• odatv'de yazılarını takip edenlerce onun için ilk akla gelen sıfat cesur yürek olacaktır. bir de tv kanalını kurarlarsa yaptığı akıcı, esprili, şiir gibi konuşmalarıyla da tanınması yakındır. bugün bu yaşında nihat genç'i bile böylesine etkilemiş olması aklıma "nereye gittiğini biliyorsan dünya önünden çekilir" sözünü getirdi. ilgili yazı: biz niye dışardayız barış?
    http://www.odatv.com/…-disardayibz-baris-1502111200
  • tutuklu gazete'ye "gazeteciler hangi faaliyetlerinden dolayı tutuklu" başlıklı yazısıyla katkı vermiş olan tutuklu gazeteci.
  • kendisini sahsen tanimam etmem fakat bu insana yapilan haksizliklar da beni soz soyleme mecburiyetinde birakiyor. sol'da yayinlanan habere gore yaptigi bir haber nedeniyle 3 yil ile yargilaniyormus. yapilan haber ise ergenekon davasi hakim, savci ve polislerinin bogazda bir tekne ile acilip yemek yemeleri ile ilgili. bu olayin haber yapilmasinin suc unsuru nedir? ayni davada calisan hakim, savci ve polislerin birlikte takilmasi mi suc (eyvallah etik degil) yoksa bunun haber yapilmasi mi suc? omurilik sogani saglikli bir sekilde calisan herhangi birine gore ikisi de suc degil ama bizim anlama yetenekleri kisitli olan savcilarimiz bunu haber yaptigi icin baris terkoglu'nu aylardir cezaevinde surunduyorlar. ahmet sik, nedim sener gibi isimlerin yani sira bu tip insanlar da sessiz sedasiz harcaniyor, yazik.
  • "özgür basın yoksa demokrasi yoktur

    oda tv haber müdürü barış terkoğlu için üç yıla kadar hapis cezası isteniyor.

    terkoğlu’nun suçu, istanbul emniyet müdürlüğü istihbarat şubesi’nin verdiği bir iftar yemeğine katılan ergenekon savcıları ve yargıçlarının fotoğraflarını yayımlamak.

    cezanın istenme nedeni de bu iftara katılanları “hedef göstermek”. siteye rumuz ile yorum yazan okuyucuların yorumlarından bu sonuç çıkarılmış.
    ergenekon davası nedeniyle halen tutuklu olan bir gazeteci, böylece bir de “gazetecilik faaliyeti” nedeniyle yargılanıyor.

    hedef gösterildiği iddia edilen kişilerin hepsinin resimleri gazetelerde yayımlanıyor, canlı görüntülerini televizyonlarda izleyebiliyoruz.

    söz konusu fotoğraf bir haber fotoğrafı! eğer bir soruşturmayı yürüten polisler, savcılar ve yargıçlar hep birlikte oturup bir yerde yemek yerlerse, bu dünyanın her yerinde “haber” olur.

    polisler ve savcılar soruşturmada birlikte çalışıyorlar ama yargıçların onlar ile aralarında bir mesafe olması gerekmez miydi?

    bir fotoğrafın “haber fotoğrafı” olması için sadece bu bile yeterli.

    basın özgürlüğü açısından aynı vahim durum tutuklu gazeteci ahmet şık için de geçerli.

    dün tutukluluğuna yaptığı itiraz bir kez daha reddedildi.

    karara muhalefet eden mahkeme başkanının dikkat çektiği konu, ülkemizdeki özgürlüklerin ne durumda olduğunu gösteriyor: “kitabı henüz yayımlanmamıştır. buna rağmen yayınlama düşüncesinde olduğu belirtilerek bu kişiyi örgüt ile irtibatlandırmak hukuken mümkün değildir.”

    evet, dünyanın özgür ülkelerinde yargıcın söylediği gibi ama şık hâlâ tutuklu.

    şu ana kadar tutuklu olmaları için yazdıklarından başka delil ortaya konmamış öteki gazeteciler de!

    böyle bir ülkede özgür basın faaliyetinden söz edilebilir mi?"

    mehmet y. yilmaz/hürriyet
  • gazetecilik faaliyetlerinden ötürü halen tutuklu olan gazeteci. adalet bakanlığı’nın gazetecilik faaliyetinden değil, örgüt üyeliğinden tutuklu olduğu yönündeki yalanlarını ifşa etmek için indymedia’da yayınlanan rapor şu şekilde:

    bakanlık raporunda söylenenler: oda tv yazarı. örgüt üyeliği ile devlet güvenliğine ilişkin belgeleri izinsiz kullanmaktan tutuklu, yargılanmaktadır.

    bakanlık raporunda söylenmeyenler: terkoğlu oda tv iddianamesindeki savlara göre bütünüyle oda tv'de yayımlanacak habelerin içeriğine ilişkin hazırladığı bilgiler ve yaptığı telefon görüşmelerinden ötürü tutukludur. adalet bakanlığı bu edimlerin basın faaliyeti olduğunu görmezden gelerek, nesnel bilgi sağlaması gereken kamuoyunu yalan ve yanlış bilgi ile yanıltmaktadır.

    barış terkoğlu'nun da bir yazısının yer aldığı tutuklu gazete'ye aşağıdaki adresten pdf formatında erişebilirsiniz:

    http://istanbul.indymedia.org/…9/tutuklu-gazete.pdf

    barış terkoğlu'ya silivri 1. no'lu açık ceza infaz kurumu (silivri cezaevi), silivri – istanbul adresinden ulaşabilir, mektup iletebilirsiniz.
  • "hakim ve savcıların iftar yemeği" haberi nedeniyle açılan davada 3 yıl hapsi istenen gazeteci.

    duruşma 12 mart 2012'ye ertelendi. güzel haberler bekliyoruz kendisinden.
  • 'sızıntı : wikileaks'te ünlü türkler' adındaki kitabı çıkmıştır kendisi halen odatv davasından aralarında soner yalçın, ahmet şık, nedim şener, barış pehlivan, yalçın küçük vb. isimlerin bulunduğu 11 gazetesi ile beraber silivri cezaevinde tutukludur
  • yiğit bir gazeteci. son duruşmada "yazdıklarımın ve yaptıklarımın arkasındayım, yine de yapacağım" dedi, içerde yatmakta. nedim ise zaten dink ailesinin yakın arkadaşı olduğunu kanıtlayarak 'rüştünü' ispatladı, son duruşmada bir de cemaat karşısında geri basınca (bkz: nedim şener/#27741577) tahliye edildi. ama hayat dik duranları haklı çıkarır hep. kaç gün, kaç yıl, kaç asır sürerse sürsün...
  • tuncay özkan'ın yeni hücre arkadaşı. ikisi de tecrite son diyecekler ancak yüksek güvenlikli hücrelerde bir koğuş, tutukevi ortamı olmadan neyin sonu olur bu bilinmez. hele vicdanlardaki yara derinleşmişken, insanların adalete olan güveni sıfırlanmışken...
hesabın var mı? giriş yap