• cek cumhriyetinde uretilen bir lastik markasidir. zamaninda turkiyede petlasile barum arasinda lisans anlasmasi vardi. dogu blokundaki pek cok fabrikada oldugu gibi burada da alman continental markasi barumun bir kisim hisselerini satin almis ve buraya teknoloji transferi yapmistir.
  • continental tarafından satın alınmış lastik üreticisidir.
    aynı performansta lastikleri biraz farklı desenlerle, işçiliğin daha düşük olduğu ülkerde ve continental ile aynı kaltede üretip, aynı kar yüzdesi ile, sonuç olarak continental'den daha ucuza, satar.

    kış girişinde aldığımız 4 adet vakumlu kar lastiği hiç bir şekilde bizi üzmemiştir.
  • continental'in alt markasi olarak hizmet veriyor sanirim turkiyede.
    cok daha uygun, continental guvencesinde.
  • continental vw ise, barum da skoda'dır.

    aralarındaki fark bu kadar.
  • kalitelidir. iki arabamızdada takılı. karda kışta yolda bırakmaz. sorun çıkarmaz gönül rahatlığıyla kullan.
  • az önce 4 adet aldığım lastiktir , kullanım deneyimim olmadı henüz ama olduğunda güncelleyeceğim , tercih etmemde ki sebep fiyatı ve frenleme skorunun b olması.

    edit : bir çukura girdim sağ lastik yanaktan ayrıldı , direk janta oturdu, markayı kötülemiyorum belki her lastikte başınıza gelebilir , ama can taşıyor bu araç pintilik edip de gidip alt marka yada ne olduğu belli olmayan bir lastik almayın amk.
  • lastik fiyatları araştırırken her zaman aracımın (ford fiesta 2014) bakımını yaptırdığım otokoçu arayıp fiyat almak istedim. bu markayı tavsiye ettiler. bu başlığa falan gelip baktım continantelin alt markası olduğunu görünce aldım. zaten başka şansım yoktu en uygun fiyat buydu (4 lastik 1250 tl) taktırdıktan sonra uzun yol ve şehiriçi olmak üzere 5000 km kullandım. frenlemesi ve yol tutuşu muazzam. şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım. araba frende kaymıyor, patinaja düşmüyor baya tutunuyor lastik. bence fiyat performans olarak baya baya başarılı.
  • 2 gün önce 4 mevsimden 4 tane taktırdım. araç içine giren yol sesi baya azaldı. belki yeni takıldığı içindir diyeceğim ama sökülen debicalar ne çok ses yapıyormuş bence. şimdilik hoşuma gitti.
  • continental firmasında barum'a ortak olma konusunda toplantı yaptıklarında "barum nicht?" demişler ve anlaşmaya varmışlar
  • dün tanesi 2900 tl’den astra aracımıza 4 tane aldım. 19 senelik direksiyon deneyimimde petlas, kumho, hankook, conti, bridgestone, dunlop gibi birçok marka kullanmıştım barum ilk kez denk geldi. conti’nin alt markası olduğunu bildiğimden pek de tereddüt yaşamadım.

    ilk izlenimlerim sessiz ve yumuşak olduğu. 2-3 sene sonra ömrüm olursa sağlamlığı hakkında bu entryi editlerim.
hesabın var mı? giriş yap