• başlık " başkanlık geldikten sonra istanbul'un yeni başkent olması " olacaktı malum karaktersizlik yüzünden kısa oldu.

    biliyorsunuz son zamanlarda istanbul'a ekstra yatırımlar yapılmaya çılgın mı çılgın projeler hayata geçirilmeye devam ediyor. 3. köprü 3, hava alanı, tüplü geçiş, kentsel dönüşüm falan derken istanbul'un adeta gizli bir başkent olarak kullanılması durumu söz konusu. bütün uluslararası toplantılar, kongreler, forumlar için hep ilk tercih istanbul.

    hazır ecdadına bu kadar düşkün bir yönetim de varken kesinlikle aradan çıkacağını düşündüğüm ve çok uzakta olmayan bir gerçeklik.

    malum her resmi bayramda anıtkabire çıkılma olayları bazı kesimleri rahatsız ediyor. bu şekilde başkentte kalınarak anıt kabir ziyaretleri için hastalandım, ishal oldum mazeretlerine artık gerek kalınmayacak.

    yeni meclis için de boğazda şu an yeşillikler içinde atıl olarak bekleyen arazilerden biri çok rahatlıkla kullanılabilir. hem koskoca meclis binasının yapımına kimin ne itirazı olacak ki.
  • kulislerde epeydir konuşulan bir iddia istanbul'un başkent olması. ancak başkanlık sonu mu öncesi mi olur bilinmez.

    ben o kulislerde değilim ama olanlardan duyuyorum.
  • yetmez ama evet. mevcut her şeyin daha kötüleşmesi gidişatının bir sonraki adımı olur. bence diğer şehirleri iptal edip tüm türkiye'nin istanbul'da yaşaması projesini hayata geçirmeli.
  • başkanlık sonrası başkent olacağı kesin hadise.
    malum, ülkemiz üniter başkanlık sistemine tarihi boyunca geçmemiştir. osmanlı bile fedaratif bir şekilde yönetilmiştir.
    üniter başkanlık diye dünyada iyi örneği hiç olmayan bir başkanlık sistemi, ülkemizin bir çok parçaya bölünmesine sebep olacaktır. istanbul'da hangi kısımda kalırsa başkent olacaktır.
  • bi o eksik amk.
hesabın var mı? giriş yap