hesabın var mı? giriş yap

  • akran zorbalığı'na maruz kalmanın berbat bir şey olduğuna inanıyorum.
    çocukken dayak da yesem hep karşılık verdim. bir karşılık verdim iki dayak yedim ama üçüncüsü hiçbir zaman olmadı.

    dövmekten çabuk mu bıktılar yoksa bir gün dayak yemekten mi çekindiler bilmem:)

    öte tarafta hep korkan, çekinen arkadaşlar vardı. bu baskı, onların üzerinde yıllarca sürdü. şu anda bile etkileri var bence üzerlerinde.

    çocukların masum olduğuna; yaşlıların bilge olduğuna inanmam.

    tabii ki çocuğunuza önce öğretmen ile iletişime geçmesini tembihleyin ama onu bir pısırık olarak yetiştirmeyin.

    yoksa ilkokul, lise, askerlik, iş hayatı derken özgüvensiz bir birey olur.

    burada bazıları, bu çocukların ileride barzo olduklarını söylemiş ama öyle bir durum yok! çocuk kavgaları, bir dönem sürer ve biter. sizin burada karar vereceğiniz şey çocuğunuzun geleceğidir.
    ya hakkını korumayı bilen ya da her zaman hakkı yenen biri olacak.

    hiçbirimizin babası anası john dewey değildi tabii ama " sana vurana sen de vur! " cümlesi harika şekilde kurulmuş bir cümledir!

    durduk yere kimseye vurma fakat sana vuranın karşısında da sessiz kalma!

    dipçe-i türkî: üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen acısı dinmemiş ve avrupa'nın katil ermenileri görmezden geldiği hocalı katliamı'nda hayatını kaybeden türk kardeşlerimize allah'tan rahmet diler; dünyanın hiçbir yerinde bir daha türk soyundan herhangi bir ülkede böyle katliamlara maruz kalmamamız için inancı, tipi, cinsiyeti, ülkesi neresi olursa olsun tüm türklerin birlik olması gerektiğini bir kez daha hatırlatırım.

  • ben yaptım bunu. kızım 1,5 yaşındayken fiyatını, türkiye'ye göre ucuz buldum aldım. haa ne oldu, eve ilk getirdiğimde hatun alay etti. kızım hareketli bir cihaz olduğu için korktu. oynamadı. (robotla da oynamamıştı) ben oynadım. sonra uzun süre durdu bir köşede. yaklaşık 3 ay sonra kızım tekrar gördü, çekinerek bakıyordu. hadi oynayalım dedim, başlangıçta korktu ama sonra arabayı onun arkasından takip ettirmek suretiyle kovalamacalı oyun icat ettik. artı pilleri bitince hemen "baba pi" diyerek pillerini değiştirmeye çalışıyor. (bilim kadını potansiyeli var :) velhasıl kelam oynuyoruz biz kızımla arada sırada. yani herhangi bir problem yok şimdilik.

  • alemdir bu trafik polisleri.. gecen istanbul bebekte yururken yine bi polisin biri kaza olan bolgede;
    - 34 kzc 40 bekleme yapmaa, bakma kardesim su kazaya ne oluyor bakınca sanki
    - puaa puhaa 34 mr 123 yurusene lan bakma dedim kardessim su kazaya, trafik yapmayın. aloo kime diyorum.. yurusenize bee, kızdırmayın beni..
    - puha puha bekleme yapma yuru yuru..
    ...
    bir süre sonra arkadan bi ekip otosu daha gorunur ve bağırmakta olan trafik polisine şöyle anons eder..
    - lan haydar fazla bagırma !!!

  • 5 senedir ilk defa doğru bir trade deadline geçiren takımım. başlayalım.

    1-

    rui hachimura -> lakers
    3 adet 2.tur hakkı -> washington wizards

    2 sene önce wizards tarafından dolandırılan lakers intikamını almış oldu. hachimura gibi potansiyeli belli bir kanadı, ilk 10'dan seçilmiş bir kanadı şu paketle almak çok büyük başarı. hachimura'yı bu kadar ucuza yollayan takıma nasıl oldu da westbrook için dünyaları verdik, anlayamıyorum.

    2-

    d'angelo russell+jarred vanderbilt+malik beasley -> lakers
    russell westbrook+2027 ilk 4 sıra korumalı 1.tur lakers hakkı+juan toscano anderson+damian jones -> utah jazz
    mike conley+nickeil alexander walker+2.tur hakkı -> minnesota timberwolves

    2 sene önce lakers'ın tüm rotasyonunu yıkan russell westbrook sonunda ayrıldı ve lakers rotasyonu yeniden kuruldu. d'angelo russell gene kontrat yılında hayatının topunu oynamakla meşgul, malik beasley tam olarak lakers'ın aradığı psikopat şutör ve jarred vanderbilt de lakers'ın anthony davis haricinde bulamadığı mobil uzun. tüm bu oyuncuları russell westbrook ve 1 tane 1.tur draft hakkına almak lakers adına çok büyük başarı, hele danny ainge gibi bir draft ölücüsüne sadece 1 draft hakkı vermek çok daha özel bir başarı. minnesota buraya kendisini atarak gobert'e daha uygun bir oyun kurucu almış oldu, jazz ise (tamamen şahsi görüşüm) vanderbilt gibi değerli bir asseti haybeye lakers'a verdi.

    3-

    mo bamba -> lakers
    patrick beverley+1 adet 2.tur hakkı -> orlando magic

    pivot zenginliğinden ölen orlando mecburen bamba'yı yollamak zorunda kaldı (elinde wendell carter jr ve mo wagner olan, üzerine mobil pivot oynayabilen paolo banchero'yu seçip bol bol'a yatırım yapan takım ne demeye bamba'ya uzatma verir ki zaten?), lakers da bu fırsatı görüp sadece 1 adet 2.tur hakkı verdi. patrick beverley lakers'ta hiçbir işe yaramıyordu ne yazık ki. lakers bu sayede üçlük atıp blok vurabilen mobil bir yedek pivotu kadrosuna katmış oldu.

  • "justin bieber a laf atan şerefsizler ben hayatımı ona borçluyum.
    9 mart 2009 yılında bir kaza geçirdim. teleferikten düştüm.
    altı ay boyunca komada kaldım.

    bir gün bakıcı hemşirem radyoyu açtı. justin bieber çalıyordu.
    hemen yataktan kalktım ve radyoyu kapattım."