• psikopat japonlarin selam midir, sevinc nidasi midir kestiremedigim
    2 ellerini de havaya kaldirip cigirdiklari nida.
    imparatora falan da bole bagiriyolar galiba
  • japonca hurra, oley anlamlarına gelen bir ünlem ayrıca kim ağzına daha çok haşlanmış yumurta yerleştirebilecek, tek ayaklı adam mı gol atacak yoksa tek kollu kaleci mi kurtaracak; önünde türlü türlü kadının striptiz yaptığı ergen genç kaç saniyede ereksiyon olacak gibi akıllara zarar bahis şovlarından oluşan bir televizyon programının ismi. (program izleyenlerin bir yandan bahse girdikleri varsayılıyor, prensip bu.)
  • basina street eklendiginde zarganalarin caddelerde yaptigi kanun disi yaris anlamina geliyor. hani su agirlikta cimri, beygir miktarinda pek de cömert küçük otomobil sahiplerinin ettiginden. hani bostanci sahilde misal. hani orda, burda..
  • (bkz: bonzai)
  • ondokuzuncu yüzyılın sonlarında, japon savaş çığlığı olarak kullanılan kelime, ban "on bin" (gengetsu'nun düzeltmesi ile: aslında man on bin demektir) ve sai "yıl" kelimelerinden oluşur ve orjinal olarak, imparatorlara hitap ederken kullanılan"onbin yıl yaşa" anlamında bir saygı ifadesidir.
  • guns n' roses'*ın 1992 yılında tokyo'da bootleg olarak kaydedilmiş konseridir, ilginçtir ki ses kalitesi bootleg olmasına rağmen kendilerinin stüdyoda alenen elden geçirdikleri live era albümünden çok daha iyidir.
  • bürosit in ürettiği aşmış ötesi koltuk, f16 değil de bir uzay aracıdan filan sökülmüş hissi uyandırıyor görüntüsü. her yanı ayrı oynadığından ekstra ergonomi de sağlıyor. eğer sizde de 1000 liralık koltuğa oturacak göt varsa bakın derim. (bir yandan da tasarım harikası)

    http://www.burosit.com/…_1&b=b_1&m_ug_id=m_ug_id_17
  • "banzai charge" diye de bir şey var, ("banzai hücumu" diye çevrilebilir) 2. dünya savaşı sırasında çıkmış bu tanım. nedir olayı, japonlar tabi eski savaşçı gelenekleri sebebiyle yüz yüze, kılıç kılıca muharebeye alışık, bağırarak cenk ediyorlar. bizdei "allah allah" nidasına denk düşüyor bu bir yerde.

    şimdi bu "bağırma" süngü hücumunda, ya da benzeri kılıçla mızrakla yapılan hücumlarda filan savaşçıları motive edici bir şey, "battle fever" dedikleri şeyin bir parçası (bildiğimden de değil işte yalan yanlış ne duyduysak). ama tabi bir yerden sonra işler değişiyor, tüfek icad oluyor mertlik bozuluyor.

    japonlar 2. dünya savaşı sırasında sırf bu banzai hücumu ile düşmana kabak gibi yerlerini belli ettikleri için o kadar çok kayıp vermişler ki. binlerce asker mermi sıkamadan "banzai" diye bağırırken ölmüş. yani herifler samuray atalarına özeneceklerine ninjalara özenip atılan pusuları bozmasalar belki de 2. dünya savaşının seyri değişecekti (atom bombası attı herifler nereye değişiyor?).

    bunun bir istisnası var, o da iwo jima savaşı. buradaki japon komutanı general kuriyabaşi askerlerine banzai hücumunu yasaklıyor. amerikalılar tabi japonlardan hep bağırmalı çağırmalı ataklar beklediklerinden epey kayıp veriyorlar burada. ama iş işten geçmiş tabi, savaş çoktan kaybedilmiş artık...

    neyse işte, böyle de bir şey var banzai olayında. daha fazla ayrıntı isteyenler de buradan yaksınlar: http://en.wikipedia.org/wiki/banzai_charge
  • japonlar banzai charge yaparken "tenno heika banzai" diye bağırıyorlarmış. bu da " kralım çok yaşa" anlamına geliyormuş.
hesabın var mı? giriş yap