• vergi levhasi olan ticari bir isletmedir. temizdir, göze hitap eden bir sürü cafcaflı ayrıntısı vardır.
    ülkedeki tüm özel sağlık kuruluşları gibi öncelik paradır. binlerce lira verdiğiniz "cins" hayvanlarınızı götürebilirsiniz ve her hangi bir terslikle karşılaşmazsınız. ama insaniyet namına sokakta bulduğunuz kıvranan bir canlıyı saat ve konumdan dolayı oraya götürürseniz hiçbir ayrıcalık ve yardım beklemeyin. sadece muayene ettikleri ve baska hicbir müdahalede bulunmadıkları sokak kedisi icin çatır çatır en üst seviyeden "muayene" ücreti alırlar. kedi icin helâli hoş olsun ama sadece kedi için.

    diğer tarafta ayni kediye 7 gun boyunca antibiyotik ve merhem tedavisi uygulayan, ic dıs parazit aşısını yapan ve ısrarlarımıza rağmen bir kuruş almayan bir insan da var.

    tekrar ediyorum mesele para değil, biz cok zor durumda gördüğümüz bir kediyi alıp iyileştirmeye çalışıyoruz evimizde başka bir kedimiz varken. sen sana yardım etmen, iyileştirmen için goturdugumuz canlıya sadece para olarak bakıyorsun. tepkim bunadir.

    ısbu giride her hangi bir hakaret olmamakla birlikte tamamen durum tespitidir.
  • evimde 15 sokakta 10-15 olmak üzere çok sayıda kedi ve 14 yaşında bir golden retriever annesiyim. barış veteriner önceleri 7/24 olduğunu görüp unutma dediğim bir klinikti sadece. ancak geçen haziran ayında golden oğlumun yürüyüş sırasında dil morarması diş eti beyazlaması semptomları ile kriz halinde başka çok değerli veterinerlerden ilk müdahale alımımdan sonra kalp kontrolü için kendilerine gitmek durumunda kaldık.

    oğlumun ilk muayenesinde ekg ve ultason çekimi sırasında aynı sokakta yaşadığımız krizi muayene masasında yaşadı. bir tekniker oksijen desteği verdi bir tekniker oğlumu tuttu hekimimiz egemen bey ise o haldeyken bile çekimi başarı ile tamamladı. 2 teknikerin yanı sıra egemen beyle berbaber iki hekim daha oğlumun çekiminde yorumlar yaptı.

    çekim sırasında yaşanan krizle beraber ilk ilaç desteklerini klinikte yaptılar.

    sonrasında egemen bey çizimli bir şekilde oğlumun kalp yetmezliği durumunu anlattı. 1 hafta kritik dedi.

    2 farklı kalp ilacı önerebileceğini birinin pet ilacı ve pahalı olduğunu diğerinin beşeri ilaç olup daha uygun olduğunu kritik dönemde olması sebebiyle çok da yüksek meblağlara çıkmamam için zehir ihtiva eden kalp kasılımını arttıran beşeri ilaç tavsiye edildi. yanında lasix kullanımı ile beraber ilaç tedavisine başladık.

    ilk 1 hafta kalbimiz ağzımıda yaşadık 1 hafta sonra ilacın çok iyi etki ettiğini kontrol sonucunda öğrendik.

    bu arada egemen bey ilk muayeneden 2 gün sonra kendi aradı ve durumumuzu sordu ki bu bugüne kadar oğlum için aldığım en özel hizmetti.

    6 ay geçti. oğlum sadece çok nemli havalarda yaz ayında bir kaç kez kalp sıkışması yaşadı. geçen hafta kendilerini iltihaplanan bir kistimizin de etkisi ile gene ziyaret ettik. hasta bir kalp için çok iyi durumda olduğumuzu söyledi egemen bey ilaçları azaltma ve değiştirme yolu ile revize ettik.

    kısaca oğlumun kalbine dokunup verdikleri tedavi sayesinde pamuklar içinde daha kuvvetli bir kalp yarattılar bize.

    iltihaplanan kistimiz için narkoz alamaz kalpten dolayı, epidural olmaz felç riski var, ıltihap kuruduğunda kist küçülürse lokal yapabiliriz belki dediler. gel gelelim o kist 7 senedir bizimle beraber iltihap geçsin kafi.

    diğer yorumlara bakıyorum da. para alınması ilgilenilmemesi vs. hayır kurumu değiller ve açıkcası sokak başındaki veterinerde değiller. daha konsept hastalıklara bakıyorlar, bünyelerinde uzman hekimler var. ayrıca sokakta bulunan her sorun yaşayan hayvanı veterinere götürüp para ödemek istemeyen de bir sürü sözde hayvansever var. parayı nakit istemeleri çok normal. son 3 haftada sokaktaki bebeklerime 40 bin tl harcadım. sadece tedavileri için ameliyat vs yok. denilen gibi hayvan sağlığı ucuz birşey değil. sadece ilaç masrafı alınsa dahi ki bu asla alınan hizmetin karşılığı değildir zaten belli bir meblağı gözden çıkartmak gerekiyor. aksini düşünen kişilerin gerekirse tepeören barınağı gitmesi gerekiyor ki keza param ve arabam yokken gece 11 de oraya da gitmişliğim var. kısaca iyiler, işlerini iyi yapıyorlar. oğlumun canına değdiler onlarında ayaklarına taş değmesin.
  • yavru kedimizi canından eden müdahaleler
    6 şubat pazartesi günü 2 aylık civarında olan bir yavru kediyi hastane bahçesinde buz gibi havada adeta feryat ederek miyavlarken, sırılsıklam ve bitkin halde buldum. görünen o ki ya annesini kaybetmiş ya da annesi terk etmişti. yavruyu eve getirip ılık suyla yıkadım. tüylerini kurutup hem yaş mama hem de kuru mama ve su verdim. kıtlıktan çıkmış gibi yemek yedi. karnını doyurunca evde hoplayıp zıplamaya başladı. yani kedilik yapmaya vakit bulmuştu. elbette eve ve bize alışması için zamana ihtiyacı vardı. biraz çekingen biraz kedi gibi davranmaya başladı. bu süreçte hareketlerinde bir sorun yoktu. yemeğini yiyor, etrafta geziyor koltuklara zıplıyor hatta kendini bile sevdirmeye başlıyordu.
    aynı günün akşamı barış veterinere götürerek kontrol ettirdim. veterinerde kanı alındı, ateşi ölçüldü. ateşinin yüksek çıkması nedeniyle ateş düşürücü ve mide koruması şeklinde tedavi uygulandı. kansızlık olduğu söylendi. kanında enfeksiyon olmadığı haberi verildi. ne olduysa o günden itibaren oldu. hayvan, halsizlikten yerinden kalkamaz hale geldi. yediklerini içtiklerini çıkartmaya başladı. ben de daha önce bu kadar küçük ve hasta bir kediye hiç bakmamıştım. ilaçların etkisidir geçer diye düşündüm. ne de olsa veterinerde kontrolleri testleri yapılmıştı değil mi! yemek yemesi için teşvik etmeye çalıştım ancak o küçük ağzını açmamakta direniyordu. bitkince yatıyordu arada kucağımda sevdim rahatlatmaya çalıştım. minik kafasıyla yüzüme öylece bakıyordu. yaş, kuru fark etmeden hiçbirini yememeye başladı. devam kedi sütü aldım küçük bir biberonla biraz içirmeye çalıştım. yaklaşık 5mm’yi zor olsada içirdim. ama resmen istemiyordu. biberon 8-10cm boyunda onun yarısını bile içmedi ben de zarar veririm endişesiyle pek zorlamak istemedim. bu sırada vitamin macunu, kan ilacı(fısfıs) ve kıl hazmı için macun aldım. onları da ağzının kenarından ufak ufak yedirmeye çalışıyordum. zorla da olsa nohut tanesi kadar günde 2 kez yedirdim. bunları verdiğimde kusmadı ama içirdiğim kedi sütü ve içtiği suyu son gün kustu resmen vücudu hiçbir maddeyi kabul etmiyordu.
    ne yese hemen çıkarttı. biraz su içiyordu. bu sırada ben de onu her gün seviyor kafasını vücudunu okşuyordum o da otobüs motoru gibi gurluyordu. huzurlu görünüyordu. oldukça zayıf vücudu gerinme hareketleri yapıyor bitkin ama rahatlamıştı. ilaçların etkisi geçer de yemek yer diye bekliyordum. bana da iyiden iyiye alıştı. artık yanındayken endişeli bakışları yerini rahat bakışlara bırakmıştı. hatta son geçirdiğimiz gece yatağıma gelip yanımda yattı. kalktığımda kafamın yanında beni izlerken görüp gülümsemiştim.
    kedi sütünü içirdiğim ve kustuğu günün akşamı tekrar barış veterinere götürdüm. durumu veterinere anlattım yediklerini çıkarttığını söyledim. her şeyi komple çıkarıyor dedim. veteriner oldukça ilgiliydi ilk gelişinden itibaren 80 gr civarı zayıfladığını söyledi. 1-2 gün kalması gerekiyor dedi. serumla beslemek gerekebilir dedi. kabul ettik. etmez olsaydık. siz siz olun şikayetvar’a bakmadan veterinerlere gitmeyin. aklıma gelmedi ziverbey’de cadde üstündeki bir veterinere bu kadar şikayet girildiğini tahmin edemedim.
    aldığım vitaminlerin fotoğrafını çekmiştim onları gösterdim yalnız multi vitamin lazım olacak onu da getirin dedi. kediyi bıraktık ve çıktık. 2,5-3 saat kadar sonra vitamin kız arkadaşım tarafından veterinere götürüldü. kediye biraz mama yedirebildiğini söylemiş sonra vitamini açıp kedinin diline bırakıp ağzını kapatmış. yavru kedi bu müdahalenin ardından midesi bulanıp kusmaya başlayınca kusmuğu ciğerlerine kaçmış ve boğularak can vermiştir. olaylar kız arkadaşımın gözü önünde yaşanmıştır.
    zavallı hayvan hastalığı nedeniyle değil de boğularak can vermiştir. buradaki ilk müdahaleden itibaren kedi kötüye gitmiştir. veteriner olmadığım için bilemiyorum ancak hayvana yapılan ilaçları kaldıramadığından mı yoksa zaten hastalığından kaynaklı mı halsiz düşüp yemek yemedi.
    ancak şu kesin ki hayvan kendi kusmuğunda boğularak öldü.
    hayvanınızın canına değer veriyorsanız her kliniğe götürmeyin hele ki barış veterinere hiç götürmeyin. arkasından 10 dk geçmeden şu kadar ödemeniz var deyip kız arkadaşıma da sms atmaları nasıl bir ticaret hane olduklarına dair bir fikir vermiştir.(sonrasında arayıp yaptıklarının ayıp olduğunu hatırlatmam gerekti faturayı iptal ettiler daha doğrusu iptal ediyoruz dediler.) bunları başkaları da aynı acıyı çekmesin diye paylaşıyorum.
    okuduğunuz için teşekkür ederim.
    not: veterinerde kamera kayıtları mevcuttur. her müdahale kayıt altına alınmış olmalıdır.
  • kendi kedimin evlatlık olarak gelen yavrusunu sahiplendirmemin ardından, sahiplendirdiğim arkadaşımın kedisi bir yaşında beşinci kattan düşüyor. arkadaşım kediyi apar topar buraya getiriyor. sadece verilen solunum ve bir iğne sonrasında 695 lira fatura çıkıyor ve sonrası için 3600 lira ameliyat ücreti olduğunu söylüyorlar. 695 liralık ücret ödeniyor ancak 3600 lira ameliyat ücreti arkadaşıma ücret yüksek geldiği için buradan çıkarak başka bir kliniğe gidiyor. gittiği klinikte ameliyatı daha uygun fiyata yaptırıyor ancak önceden gittiği yerdeki veteriner kedinin açık olan arka bacaklarındaki yaraları sarmamış bile. arkadaşım bunu ancak diğer veteriner kliniğine gittiğinde anlayabiliyor. çoğu yara,kedinin ayağı tıraş edilince vuku buluyor ve yeni gidilen veteriner bu durumu görünce barış veteriner kliniğindeki meslektaşına kızıyor. sözde muayene ediliyor ancak yaraları görebilmek için tıraş etme zahmetine bile girmiyorlar.

    insanlar hayvanlarını istediği yerde ameliyat ettirme hakkına sahiptirler. sırf ameliyat edilmedi diye( eksik teşhise rağmen iyi ki burada ameliyat edilmemiş) en azından yaraların öyle açık bırakılmaması gerekirdi.

    tanım: hayvan sahiplerinin hayvanlarını götürürken bir takım olumsuzlukları göze alarak gitmesi gereken veteriner kliniği.
  • üstteki yazar arkadaşa kesinlikle katılıyorum, bazı veteriner hekimler bu işi ticari olarak yapmaktan zevk alıyor ki özellikte tedavi sürecini uzatıp para koparmaya çalışan veterinerler çok. sen orada kedin köpeğin için telaşlanıp endişelenirken onlar 2 - 3 serum daha yapma peşindeler... bence bu da bir çeşit terördür, veteriner terörü...

    istanbul anadolu yakasında olan arkadaşlara tavsiye edeceğim tek veteriner (bkz: serkan gürses) (bkz: pet nature) kesinlikle başka bir yere gitmeyin, hayvanlar cinsleri ne olursa olsun aynı muameleyi görüyor ve hiçbir şekilde para konuşulmuyor. şahsen daha önce birkaç veteriner gezdim ve açık konuşayım çok fena dolandırıldım! ama bu adamın ayrı bir özelliği var, gerçek hayvansever ve işini maddi çıkarları tamamen bir yana bırakarak sevgiyle yapıyor.
  • 7/24 hizmet verdiğini iddia eden,
    hatta acil durumlar için kapısında ambulans bulunduran!
    ama gece 00:00'dan sonra asla ulaşamayacağınız, kapısına gitseniz kimseyi bulamayacağınız klinik.
    kendilerinin de bulunduğu cadde üzerinde araba çarpmış bir yavru kediyi götürseniz ağız burun kıvırıp, para konusunda istediklerini alamadığında bir daha buraya böyle hayvan getirmeyin bizi uğraştırmayın diyecek kadar vicdan yoksunu çalışanlara sahip bir klinik. umarım buraya gitmek zorunda kalmazsınız.

    edit: konuyu paylaştığım bir arkadaşım bu klinikte kendi yaşadığı bir olayı benimle paylaştı. sokakta gördüğü hasta bir yavru kediyi buraya götürdüğünde burada çalışan hekimlerden birinin tepkisi “ bu sana çok pahalıya patlar” şeklinde olmuş. böyle vicdan yoksunu hekimleri bünyesinde barındırıyor.
  • ben 2 yıldır aşıya gidiyordum. acil bir durumda kedimi götürdüm. hatta onları aradım kendileri gelip aldı. ama sanırım gece sadece nöbetçileri kalınca ambulans hizmeti veremiyorlar. ilgilendiler. taburcu ettiler. ben memnun kaldım. ödemede de yardımcı oldular. oturmuş bşr sistemleri var. ama veteriner hekim olmaları hayır kurumu oldukları anlamına gelmez. onca adam çalıştırıyorlar, ilaç, medikal cihaz vs fiyatları malum. yapabileceklerini yapıyorlar zaten. 2 3 kişinin götürdüğü sokak kedisine bedava bakım yapılmadığı için burada yazdıkları büyük şuursuzluk.
  • her meslekte para para diye inleyenler mevcut ama adamın afişe edilmesinden de hoşlanmadım. bir de gün boyu ne kadar dengesiz insana maruz kalıyorlar bilemezsiniz. yıllar önce klinikte çalışırken ki o zaman yeni mezundum. malatyada da bir kaç hayvansever vardı dengesiz. her gün patisini tuttuğunu getirirlerdi. günlük gelir her seferinde ağır vakalar ya da hiç alakasız hasta olmayan kediyi köpeği tutar gelirlerdi. muayeneyi sokak hayvanlarına ücretsiz yapar sadece getirenden cüzi bir miktar kullandığım ilaçların parasını alırdım. şöyle ki normal şartlarda birinin kedisi olsa 150 lira alacağım işlemde 20 lira alırdım. ama hastalıklı ruh hali olanlar veteriner hekimden önce lütfen doktora gitsin. açıkçası söylemek istediğim şey bir süre sonra iyi niyetinden salak yerine koyulup saçma sapan egolarını tavan yaptırdığın insanlara tahammül etmeyip olaya sadece iş gözüyle bakılıp her hizmet gibi sadece parasını düşünüyorsun. veteriner hekimleri bu hale getiren de sizlersiniz. dört tane manyak vardı her gün gelip beni çıldırtan en sonunda sahipsizlere normal fiyatlarda bakıp psikolojimi düzeltmiştim. anlatabileceğim bir sürü salak anı var dost meclislerinde güldüğümüz
  • barış veteriner kliniği yetkilisinin kendileri hakkında açılan başlıktan bulunan #92310238 numaralı entry'e ilişkin hazırladığı cevap/düzeltme metni aşağıda verilmiştir:

    ''sayın yazar,

    barış veteriner kliniği; 12 yıldır kadıköy ilçesinde hizmet vermekte olan donanımlı bir kliniktir. kliniğimiz, bünyesinde tecrübeli ve değerli veterinerlere sahip olan, yüksek kalitede hizmet veren ve alanında örnek oluşturacak çalışma etiğine sahiptir.

    kliniğimiz; bütün işlemleri ve süreçleri sırasında tüm evcil dostlara, onların sağlığına ve hayvan haklarına azami hassasiyet göstermektedir. kliniğimiz, profesyonel hizmetlerini tüm kapsam ve tecrübeleriyle sürdürmekte ve müşteri memnuniyetini birincil öncelik olarak tutmaktadır. bu hizmetin, profesyonel bir hizmet olması, klinik çalışanlarımızın sayısı, mesaisi ve birçok acil hastamızın olması gibi birçok sebepler göz önüne alındığında tüm sokak hayvanlarına bu hizmetin sağlanabilmesi maalesef fiilen ve fiziken mümkün değildir.

    ilgili yorumunuz, kliniğin yukarıda belirttiğimiz çalışma etiği ile örtüşmediği gibi platformu takip eden kitlelere hatalı bilgi aktarılmasına sebep olmaktadır.

    bu ve benzeri yorumlar, klinikte maddi ve manevi zarara neden olmakla birlikte bizde derin bir üzüntü uyandırmaktadır. yorumunuz, hukuka ve hayatın olağan akışına aykırı düştüğü gibi; gerçek duruma da tamamen aykırıdır.

    bilgilerinize sunarız,''
  • dostunuzu buraya götürmeyin iyi bir yer değildir.
hesabın var mı? giriş yap