hesabın var mı? giriş yap

  • bir teoriye göre vücudun uyku haline ani geçişleri sırasında yaşanır. biraz fantezi katarak şöylece açıklanabilir:

    uyumaya başlanmadan önce beyin, alıcılar (duyular) ve vücudun diğer aksamları (kollar, bacaklar v.b.) açık (open) ve çalışır (on) durumdadır. yatağa girildiğinde beyin önce alıcıları ve aksamları sonra da kendini uyku (bekleme, stand by) konumuna alır. bu evre yavaş ve sıralı olursa önce hafif sonra da derin uykuya geçiş yapılır. vücut neredeyse ölü hale gelir. öyle ki; kişi horlar ama kendi sesini duyamaz, kasları gevşer ve mesela kolu yatağın kenarından aşağıya doğru sarkar ya da çene düşer ağız açılır, tükürükler ağzının kenarından dışarıya akar, yine mesela gaz çıkarır.

    oysa, aşırı yorgunluk, uykusuzluk gibi sebeplerden dolayı uykuya geçiş süreci çok hızlı olursa beyin, henüz kasları ve alıcıları kapatamadan kendini kapatmaya çalışır. bu durumda özellikle bacak ve kol kaslarındaki ani gevşeme, kasların beyine geri besleme (feed back) yapmasına neden olur. beyin ise bunun dışarıdan gelen bir etki olduğunu zannederek tekrar "on" durumuna geçer.

    düşme hissini yaratan, kaslardaki bu ani gevşemedir. düşmeden önce uyanma ise beynin bekleme durumundan çıkmasıdır.

    bazı durumlarda ise sinyaller iyice karışır ve tekme ya da tokat atmaya hatta yataktan düşmeye, bazen de şiddetli bir titremeye neden olur.

  • ben burda 10 bin lirayı boklayanları görünce şaşırıyorum. pardon da siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? sektörde kimin ne aldığı aşağı yukarı bellidir. elbette 25 bin tl ve üzeri maaş alanlar var, anca buraya sizin gibi gelip 10 bin lira para mı yea demez. bu paranın altında da alsam üstünde de alsam gelip buraya 10 bin tl para mı yea muhabbeti yapmam. çünkü bence türkiye şartlarında "kötü" bir para değil. maaşlı çalışanların yüzde kaçı 10 bin tl üzerinde çalışıyor acaba?

    beyler uyarayım, böyle kız da düşüremezsiniz. "vaayyy errrrkeğe bak 10 bin tl para mı diyor, off demek ki çok zengin" dediklerini sanıyor olamazsınız. umarım sanmıyorsunuzdur.

  • benim karim kesinlikle iki soyadi tasiyamaz.
    bu sebepten ben karimin soyadini aldim ve olay buyumedi..

  • şöyle konuşmalara sebebiyet verebilecek durum;

    proleterkral: beyler makarna mı yapalım yoksa dışarıdan mı söyleyelim?
    sartre: tüm seçimlerimizden sorumluyuz.
    pk: aynen abi de, seçin işte birini.
    camus: fark etmez.
    pk: dışarıdan makarna söylüyorum lan o zaman. hadi bakalım!
    sartre: sentez ha!?
    camus: saçmalık!
    pk: off... abi biraz evle ilgilenin ya... bulaşıklar da dağ gibi oldu...
    camus: yıkasak da hep yeni baştan nasılsa... sisifos gibi.
    sartre: bulantı tabakların üzerinde, çatalda, mutfağın duvarlarında, her tarafta...
    pk: hay allah belanızı versin be!

  • ekonomi bunun ayrımını yapmış aslında. nitelikli yatırımcı diye bir tabir var ki bence zengin demenin hoş karşılanmadığı bilimsel yazı ve konuşmalarda kullanılmak üzere çıkarılmış. peki nitelikli yatırımcı nasıl olunur? nitelikli yatırımcı olunmaz doğulur. espri yapmıyorum. babadan bir şey kalmadan, sıfırdan tırnaklarıyla kazıyarak 1 milyon tl kazanabilen varsa başım gözüm üstüne, en nitelikli sizsiniz önden buyurun.

    yani 1 milyon tl'den fazla parası olan kişiye zengin kişi denir. geriye kalan hepimiz fakiriz.

    edit: 7 ağustos 2022 tarihi itibarıyla spk nitelikli yatırımcı tanımında güncelleme yapmış değil. o yüzden 1 milyon lira'nız varsa eşe dosta ben nitelikli yatırımcıyım diye hava atabilirsiniz.

  • (bkz: boş küme)

    valla en son bi kızdan hoşlandığımda whatsapp yoktu.
    hatta akıllı telefon yoktu, salak salak telefonlar vardı.
    rte henüz bir kul kabul ediliyordu.
    fışkiye kırılmamıştı.
    küçük ibo hala küçüktü.
    nihat doğan daha seda sayanla çıkmamıştı.
    ibrahim tatlıses yıldız tilbe'yi pezevenklerin elinden kurtarmamıştı.
    düşünün euro daha yoktu ya.