası alınırken her banka kendi kartına sahip müşteriye diğerlerine göre öncelikli numara verir.. hatta kartlar da kendi içlerinde birkaç sınıfa ayrılırlar.. böylece banka tıklım tıklımken bile içeri giren kallavi müşteri hiç mi hiç beklemeden işlemini yaptırır ve gider.. ondan önce gelip orda bekleyen asabi kartsız müşteri de banka görevlilerine demediğini bırakmaz.. parası olana öncelik tanındığı, fakirlerin ezildiği bile iddia edilir. kartlı numara alanlar da hem kartlı aldık hem sıra gelmiyor diye yakınır, mucize beklerler. velhasil kime ne zaman sıra geleceğinin ayarını adil yapmak gerekir ki kimse laf edemesin.
  • iş bankasında bir keresinde kartsız sıranın, kartlıdan önce geldiğini görünce her iki sıradan da birer tane almak lazım dedirten uygulama.
  • hayatında sadece bir kez, oda uyduruk bir fatura ödemesi için şubeye gelen müşteri ile, o bankayı ve o şubeyi düzenli olarak kullanan insanları aynı kefeye koymamayı amaçlayan, tamamen müşteri odaklı düşünme sonucunda ortaya çıkmış uygulamadır.sistem her müşterisine belli punlar verip onları segmentlere ayırır, kendisine para kazandıran, uzun süreli ilişkisi olan müşterileri haklı olarak öne atar, bu yapılırken bankanın müşterisi olmayanlar kesinlikle ihmal edilmez her taraftan farklı oranlarda insan çağrılarak kalabalık eritilmeye çalışılır. olayın kredi kartıyla da alakası yoktur, bankanın müşterisi olmanız yeterlidir, debit kartlarda aynı işlemi görmektedir, tek kriter paranızın miktarı degil işlem sıklıgınız ve bankayı kullanma sürenizdir. çok şikeyetçi olanların bankada hesap açıp kart almaları fazla 5-6 dakikalık bir işlemdir.
  • cok faydali bir uygulamadir. eger bankama yillik hesap isletim ucreti, kart aidati oduyorsam, benim paramla para kazaniyorlarsa oraya fatura yatirmak, cek bozdurmak icin gelenlere gore bir onceligim olmali. kredi karti degilse de herkese banka karti veriyorlar, birini kullanin.
  • kiyakciligin geldigi son nokta. gozle gorulur elle tutulur bir "hamili kart yakinimdir" uygulamasi.
  • her zaman geçerli olmayan durum. kartınız olsada gişede hızlı işlem yapılamıyabilir, ez azından garanti bankasında bu böyle, zira bu banka yapılan işlemlere göre müşterilerini sınıflandırmaktadır. bu durumda sizden sonra gelen kalantor müşteriler, yine sizden önce işlem yapacaklardır. en temizi bir kartlı gişeden, bir normal gişeden sıra numarası almaktır. böylece beklerken hangisine sıra daha önce gelecek diye yarıştırarak bekleme süresini keyifli kılmakta mümkün.
  • müşterisi olunmayan bankaya girince adam yerine koyulmayıp insanların hatırı sayılır derecede haksız bekletilmesine neden olan sinir bozucu durum.

    dünyanın en saçma ve mantıksız uygulamasıdır. 40 dakikadır sıra numaranın gelmesini beklerken, "oh içeride kimse yok, artık sıra benim" diyorsun, hop içeri biri girip kartını okutuyor ve anında onun numarası çağrılıyor (yaşanmıştır).

    tamam, banka kendi müşterisine öncelik vermek isteyebilir ama bunun akıl vicdan çerçevesinde bir ölçüsü olmalı. ne bileyim maksimum süre belirlersin falan. ben de bankamda kartımla sıra aldığım zaman içeride 45 dakikadır sıra bekleyen bir kişinin -sırf müşteri değil diye- önüne geçmekten vicdanen rahatsız olurum.
  • bir yazar abartısı. yok 2 sene bekledin de kartlı müşteri gelip senden önce işlemini yaptı amk. abartının da bi sınırı olmalı.

    banka için kendi müşterisi her zaman bir adım önde olmalı tabii ki. 40 dakika da yoğamına.
  • suanda 35 dakika ile yapikredide bekledigimdir.
hesabın var mı? giriş yap