• 1920'de kurulmuş ve halen o yıllarda kalmakta direnen devlet kurumu. ne var ki, haber dairesi hem okuyayım hem de evdekilerden para almayayım diyenler için dört dörtlüktür. arzuya göre sabah, öğle, ya da akşam vardiyalarında part-time çalışılır full-time para alınır. kpdsden 80 almak sözleşmeli mütercim-tercüman olarak istihdamınıza yeterlidir.
  • bir nevi zaman makinesi:
    web sitesi adresine sunlari eklerseniz
    /yayinlarimiz/ayintarihi/1990/nisan1990.htm
    not: maalesef web sitesinden bu bolume baska bir giris bulamadim.

    edit: evet ayin tarihinden giris yapabiliyormussunuz, okan sagolsun.
  • http://www.byegm.gov.tr/…es/turkish-cinema-2001.htm (references/turkish-cinema buyuk harfle) adresinde bir hayli kapsamli bir turk sinema tarihi ozeti bulunduran kurum.
  • sarı basın kartlarını dağıtan kurulus.
    tabii benim bu baslığa yazmamın nedeni bu değil.

    bu kurulus bazı sirketlerle anlasarak, basın mensuplarına indirim yapılmasını sağlıyor şu günlerde.
    http://www.byegm.gov.tr/etkinliksayfa.aspx?id=78

    şimdi bu indirimi yapan şirketler, basın mensuplarında nasıl bir "fark" görmüşler ki bu indirime ihtiyac duymuslar.
    sartlar kötüyse, herkesin kötü, sartlar zorsa, herkese zor vs.

    metro turizm'e bu işin tek yararı, şöförlere, "otobüste sarı var, dikkatli olun" mesajıdır herhalde.
  • hergün dünya medyasında yer alan türkiye ile ilgili haber ve makaleleri türkçe özet çevirisiyle yayınlayan son 6 yıldır(bir ara bırakmış olsam da) düzenli takip ettiğim bir internet sitesine sahip faydalı (evet malesef faydasızları da var) devlet kurumu
  • seneler önce halam bünyesinde çalışıyorken sıklıkla gittiğim atatürk bulvarındaki eski binasında bilgisayar denen aletle tanıştığım kurum. o zamanlardan gazetelerde yayınlanan önemli haberlerin bilgisayara kaydedilmesi gibi bir görevi olduğu aklımda kalmış, ancak solitaire oyunundan kendimi alamadığım için etrafta olup bitene pek göz atma fırsatı bulamamışımdır. tahmin edileceği üzere solitaire oyunu ve ms-dos işletim sistemi ile tanışmam da aynı mekanda vuku bulmuştur. yeni binası balgat semtinde yer almaktadır.
  • 90'larin sonuna dogru internete turkiye'de ilk girdigimde epeyce yararli olan bir hizmetinden yararlandigim kurulus. emaille gunluk dis basindaki turkiye ozetlerini yollardi. simdi bu hizmet internet sitesinden de duzenli ulasilir halde.
    o zamanlar, turkiye disariya daha az acik bir yer oldugundan ve medyada belli olaylar hakkindaki bilgilere ulasmak cok daha zor oldugundan, bu emailler bir tazelik gibiydi. hic duymadigim ve kolay da duyamayacagim olaylari buradan duyar, yeni bilgilere onlar uzerinden kavusurdum. zaten dogru olmadigini anladigim bazi seylerin niye dogru olamayacagini da dis basindaki daha ayrintili ve farkli bakisli haberlerden alirdim.
    simdilerdeyse, dunyanin farkli yerinden turkiye'ye dair haberleri okumak yine yararli olabilir, akp ve karsitlari arasinda bolunmus turkiye medyasi varken.
  • güzel bir websitesine sahip kurum.
hesabın var mı? giriş yap