hesabın var mı? giriş yap

  • ay'ın oluşumunu açıklamaya çalışan su an için de bunu başarmış görünen teori.
    bu teori'ye göre mars ebatlarında hipotetik bir gök cismi* 4,45 milyar yıl önce* dünya'ya çarpmış.bu teorinin daha önceki 3 teoriden daha cok ragbet görmesini apollo'nun ay'dan topladıklarına baglayabiliriz.mesela toplanan kaya parçalarında bulunan oksijen izotoplarının dünya'dakilerle birebir örtüşmesi gibi...ayrıca apollo'nun ölçtügü ay çekirdeğinin (bkz: kabak cekirdegi) boyutları bu teoriye uygundur.bir de bunlara dünyanın jeolojik tabakalarında ki farklılık eklenince bu teori ay'ın olusumunu açıklıyor gözükmekte.tabii ki su an icin!

    (bkz: ay)

  • biyolojik anlamda bişey ifade etmez.
    biyolojik babam bana, 7 kat ellerin atmayacağı nice kazık atmıştır. kendisi sevgisizliğin, menfaatçiliğin, aşağılık kompleksinin, aile içi şiddetin filan vücuda gelmiş; iki ayak üzerinde yürüyen halidir.

    biyolojik olarak baba olmaya elverişsiz bi durumdaysanız bile takmayın bunu yani.
    kalbinizde karşılıksız verebileceğiniz yeterince sevgi, şevkat; minik bir başı göğsünüze sıkıca bastırıp kokusunu alabildiğinizce içinize çekebilecek kadar evlat hasretiniz varsa, gidip koruyucu aile olun...

    dölleyerek baba olunmuyor.
    emek vererek, sevgi vererek oluyor...

    çocukken ailemin evinden kaçıp çocuk esirgeme kurumuna sığınma hayalleri kurardım bazen... sevgisizlikten ölecek gibi hissederdim o küçücük yaşta. orada severler beni gibi gelirdi...
    eminim o kurumdaki çocuklar da, dışarıdaki ailelerin hepsini birer sevgi yumağı sanıyor...

    en azından biri için bu hayali gerçekleştirebilir, onun sıcacık yuvası, sevgi dolu-müşfik ebeveyni; vazgeçilmez ailesi, canı kadar sevdiği babası olabilirsiniz.
    benim babam gibi bazi biyolojik babalarin asla "baba" olamadığı bu dünyada...
    **

  • --- spoiler ---

    nihal (tekneden denize bakarak) : şimdi bu sakinliği bırak bir sürü işle uğraş.

    --- spoiler ---

    lan kızım sanki uğraştığın bi iş varmış gibi.össye bile tam girmedin lan.üniversite stresin bile olmadı.ekmek elden su gölden yaşıyosun.ulan sevgili bulmak için bile çabalamadın aynı evde yaşadığın herifle evleniyosun.ne işi çok pardon?