hesabın var mı? giriş yap

  • iran devriminde sosyalistler, sırf batı karsıtlıgı icin humeynilerle isbirligi yaptılar.
    alın size batının pis degerlerinden uzak iran.
    doya doya yasayın.
    gerci simdi de sosyalistler sırf abd karsıtı diye iran ovuculugu yapıyor. nasıl bataklıga
    dustuysek ulkenin egitimli kesiminin sevdigi yerler bile rezil.

  • adam tam sözlük formatına uygun şu başlığı (bkz: nike katar 2022 dünya kupası reklamı) açıyor tutmuyor.

    sonra dangalağın biri sözlük kurallarına uygun başlıkların yerine saçma sapan bir başlık açıyor ve tutuyor. sözlükte herkes böyle aşırı yorumlu paylaşsın artık başlıkları madem.

    iyice sosyal medya çöplüğüne benzetin burayı da. neyin ne olduğu karışsın hiç bulmayalım. nike'ın reklamını aramak istersek, böyle dangalakların açtığı alakasız başlıklar yüzünden hiç bulamayalım mesela.

    edit: başlık düzeltilmiş.

  • 2011 yılında çıkan bedelli kararı sonrası varını yoğunu ortaya koyup, yetmediyse kredi çekip 30bin tl'ye bedelli askerlik yapan efsane nesildir.

    ancak acı olan, tam üç yıl sonra torunları neredeyse yarı bedele 18bin tl'ye bedelli askerlik görevlerini yerine getirmişlerdir.

    olum dedik o kadar telefon çıkar çıkmaz alınmaz, fiyatı düşer. biraz bekleyecektiniz, kıpır kıpırsınız aq :)

  • global trafik haritasının uydu görünümünde son 1 haftadır bouvet adası'nda bir kullanıcının yalnız başına oyun oynamaya çalıştığının görüldüğü platform.
    görsel (antarktika'nın orta kısmının hemen üzerindeki minik yeşil nokta, tam olarak şurada)
    kuzey kore'deki absürt durumu saymazsak geçtiğimiz yıllardaki en ıssız yeşil nokta antarktika'daydı. ara ara tekrar online oluyorlar, şuradan güncel durum takip edilebilir.
    bu kişinin counter-strike gibi bir oyuna girip online maç arattığındaki yalnızlık, 52 hertz balinası'ndan sonraki en dramatik yalnızlık olabilir.
    işin esprisi bir yana bu kişinin o bölgede görev yapan bilim insanlarından birisi olduğu düşünülüyor. bilim insanı da olsan oyunlarından vazgeçemiyormuşsun demek keşke hangi oyunları oynadıklarını da görebilseydik.
    bu arada platformun istatistiklerine bakıldığında küresel olarak korkunç bir hacme ulaştığı da görülüyor, şu verilere bakılırsa son 48 saatte; kuzey amerika'da saniyede 3.1 tbps, avrupa'da neredeyse 1 tbps, asya'da ise 8.8 tbps bant genişliği kullanılıyor. saniyede gerçekleşen bunca veri akışını kaldırabilecek güçte sunuculara sahip olmak ve yönetebilmek de ayrı bir güç.

    ertesi gün edit'i: cs2'nin çıkışıyla saniyede gerçekleşen veri akışı 3-4 kat artmış durumda.