hesabın var mı? giriş yap

  • evli gamer çiftimizin erkeğinden, ilk çocuklarının doğumundan sonra paylaşılan çekirdek aile fotoğrafıyla birlikte geliyor:

    - player 3 has entered the game. hoşgeldin oğlum.

  • tarih : ocak 2005
    mekan: eskisehir tramvay, nam-ı diğer estram

    tramvay aniden yavaşladı. her daim kalabalık olan araçta bulunan insanlar bu yavaşlama sonrası istemsiz adımlar attılar. derken birileri bişeyler dedi gel görelim ne dedi:

    -(birisi) tramvay birine çarpıyodu son anda durdu *
    -(bir kız) evet evet ama olsun tramvayın her ay 4 kişi öldürme hakkı varmış *

    akabinde dayanamadım koptum gülmeye başladım. çevremdeki insanlar da gülüştüler. ama onların gülme sebebi az önce kızın söyledikleri değilmiş. onları güldüren kızın konuşması sonrası oturan yaşlıca bir bayanın şu sözleriymiş:

    - iyi olur valla zamanla şu kalabalıktan da kurtuluruz. (tramvay ayda 4 kişiden zamanla eskişehiri yutar diye düşünüyor hanfendi) *

  • oyuncak dinozorlar plastikten yapılmaktadır.
    plastiğin ham maddesi ise petroldür.
    petrol ise fosiller yardımıyla oluşmaktadır.
    bütün bu bilgiler ışığında plastik dinozorlar aslında gerçek dinozorlardan yapılmaktadır.

  • yapay zeka ile ilgili oluşturulmuş siteleri derleyen muhteşem bir site de mevcut:

    https://www.internetisbeautiful.co/

    bu sitede derlenen bir sürü güzel siteler mevcut. mesela,

    i.) https://punchlines.ai/ :bu sitede bir giriş cümlesi yazıyorsunuz. size yapacağınız espri için 3 tane punchline(esprinin vurucu noktası diyebiliriz) veriyor. böylece istediğiniz biçimde komedi metinleri yazabilirsiniz. saatlik kullanım limitleri var.

    ii.) https://earth.fm/ :dünyanın çeşitli yerlerinden sesler dinleyebilirsiniz.

    iii.) https://prompts.chat/ :chatgpt uygulamasını çok verimli biçimde kullanmanızı sağlayacak çeşitli soru tasarımları derlenmiş.

    iv.) https://pixelhunter.io/ :yüklediğiniz resimleri 102 farklı formatta yeniden boyutlandırıyor.

    v.) https://weird-old-book-finder.glitch.me/ : eski tuhaf kitapları bulabiliyorsunuz.

    vi.) https://glasp.co/youtube-summary : bu da çok güzel. chrome uzantısı var ve ben de yükledim. olayı şu: youtube'daki tüm konuşma içeren videoların metinlerini görebiliyorsunuz. böylece mesela hem yabancı dilde videoların metinlerini izleyip yabancı dilinizi geliştirebilir hem de türkçe veya yabancı dil videolarda istediğiniz kelmeleri aratabilirsiniz. bazen izlediğiniz videolarda önemli bulduğunuz metinleri hangi dakikada geçtiğini unutabiliyorsunuz. benim çok başıma gelirdi, şimdi aradığını bulmak daha kolay. ayrıca bu metinleri kaynak olarak da kullanabilirsiniz.

    ilk bahsettiğim sitede, incelenmesi güzel olacak birçok yapay zeka sitesi daha var. ama ben bu başlıkta çokça paylaşılmayanlardan ve benim önemli gördklerimden bir seçki yaptım.

  • 1 ay dayanabildi, ve bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

    şu an katillerinin yüzünü görmek isterdim; ne düşündüklerini, nasıl yorum yaptıklarını, bu kızın ölüm haberini aldıklarında hayatlarına nasıl devam edebildiklerini. sanırım "napalım" diyip şişelerine yeni mazotlar doldurup başka otobüslerin başka sivillerin avına çıkacaklar.

    uğur kaymaz'ın, ceylan önkol'un katillerinden başka bir yerde mi yargılanacaksınız sanıyorsunuz? yanılıyorsunuz. aynı bokun soyusunuz.

  • ne bill gates, ne de jude law'ın şu anki sevgilisi; şu dünya üzerinde kıskandığım, yerinde olmak istediğim tek insan türevi bunlar işte.

    şahsen gözlüksüz/lenssiz (yani doğal şartlarda) 3 metre mesafeden bülent arınç ile mehmet günsur arasındaki farkı anlayamam. anlayamadığım gibi daha net görebilmek için gözlerimi iyice kısarak öküz gibi bakarım bülentçiğime. o utangaç mazbutum da bu geyşa bendeniz yüzünden renkten renge girer, pancar gibi gider meclise. ansiklopedik utanç antolojisine yeni bir cilt kazandırır.

    - siz neden konuşmuyorsunuz sayın arınç?
    + ...

    madem en gelişmiş canlıyız bu göz niye bozuk gösteriyor behçet, neden yani?!

  • (bkz: ağlama melis)

    ne kadar kötüsünüz yaw, yok bellini'nin değilmiş yok bilmemneymiş utanmasanız o resmi dedem yaptı çakmadır cehape zihniyetini kazıklamışlardır diyeceksiniz.

    eğer ki o resmi imamoğlu değil uzun adam alsaydı şimdi ne methiyeler düzüyordunuz; hatta resim bellini'nin ama yaparken da vinci ile michelangelo yardım etti o kadar değerli bu kadar değerli diye methiyeler döşüyor olurdunuz.

    allah kimseyi onursuzlukla sınamasın.