• en büyük mottosu elalem ne der olan ailedir.
  • çocuk ya kendini komple dine verir yada içinde bulunduğu aile yapısının tam zıttı bir yaşam tarzını belirleyip ailesine kafayı yedirir. bu işin ortası yoktur. yada bana denk gelmedi öylesi.
  • genellikle hayatlarında sorun yaşayan, bastırılmışlığın getirisi ile sonradan dağıtan bireyler bu tip ailelerde yetişir.
  • yetiştirdikleri çocuğun da ciddi anlamda ezik olduğunu düşündüğüm aile.

    odtü mezunu bir arkadaşım var, 2015 seçimlerinde ailesi x partisine oy vermezsen hakkımızı helal etmeyiz demişler ve bizimki de bunu ciddiye almıştı.

    içimden dedim ki "hiç odtü'nün havasından suyundan da etkilenmemeyi nasıl başardın?"

    neyse bence bu sözün bitti yer zaten ben de entryi sonlandırıp gideyim bari.
  • o beğenmediğiniz türk kızlarının genel olarak sahip olduğu aile tipi.

    en az bir abi de dahilse bu gruba kızın işi daha beter.

    baskıcı babanın yanında bir de babanın kölesi olan bir anne de varsa yandı o kız.

    mutluluğu dışarıda bulmaya çalışan, izin alma stresinden kurtulup dışarıda normal insanlar gibi özgür zaman geçirebilmek için bir an önce evlenme peşinde koşan, ama bu arada kaçtığı ortamdan daha beterine düşen mazlum türk kızı.

    siz onlara kezban da diyebilirsiniz.
  • erkek çocuğusu olarak içersinde büyüdüğüm aile yapısı. ne fırsatları kaçırdım sayelerinde sağ olsunlar. şimdi sürünüyoz bakalım ezik ezik. hanimiş benim özgüvenim? diye arıyorum ama cıx. bulamıyorum. sağ olsunlar.
  • çok talihsizlikler yaşatır bu aile tipi. çocuğu ahlaklı yetiştireceğim diye sıkarlar da sıkarlar. karşı cinsle ilişkiye tahammül yoktur. kesinlikle okuldan sonra cafe gibi ortamlara çocuklarını sokmazlar. çocuğun arkadaş seçimine asla kıymet vermezler bizim mahallede fatma teyzenin çocuğu var onla takıl derler. çocuk ya bu baskıya boyun eğer ya da gizliden gizliye başkaldırır. başkaldıran çocuk kurtulur itaat eden salak ilerde eşini dahi seçmeyecek çocuklarını mal gibi yetiştirecek yeni neslin muhafazakar baskıcı ebeveyni olacaktır.
  • aynı zamanda faşizan bir ailedir. sorun muhafazakâr olması değildir baskıcı olmasıdır.

    "benim yaşam tarzım budur. sen de bu yaşam tarzını belirlemek ve bizim gibi yaşamak bizim gibi düşünmek zorundasın.." bu ailelerin mottosu budur. bu da düpedüz faşistliktir. dayatmadır. zorbalıktır. halbuki sorsan "islam'da zorlama yok" derler.
  • muhafazakarlığına saygıyla yaklaşırken, baskıcılığına tükürdüğüm aile tipi.

    bu tip ailelerin bir kısmı erkek evladının çükünü açıp "bak hamdi amcası bu benim oğlum bu da çükü" diye dal taşak her yere servis yaparken, kız evladının ise saç telinin görünmesine dahi tahammül edemezler, sokağa çıkartmazlar, erkek sinekle göz göze gelmelerine izin vermezler.

    sonuç: ahlaksız, bastırılmış duygularla sapık yetişen boktan bir toplum.
hesabın var mı? giriş yap