• markette biranın 8 lira, barda 16 lira olması durumuna karşı bir serzeniş.

    batıkent'te çoğu yer böyle maalesef. zaten sonradan yazar beyanlarından anlıyoruz ki yine aynı şehirde başka yerlerde bazen ucuz bazen pahalıymış.

    bundan yaklaşık iki hafta sonra, kızılay'da başka bir barda 12 lira ödedim. mekanların birbirinden hiçbir farkı yoktu. ha belki bu söylediğim mekanlar arasında sadece birinde telsizle haberleşme vardı. yani garsonların kulaklarında mikrofon falan, sparişleri bildiriyor vs. fakat bu durum hizmette ışık hızı etkisi yaratmadı. yani her defasında hepsi ağzına kadar doluydu aynı şekilde zamanında ne istediysem geldi. hiçbirinde süper şeflerden harika lezzetler tatmadım. hiçbiri bana "bu özel kendi yapım biramız" demedi. kısaca 4 kere 16 verip de kendimi özel hissettirecek hiçbir deneyim, tat, bilmem ne yaşamadığım için mantıklı bulmuyorum. hiçbirinde canlı müzik bile yoktu. ( zaten eline gitarı verip, akdeniz akşamları ya da yalın, falan çaldıracaklarsa hiç zahmet etmesinler.)

    eh bu durumda ben arkadaşlarla buluşmadığım sürece evde takılacağım. o da zaten 3-4 ayda bir oluyor.
  • zira (bkz: ötv zamlarının otomatiğe bağlanması)

    türkiye'de alkol dar gelirli için fiilen yasak, orta sınıf için ise ayda 1-2 kez kaçamak olarak tüketilebilen bir lüks haline gelmiştir.
  • markette 8 lira bomonti filtresiz.
    barlarda 16 lira olması rezalet değil, en ucuz halinin 8 lira olması rezalet bence.
  • ben artık euro cinsinden düşünmeye başladım olayı fazla koymasın diye. şimdi avrupada mekanlarda bira fiyatları 3-10 euro arasında ortalama desen 5-6 euro yani 25 liraya kadar ben ok'im abi alın sikin domaltın istediğiniz gibi.
  • evde bira yapımı başlığına bkz veren veya verecek olan arkadaşları şöyle alalım: (bkz: #65134568)
  • aslında baktığın zaman kâr marji 10 liraya satılan portakal suyuyla ya da 3 liraya satılan çayla kiyaslayinca oldukça düşüktür .
  • be göt lalesi yüzde yüz geçirmeden bahsediyoruz. alışkınsan bilemicem. normal değil.

    ee o zaman derdini insan gibi anlat. bana niye saldırıyorsun? ben 2 bin küsürle 2 kişilik bir aile geçindiren insanım. hafta sonu içmem gerekiyor. hep balkonda değil de insan görerek içmem gerekti. e niye 16? ohaa yaa! çüşş hatta! yanlışı yapan ben değilim. gece gündüz çalışan benim. ulan çıkıp 2 bira ben 2 bira da eşim içemiyorsa ehh beee yaa! başlarım ssk'na falan. yapma! ödeme! ben miyim lan bunun sorumlusu? ben miyim zilyon küfrü hak eden?
  • ben hep 10 liralık içtiğim için beni etkilemeyen rezalet.
  • (bkz: alkolü bırakmak)

    16 lira ile bir gün geçinen aile var gencolar.

    not: ironilidir, mesajdan yüklenmeyin.
hesabın var mı? giriş yap