• chp istanbul milletvekili barış yarkadaş'ın, cehape türk lirasından atatürk'ün resmini kaldırdı diyen rte'ye verdiği, şu tweet dizisinde görülebilecek tarihi ayardır:

    (bkz: http://www.cumhuriyet.com.tr/…63479_resource/by.jpg)

    --- spoiler ---

    1- akp genel başkanı erdoğan'a 'atatürkçülüğe giriş' dersi verilmesi gerekiyor. konuşuyor ama bilmiyor; yakın tarihten bi haber... neden mi?

    2- paraların üstüne inönü'nün resminin basılması talimatını bizzat atatürk vermiştir. 1926'da anayasaya konulan maddeye baksın erdoğan...

    3- mustafa kemal, "paranın üzerinde dönemin cumhuru reisinin resmî olur" maddesini anayasaya koydurdu. atatürk ölünce inönü köşk'e çıktı.

    4- böylece atatürk'ün anayasaya koydurduğu madde uyarınca, paraların üzerine inönü'nün resmî basılmaya başlandı. tabii bir de londra'da

    5- basılan paraların yolda yağmalanması yüzünden tedavülden kaldırılmak zorunda kalan paralar var. erdoğan bu anlattığımı öğrensin; bir ara

    6- o tarihi olayı da anlatırım. erdoğan yakın tarihi öğrenmeden konuşursa; öğrenmeye çalıştığı atatürkçülüğü eline yüzüne bulaştırır.

    7- atatürk, paranın üstünden kendi resminin kaldırılmasını bizzat istemiş ve "devlet yolunda devam ediyor" mesajını verdirtmiştir.

    8- atatürk, akp'li erdoğan gibi "ben gidersem devlet yıkılır" dememiş, cumhuriyetin ilelebet var olacağı mesajını verdirtmiştir.

    9- buralarda yenisiniz, merak etmeyin öğreneceksiniz... öğrenmek istemeseniz bile; hayat öğretecek... tıpkı bugünkü gibi...

    --- spoiler ---
  • ayar nasıl verilir gösterilen ayardır.
  • maalesef "he bak cumhurbaşkanının fotoğrafı parada olması lazım hemen paralara basalım fotoğrafımı" anlaşılacak ayar.
    öyle bir şey sezerlerse eğer, sakın !
  • (bkz: bi haber)
  • muhatabı, sonucunda 'yarabbi şükür' diyecektir.

    çünkü baktı ki ''ötekilerin atatürk'ü" olamıyor, atatürkçü olmaya karar verdi. yemezler.
  • yönettiği ülkenin tarihini bilmeyenlerin eline düştük malesef. lan azrail umudumuzun sen olacağını hiç düşünmemiştim.
hesabın var mı? giriş yap