• benim r 1200 gs alarak bu konuda da tabuları yıkacağım motordur. hayatta kalırsam tecrübelerimi aktarırım yine bu köşede.banada 250 lik al bi tane 10.000 km sür dediler de heralde ben 10000 km sürene kadar 20 yıl geçer bir motoru.. ayda topu topu 100 km oda sırf keyfine binecek biri için bence başlangıç motoru hayali kurulan motor olmalıdır, acemi olduğunun bilincinde olaraktan sürülen tabi.. hani binmediğinizde de park ettiğiniz yerde ki duruşu bile sizi seyir zevkinin doruklarına çıkaracak cinsten olandır. lakin ben herhangi bir motora değil r 1200 gs'e binmek istiyorum...binemediğim de eve çıkarken şçyle bir bakayım, silip parlatıyım bana yeter.. eğer bu motorsiklet işi bir tutkuysa şayet..
  • kanaatimce, secimi icin düsünülmesi gereken birkac kriter var:
    - hafiflik, denge, vs.: yeni baslayan bir sürücü olarak, zamaninizi altinizda tepisen bilmemkac tane beygirle cebellesmek icin degil, motor üzerinde kontrol saglamak ve dogru refleksleri gelistirmek icin kullanmalisiniz
    - sürat: altinizda o seytan icadi varsa illa ki basacaksiniz. orasi kolay da bir de bunun durmasi var. özellikle race tipi makinalar icin 250cc veya altinin tavsiye edilmesinin asil sebebi budur. diger tipler genellikle hiz ve ivme icin optimize edilmedigi icin o derece kritik degildir. misal, 600cc bir race 300km/s'leri zorlarken 650cc bir enduro tas catlasa 170-180 görür
    - bakim/onarim maliyeti: eninde sonunda düseceksiniz. kastim, illa kafayi gözü yarmak degil; genellikle cok yavasken, hatta durur vaziyette düseceksiniz. motorlar icin düpedüz sarf malzemesi olan ayna, sinyal, manet gibi parcalarin kolay bulunabilirligi ve fiyati önemli. benim 8 ayda bir debriyaj maneti, bir de sinyal lambam gitti

    benimki, halen kullandigim f650gs. yogun profesyonel destek ve egitimle beraber r1150gs'le bile baslayani gördüm. tabii ki bu anlattiklarim, motoru gercekten kullanmaya niyetlenenler icindir. yoksa alip saksi gibi köseye koyup eve girip cikarken söyle bir bakmak icin aliyorsaniz, antrenizi afili bir goldwing'le de taclandirabilirsiniz fakat kendinize motorcu, talihsiz araca da baslangic motoru demeyiniz.

    bunlari, 8 ayda toplam 9 bin, sirf dün de yaklasik 250 km yol yapmis bir acemi sürücü olarak anlatiyorum.
  • motosiklet kullanmaya başlamak isteyenlerin ilk kullanmaları gereken (şiddetle önerilen) motosikletlerdir. ama bu, bahsedeceğimiz bu motorlar sadece başlangıç motosikletidir demek değildir. daha çok sağlamlığı, sorun çıkarmaması ve nispeten küçük motor hacimlerinden dolayı, her motora başlayacak insana tavsiye edilebilecek motorlardır. kişi beklentileri doğrultusunda bu motorları da ömür boyu kullanabilir.

    başlangıç motosikleti olarak en çok ismini duyacağınız motorlar :
    - yamaha ybr 125
    - yamaha ybr 250
    - honda cbf 125
    - honda cbf 250

    özellikle bu 4 motorun önerilmesinin (küçük motor hacimleri dışındaki) nedenleri, bu motorların sorunsuz, güvenilir olması, pek çok motor ustasının bakımlarını yapabilmesi, yedek parça olarak pek çok seçeneği olmasıdır.

    ama ne olursa olsun, başlangıç motorundan beklenen en önemli şey, küçük motor hacmi, düşük beygir, dolayısıyla hata affedebilir olmasıdır. çünkü emin olun, her acemi (hatta herkes) hata yapar. kötü bir hata sonucunda eliniz de kırılabilir, kafanız da. işte bu el ile kafa arasındaki farkı yaratan şey, motorun hatayı affetmesidir.

    parasal açıdan da bakmak gerekirse, yeni başlayan biri olarak motoru kesinlikle devireceğinizden, motor ne kadar ucuz olursa, parçası sık bulunur olursa, motoru devirdiğinizde içinizin yanması o kadar az olur. bir bmw devirmek var, yamaha ybr 125 devirmek var.

    eğer başlangıç motorunuzu senelerce kullanmak istemiyorsanız, ilk motorunuzu 2. el almanızı öneririm. bu üstte bahsettiğim 4 motoru (bildiğim kadarıyla yamaha ybr 250 hariç) ikinci el olarak satarken de sorunla karşılaşmazsınız. hatta biraz kelepir bulduysanız ve motorun bakımlarını düzenli yaptıysanız, zarara uğramadan bile elden çıkartabilirsiniz.

    ayrıca unutulmaması gereken şey, motora başlamadan önceki zevkleriniz, motosiklet kullanmayı öğrendikçe değişebilir. bir cruiser fanıyken, endurocu olmanız, super sport hastasıyken, supermotolara aşık olmanız çok olasıdır.

    son olarak eklemeliyim ki, motosiklet kullanmaya ders almadan başlamayın. barzo barzo gezmeyin ortalıkta. kendimden biliyorum, hoş değil. eğitim almak isteyenler honda'nın, bmw'nin toplu eğitimlerine bir göz atabilir.

    not : başlangıç motoru önerileri çoğaltılabilir. ben sadece en yaygınları ve çinli olmayanları yazdım.

    *honda motosiklet eğitim merkezi
    *bmw rider academy
  • bu linkte detaylı ve bir o kadar da eğlenceli anlatımı mevcut olan hadise

    http://www.youtube.com/watch?v=hvunr0mejt0
  • bu seçim yapılırken bence, eğer bütçe de uygunsa 250'lik motor tercih edilmelidir. çünkü bu motorlar hem sürüşten daha fazla keyif almanızı sağlayacaklar hem de kaçmanız gerektiğinde bu güce sahip oldukları için 125'liklere göre daha güvenli olacaklardır. 125'lik motorlar gibi trafiğin hızlı aktığı yollarda (otobanlar vs) trafik hızının aşağısında da kalmaz. 250'lik motor, yetinmesini bilen adamı ömür boyu tatmin edebilir...

    sonuç olarak tavsiyem, gidin seçtiğiniz eğitime, 125'lik motorlarla veriliyordur, kullanın, hissedin. kendinizi değerlendirip hocanızla konuşun. 125'lik motor üstünde kısa sürede belli bir seviye hakimiyet kurabildiğinizi düşünüyorsanız, hocanızın da görüşünü alarak seçim yapın.

    bi de benim başladığım zamanlarda cbf 250 diye taş gibi bir motor vardı, ben onu tercih edip kullanmıştım, çok memnundum. ama şu an başlasam, 250'lik bi motor istesem karar vermekte zorlanırım...

    edit: 250'lik bulamam günümüzde demişim ama bugün motora başlasam duke 200 ile başlardım ben de, ekleyeyim...
  • (bkz: ktm 125 duke)
  • insanda yeme isteği uyandıran bir motosiklet türü. ara sıcak olarak 250cc honda alınabilir.
  • (bkz: mobilet)
  • 10 yıldır trafikte araba kullanmıyorsanız, kasmayın gidip 125-150 cc bir motor alın. yaş 30 oldu, daha yeni alıyorum motoru diyorsanız 250cc de olabilir ama bana sorarsanız gidin 125-150 cc motor alın. bu klasmandaki motorlar her türlü acemiliğinizi affeder. virajda fren sıkarsın, sallar, titrer ama kolay kolay seni düşürmez. yüksek ve ani hızlanmalara izin vermediğinden, motora daha hakim bir şekilde ve sakin olarak sürmeyi alışkanlık edinmenizi sağlar.

    kısaca sakat kalmadan hayatta kalmanı sağlar. bir de panpalar bunla 1000 km yapan ben bu işi çözdüm moduna girer. girmeyin, motoru alırken kendinize bir hedef koyun, bu km'yi geçmeden değiştirmeyecem diye. yine bana sorarsanız 20 000 km güzeldir bu konuda.
  • boy - pos olaylarının da yabana atılmaması gerekir seçerken... ergonomi önemlidir.

    yamaha ybr 125'de bir dikembe mutomboyu bir de halis karataşı hayal edin; neden bahsettiğimi anlarsınız.

    enduro için başlangıçta yamaha xt 125 r veya honda xl 200 güzel seçim olur.

    parası bol olan varsa derbi terra 125alsın.
hesabın var mı? giriş yap