• radikal futbol'da her hafta 5. sayfada yazılarına rastladığımız futbol hastası.
    önceleri resmi çıkmadığı kadın olduğuna inanmıyor, müstear bir isim sanıyorduk.
    lakin radikal gazetesinin spor editörünün barıs tut olmasıyla gazetede de yazıları çıkmaya başladı ve yazdıkları kadar olmasa da güzel bir hatun olduğunu gördük.

    yazılarında kullandığı üslup ise gerçekten harika. neşeli ve kendinden emin.
    fransa, fransız futbolu ve basınını bu kadar yakından da tanıdığına göre, o coğrafyada nefes alıyor hissi veriyor.*
  • galatasaray tribunlerinin iki kompetan ablasindan sadece biri.
    suphesiz onlari gormeden girilen tribunlerin artik tadi yok.
    otekisi icin (bkz: ebru kilicoglu)
  • fransız futboluna* yakınlığını mezun olduğu liseden* derin futbol sevgisini ise pek ama pek minik yaşlardan beri ikametgah ettiği galatasaray kapalısı ndan almıştır. türkiye de "avrupa futbolu kompetanıyım diyenleri ferrari şıklığında sollar, üstüne kahve sigara yapar. gazeteciliği radikal de yazdığı yıllardan çok eskiye dayanır. kişisel tribün anıları galatasaray dergisi nde kardeşi ebru kılıoğlu tarafından aylardır kaleme* alınmaktadır.
  • kanimca radikalin futbol bolumunun bir hatasi. fransa - ingiltere gibi euro 2004 un en onemli maclarindan birinin ben adam gibi teknik-taktik bir yorumunu okumak isterdim ki radikal bunu yapabilecek kalburustu yazarlara sahip. ancak maalesef bugunku radikalde bu hanim kizimiz ingiltereyi neden sevmeyelim , fransanin nesi meshurdur misali gayet öznel bir geyikle yorumlamistir. umarim bundan sonra daha mantikli mac yazilari bulabiliriz.

    edit: bu kadar yıl sonra yukarıda söylediğimin arkasındayım ancak bu akıl hastalığının tavan yaptığı türkiye futbol dünyasında varlığı önemlidir. silmek istemedim ama açınca da en başta böyle bir entrisi olmasın bu hanım kızımızın*. gene de kendisini pek bir "politik doğrucu" bulmaktayım.
  • hayranlarina haber verile: o artik evli bir kilicoglu
  • artık yeter! banu hanım galatasaray'lıymış; artı bir puan, galatasaraylı olmakla kalmayıp küçüklüğünden beri tribün müdavimiymiş; artı bir daha, banu'nun süpürgesi hiç de fena değildi; artı bir de buradan, hiç bir yazar feryal pere kadar sinir bozucu olamaz; bu yüzden kafadan 100 metre önden başlıyor zaten. ama artık yeter! her yazıda tribün anıları, maça gidiş hikayesi, yapılan tezahüratlar, hakemin forması ne renkti, kim kimin ayağına bastı vs.vs. tam maça geliyoruz..aaa!!! yazı bitmiş. yahu banu kılıçoğlu bir maç yazısında da kim nerede oynadı, niye oynamadı, ne hata yaptı onları yaz, biz de maçı seyretmemiş kişiler olarak fikir sahibi olalım ya da maçı seyretmiş olsak bile farkına varamadığımız ayrıntıları görüp şaşıralım. bunlar bir türlü olamıyor. mesela galatasaray'ın bu sezon 2-1 kazandığı bir maçta yazının neredeyse tamamı banu kılıçoğlu nasıl basın tribününe giremedi, eski açık alt taraftan maç seyretmek ne kadar zor muhabbetiyle geçerken maçtaki üç golden sadece birine değinilmişti. beşiktaş'ın 4-0 kazandığı diyarbakır maçında da tribünler ve tezahüratler dışında sahada oynanan ilgili iki satır var; sergen'le emre gol attı, önce diyarbakır atsa farklı olabilirdi. eee!!??? ne oldu bu maçta? carew nasıldı? ibrahim akın niye baştan oynamadı? savunmada ilk kez yan yana oynayan emre ve diğer oyuncu* anlaşabildiler mi?
    galatasaray maçları zaten çok sıkıcı, taktik maktik hak getire, ondan yazmıyorum ya da 4-0 biten maçta böyle yorum olmaz falan deniyorsa ben de diyorum ki böyle futbol yazarlığı olmaz. kendisinin son yazısında dediği gibi ooof oof!!!
  • kendi soyadını değil, kocasına ait olanı kısaltmasını beklerdik.
    ne de olsa, yelkovan döner, kılıç keser.

    ayrıca radikal futbol'da hazırladığı banu'nun süpürgesi'ni de, bu aydan itibaren galatasaray dergisinde yapacakmış. hatta yapmış bile.
  • miymiymiymiy konusmasi,teknik futbol adina hicbirsey vermeyen yazilariyla radikal gazetesine cuk oturmus,orda kalsin dedirten,fanatik in aslan guzeli ebru kilicoglu nun shaaane yazilarinin yanina pek yaklasamayan sportif yazar.
  • artik yazilari galatasaray' in futbolu kadar sikici gelmeye ba$layan yazar. galatasaray kapalisindan eli biraz kalem tutmu$, lisede - universitede kompozisyon yazmi$ ve maclari izleyen herhangi biri de bu yazilari rahatlikla yazar. hatta maclarin devre arasinda sosis sirasinda bundan cok daha iyi yorumlari duyabilirsiniz.
    kisacasi bari$ tut' tan sonra iddiasiz, tatmin etmeyen kendi halinde futbol sayfalari hazirlayan radikal' de oylesine takilan bir yazar. belki de torpillidir. eger gercek mac yorumlari okumak istiyorsaniz sozlukte cok daha kaliteli yorumlar ve yazilar yazan yazarlar var.
  • her ne kadar teknik analize prim vermeyen maç yazılarından şekvacı olunsa da türk futbolunun hal-i pürmelal'ini anlattığı ve dünya futboluna bol göndermelerle süslediği yazıları tadından yenmemektedir. hakkını vermek lazım.
hesabın var mı? giriş yap