• bu aralar istanbul coffee festival'de de standı bulunan, eğitimler hakkında güzel bilgiler veren,samimi bir oluşum.
  • kendilerinden alinan barista sertifikasıyla ankara antlaşması uzerinden londra'ya yerleşmiş bir baristayla tanıştım geçenlerde. türkiye'den siktir olup gitmek isteyenler için hem mantıklı hem de ekonomik bir alternatif sunan firma.
  • siteye baktım ama herhangi bir fiyat göremedim. ne kadar para istiyorlar eğitimlere?
  • 2 yıldır yurt dışı planları yapan bir beyaz yakalı olarak yaptıkları işleri sosyal medya üzerinden takip ediyorum. gördüğüm kadarıyla bir türk firması olarak hiçbir yabancı sertifikanın altına sığınmıyorlar ve bu konuda ısrarcı olmaları gerçekten takdir edilesi. kendilerini de yurt dışında kabul ettirmişler; hatta irlanda'da bile baristaları var ve bunu paylaşmışlar. instagram adresinden diğer yerleştirdikleri baristaları da görebilirsiniz. takip ettiğim günden bu yana somut örneklerle ciddi ciddi piyasayı domine ettiklerini görüyorum. her yerden baristaları ya da onlardan eğitim almış yeni dükkan girişimcileri çıkıyor. yani düşünün diğer firmalar bile gelip kötüleme maksadıyla kendi reklamlarını barista ol başlığında yapıyorlar. neyse yurt dışı planlarım yolunda gitsin de gerçek deneyimlerimle burayı editlemek nasip olsun.

    not: 2010’da msa’dan profesyonel pastacılık diploması almış biri olarak şunu da söylemek isterim, yeme-içme dünyasında sertifika, diploma vs. hiçbir şeydir. belki o belgeler size bir kapı açar; ama önemli olan kendine bir vizyon oluşturabilmektir. hizmet sektöründe teori yoktur, bolca pratik ve tecrübe vardır. nereden eğitim alırsanız alın kendinize bir yol haritası çizip o yolda bolca pratik yapmazsanız yolda kalırsınız. harcadığınız onca para da zaman da boşa gider. bu da bu işlere yıllar evvel kıyısından köşesinden bulaşmış biri olarak benden tavsiye olsun.
hesabın var mı? giriş yap