hesabın var mı? giriş yap

  • vaad ettiği ve uygulamaya başlayacağı yenilikler;

    1- ekonomi canlanana kadar, kamu borcuna denetim getirilecek ,
    ve faizler konusunda yeniden anlaşma yapılacak..
    2-500 bin avro üzeri geliri olan herkes için ,
    gelir vergisi yüzde 75’e çıkarılacak.
    3-seçim yasası nispi temsil sistemi’ne çevrilecek.
    4-azınlık veya farklı düşünce taraflarının, mecliste temsili sağlanacak.
    5. avrupa ortalamasına göre büyük şirketlere konan vergiler arttılacak.
    6. lüks tüketime özel vergi konulacak.
    7. kiliseye ve gemi inşa sanayisine sağlanan ayrıcaklıklar kaldırılacak.
    8. bankaların gizli önemleri ve yurtdışındaki sermayeleriyle savaşılacak.
    9. askeri harcamalar kesilecek.
    10. asgari ücret 750 avro olacak.
    11. hükümet, banka ve kiliseye ait binalar evsizler için kullanılacak.
    12. devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek.
    13. işsizlere, evsizlere ve düşük ücretlilere bedava sağlık hizmeti verilecek.
    14. mortgage kredi ödemelerini karşılayamayan yoksul ailelere yüzde 30’u kadar sübvansyon verilecek.
    15. işsizler için ödenekler arttırılacak.
    16-stratejik önemdeki eski kamu kuruluşları (demiryolları, havaalanları, posta ve su hizmetleri) yeniden millileştirilecek.
    17-milletvekillerinin ayrıcalıkları kaldırılacak.
    18-yargının hükümet mensuplarını soruşturabilmesinin yolu açılacak.
    19. halk protestoları sırasında, polisin maske takması ve ateşli silah kullanması yasaklanacak.
    20-özel hastaneler millileştirilecek.
    ulusal sağlık sistemi için özel katkı payı kaldırılacak.
    21-yunan askeri birlikler afganistan ve balkanlardan çekilecek. kendi sınırlarımız dışında hiçbir yerde yunan askeri kalmayacak.
    22-. israil ile askeri işbirliği kaldırılacak. 1967 sınırları içindeki filistin devletinin kurulması için destek verilecek.
    23. türkiye ile istikrarlı anlaşmalar için müzakere yapılacak.
    24. yunanistan’daki tüm yabancı askeri üsler kapatılacak ve nato’dan çıkılacak.

  • oha reklam gordum de boylesine flood reklami ilk kez goruyorum ekside. yakisir benim eksime yakisir benim tosunuma ooooh.

  • post-mortem isimli filmde geçiyordu:

    bir adam günah çıkarmak ister.

    -peder, bir günah işledim!

    -ne günah işledin?

    -dün plajda sevgilimin göğüslerini elledim.

    -mayosunun üstünden mi yoksa altından mı elledin, evlat?

    -üstünden, peder.

    - çok salaksın, ikisinin de günahı aynı!

  • yazık sizlere. gerçekten sizler adına utanıyorum. meslek örgütünüze sahip çıkacağınız yerde yazdıklarınız utanç verici. mimarlar odası sayesinde onlarca hukuksuz yıkım ve yapımın önüne geçildi. bu yıl ankara'da asbest olayının duyulması sadece odanın çabasıyla oldu. artık onun da eli kolu bağlı. başınıza bir iş geldiğinde -olur ya- hakkınızı bireysel olarak ararsınız artık.

    bir de buradan okuyun: http://www.birgun.net/…kez-daha-hedefte-162403.html

  • aids hastalığının gripten çok rastlandığı bir afrika ülkesinde, mezbahaneden bozma bir hastanede neredeyse kemiğine kadar ayılmış ayak parmağınıza 14 dikiş atılırken "ben buradan sağ sağlam çıkarsam daha bana havada karada ölüm yok" düşüncesini beyninizin her kıvrımında hissetmektir.

    adamlar grip diyor, ateş diyor lan ahahaha.

    geçmiş olsun ponçikler.

  • önündeki aracın tamponuna yapışmayı maharet bilen, diğer şeritteki iki araç arasındaki takip mesafesinden kaynaklanan boşluğu, yere düşen altın yüzüğe atlayan erdal bakkal gibi dolduran sözde usta şoförlerin önündeki araca bodoslama daldığı kaza. raikkönen'i tenzih ederim.

    edit: dikkatli izleyince kazaya gerçekten sebep olan aracın, en öndeki araç yavaşlayınca yavaşlamayan, dolayısıyla arkadaki araçları aldatan raikkönen olduğunu görüyoruz.

  • halley kuyruklu yıldızının ardında bıraktığı evlatlıktan reddedilmiş paçalarının geçiş törenidir. avcı (orion) takım yıldızları doğrultusunda (yunan mitolojisine göre gizliliğin temsilci olur kendileri) açık ve şehir ışıklarından arınmış bir gökyüzünde, güneybatı ufuktan yukarı doğru üçte ikilik kısmı gözlemlerseniz belki saatte 30 kadarını görebilirsiniz. ha ben evlatlıktan reddedilmişi değil kendini görmek isterim derseniz halley baba 2061 yılında teşrif edecek, ömrün varsa görürsün.

  • bir ömür boyu çalışmasa geçim sıkıntısı çekmeyecek nil ve onun gibiler artık başka bir misyon üstlenmeliydi. hepimizi özgürleştirmeliydi artık. doğaya gitmeliydik hepimiz, inek beslemeli, kişisel gelişim kitapları okumalı, yoga matının üzerinde bağdaş kurup enerjiyi özümsemeliydik. neden yapmıyoruz ki? neden karantinayı bir koza olarak göremeyecek kadar körüz ? oysa ki işe gidip gelmek ne kadar ruhumuzu yoruyor. iş dediğin nedir ki. arada gidip reklam filminde oyanayacaksın. kazandığın parayla da doğada yaşayacaksın ey halkım. bu kadar zor mu? bir dinleyin kendisini. hadi bakıyım yarın herkes bağdaşını kursun, derin bir nefes alsın, ruhunu özgürleştirsin. hepimiz kelebek olacağız karantina bitince.

  • aslan akbey'in meşhur istihbaratçı hiram abas'ı canlandırdığı söyleniyordu fakat biraz önce çok güzel bir ayrıntı fark ettim. daha önce yazıldı mı bilmiyorum fakat 57. bölümde aslan öldükten sonra polat ve abdülhey aslan'ın evinde bir ipucu ararken polat kitaplığa doğru feneri tutuyor ve fener hiram abas'ı anlatan "bay pipo" kitabını aydınlatıyor. dizide gerçekten de fark edilmesi zor bir çok ayrıntı mevcut. izlemesi daha da bi keyif veriyor bunları fark ettikçe.