hesabın var mı? giriş yap

  • ülkemizde bol bulunan; bilgisi olmadan fikri olan insan türevleri sayesinde hakkında bolca yanlış bilgilendirme yapılan uygulamadır.

    kurucusu pavel durov'dur. rusya'nın zuckerberg'i olarak anılır.
    meşhur vk platformunun yaratıcısıdır. rusya'dan kaçmak zorunda kalmış bir bilişimcidir. kurucusu olduğu vk, rus devleti tarafından rus mafyaları aracılığı ile elinden alınmıştır ve hayati tehlikeler nedeniyle rusya'dan kaçmak zorunda kalmıştır.

    gelelim uygulamaya;
    uygulama end to end encrypted iletişim yapan ilk uygulamalardan biridir. yalnız bir ara ssl/tsl gibi şifrelemeler yerine mtproto isimli garip bir şifreleme kullanıyordu. bir kaç açık olmuştu bununla ilgili ancak sonra bu durumu düzelttiler.

    sunucuları berlin'dedir. rusya'da değil.
    kısacası sunucuları amerika gizlilik kurallarından daha emin ellerdedir. avrupa birliği bu konuda malum çok daha hassas, özellikle kişisel verilerin korunması, sızdırırlmaması ve paylaşılmaması konusunda. en azından whatsapp'tan kat ve kat güvenli olduğu konusunda kuşku yoktur.

    şu ana kadar herhangi bir kullanıcı kiltesinin verilerini sızdırdığı, paylaştığı, verilerin çalındığına dair herhangi bir vukuatı yoktur.

    ben de dahil, türkiye'de iletişim güvenliğine önem veren bir çok insan tarafından yıllardır kullanılmaktadır. özellikle bilişim işi ve siber güvenlik konusunda iş yapan insanların uzun zamandır tercihidir.

    güvenle kullanınız, kullandırınız.

    edit: sevgili minik donut canavari'nın da eklemek istediği gibi; yazışmalar servera hiç uğramadan iki cihaz arasında da şifrelenebiliyor. arada sunucu olmadığı için en güvenli iletişim yolu ortaya çıkıyor. sunucu yoksa risk de yok.

  • ben o saatte işe gidip akşam 6’da da eve dönüyorum. ne hayatlar var be! siz kesin kahvaltıda portakal suyu içiyorsunuzdur.

    edit: yalnız olmadığımı bilmek güzel bir şey. hani ekşi burjuva mekanıydı? işçi sınıfı kendini direkt favlarıyla belli etti.

  • 1 dolar 8.25 tl,
    1 euro 10 tl,
    evden çıkamama,
    bir hafta sonra ne olacağının belirsizliği,
    işsiz kalanlar,
    işsizlik korkusu,
    yalnızlık,
    ses duyuramama,
    iş yerlerini kapatanlar,
    aşısızlık,
    kendi yurdunda 3. sınıf insan muamelesi,
    umutsuzluk,
    güvensizlik,
    kaybolan dolarlar, yarınlar...

    bana ne lan filistin'den, israil'den.

  • 8 kelimeden oluşur.

    erdoğan'ın "mısır olaylarının arkasında israil var" açıklaması ap tarafından israil dışişleri bakanlığı basın sözcüsüne soruluyor, verilen cevap şu: "bu üzerine yorum yapmaya değmeyecek o açıklamalardan biri". off anam off. ortadoğunun liderine bak sen hele..

    http://www.hurriyet.com.tr/planet/24556467.asp

    edit: genç şakirtler rahatsız! gg diye ispiklemişler lan.

  • şu anda onun şehrinden kendi şehrime giden bir otobüsün 21 numaralı koltuğunda yazıyorum bunu. onu başka bir şehirde bırakıp tekrar beni kimsenin beklemediği o eve gidiyorum...virusten dolayı 3 aydır onu göremedim... geçen cuma biraz umut ve koskoca bir korku ile yanına geldim. acaba beni unutmuşmudur diye korktum... çok korktum... bu dünyadan yok olup gitmeye razıyım... yeter ki beni unutmasın... mutfakta yerde oturmuş bebeklerin o mutfak eşyaları ile oynama rituelini gerçekleştiriyordu... kızım dedim... bana baktı bir an... elindeki eşyaları düzenli ve sakin bir şekilde bıraktı elinden. ayağa kalkıp bana yürüdü ellerini uzattı. kucağıma aldım. başını omzuma koyup defalarca baba dedi... sonra bana evdeki insanları tanıtmaya başladı. anne anne, dede , teyze.... diye.. sanki ben onları tanımıyorum gibi... sonra bana odasını gösterdi oyuncaklarını. sonra otur dedi oyuncak oynayalım... bir odada 6 7 kisi otururken ben ayağa kalkınca baba otur diyor. giderim yine diye... otur... maalesef 4 gün sonra otur dese dahi oturmadan yola çıkmak zorunda kaldım... dün gece onu ben uyuttum annesinin 4 aylıkken uyuturken dinlettiği ninniyi açtım... gülümseyerek uyudu... 25. mayıs tarihinde vefat etmişti annesi.. üzerinden 1 25 mayıs daha geçti...

  • müftülükteki usulsüzlüklere karşı çıktığı için hedef oluyor. ceza olarak koronadan ölenlerin cenazesini yıkamakla görevlendiriliyor ve koruyucu elbise verilmiyor.
    bunlar nasıl bu kadar vicdansız, nasıl bu kadar insanlıktan çıkmış durumdalar akıl almıyor?
    bu kadarı olmaz dedikçe, çok daha fazlası oluyor. akıl sağlığını koruyabilmek mümkün değil artık.

  • 83. bolumde de yine gerildik, su ticari taksi cekiciye carpsin da biz de rahatlayalim onlar da rahatlasin.

    hayalet: radyo aciiim mi?
    akbaba: yok la oturuyoz iste
    hayalet: ben de kalkip oynayalim demedim

    su konusmada kendimi gordum, hayalet olarak.

  • tanesine 20 lira verdiği tasarruflu ampulü yeni evine takacak olan kiracıdır. 10 ampül olduğunu düşünürsek 200 lira temiz para, hele ki ev taşıyan adama... bu adama laf diyenlere bir de lafım var; aldığın buzdolabını da bırak git o zaman it.