• az önce haberlerde izlediğim kadarıyla sümela manastırındaki meryem ana ayinini yöneten fener rum patriğidir. yol boyunda kemençe çalan insanlarla sohbet etmiş. nasılsın diyen adamlara da hamdolsun diye cevap vermiştir.
  • evi fener patrikhanesinin içindedir. arada balkondan çıkıp gelen turistlere bakar. 1991'de patrik seçilmiştir.
  • aralarında hindistan da olmak üzere birçok ülkede vaaz veren, müjdeyi paylaşan bartalmay, incil’in matta bölümünü de bu dile çevirmiştir. bir kaynağa göre tahammülsüz putperestler tarafından dövülüp sonra çarmıha gerilmiştir. bir başka aktarıma göre ise canlı canlı derisi yüzülüp, başı kesilmiştir.

    "adamlardan bazıları isa'nın yanına geldi, bazı kadınlar onları izledi. yanına geldiklerinde isimlerini söylüyorlardı, ben filipus, ve isa taşlar ve çarmıh gördü, ben bartolomeus, ve isa derisi yüzülmüş bir beden gördü, ben matta, ve isa barbarlar arasında bir ceset gördü, ben simun, ve isa simun'u doğrayacak testereyi gördü, ben alfay oğlu yakup, ve isa onu taşa tutulurken gördü, ben yahuda thaddeus, ve isa adamın başının üstünde bir sopa gördü, ben yahuda iskariyot, ve isa ona acıdı, çünkü kendisini bir incir ağacına astığını görmüştü." jose saramago - o evangelho segundo jesus cristo

    (bkz: bartholomeus gecesi)
  • türkiye'yi yurtdışına şikayet ettiği için hakkında suç duyurusunda bulunulmuş kişi

    https://youtu.be/4xyjqipou3s
hesabın var mı? giriş yap