hesabın var mı? giriş yap

  • ilkokul 3. sınıftayız. bi özel okul sıra olduk. müdürün ismi ''maşallah sayın '' kendisiyle o yaşımda sayın maşallah sayın diye dalga geçerdim her neyse sabah sıra olmuşuz. dizilmişiz. o zamanlar kısa boyum en önde duruyorum. her neyse bu müdür çıktı konuşma yapıyor. ben de o esnada hayallerde yaşıyorum yok işte şuraya bi göktaşı düşse tam kürsüye nasıl kurtulurum ki lan geriye koşamam sola kaçayım falan diye hesap yapıyorum. o esnada assolist gibi mikrofonla sağa sola dönüp dolaşan müdür mikrofonun kablosunun yetmediği alana doğru ısrarla mikrofonu çekiyor falan. ben bir anlığına hayallerden çıkıp gerçek dünyaya dönüyorum müdür arkası dönük mikrofonun yetmediği yere ısrarla giderken bir anda

    -kopacaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak !!!

    diye bağırdım. 500-600 kişi susuyor. bütün gözler bende amk.

    sonra tabi herkes güldü. ben kıpkırmızı oldum.

    sonraki günlerde,haftalarda,aylarda üst sınıftaki kızlar yanıma gelip kopacaaaaaaaaaaaaaaaaaaak diye bağırıp durdu.

    skiyim ya :/

  • hakkinda kamyon dolusu yalan soylenen, okudugu bir cumlenin sonunu basini bilmeden yazan gerzekler nedeniyle devamli suclanan nefis insan, efsane billy shears.

    bir kere, john lennon'in "beatles'taki en iyi davulcu bile degil" lafinin saka oldugunu anlamayanlara sesleniyorum. yahu madem bu kadar kotu davulcu, ringo white album kaydedilirken grup ici gerilimden kavgadan bikip, tasi taragi toplayip cekip gittiginde, neden davula o grup icindeki en iyi davulcu gecmedi de, herif geri gelsin diye haftalarca yunanistan'da peter sellers'le tatile cikmis adama onlarca telgraf yollandi. hatta geri geldigi gun george butun studyoyu welcome home yazan ciceklerle donatmis, ne kotu davulcuymus yav.

    pete best'ten kotu davulcu oldugunu soyleyenler var o daha fena. george martin'in pete best'li beatles demo icin geldiginde ilk dusundugu davulcunun degismesi olmus. gitmis bunu da brian epstein'a soylemis. cevredeki en yetenekli davulcu olarak da ringo alinmis gruba. ancak ringo'ya ilk basta deli diye bakmis george martin orasi da gercek, ilk please please me calarken tek eliyle davul calarken diger eliyle perkusyon calmaya calisirken goruldugu icin akli konusunda supheler olusmus.

    bu adamdan once davulcular hicbir zaman televizyonda gozukmezken, sahnede en arkada karanlikta calarken, ed sullivan show'da ringo ayisi 1 metrelik platform kurdurtup tepesine yerleştirmistir setini. al sana davulcu diye.

    neredeyse mukemmel tempoya sahiptir bu kotu davulcu denilen insan. beatles 1960'larin sonunda sarkilarla deney yapmaya basladiginda sarkilari kesip, belli yerlerini bir daha kaydediyor bu yolla bazi sarkilari 50 kere yeniden soyluyordu. ringo hicbir zaman ritm kacirmamistir.

    bu sansli yeteneksiz adam tek davul solosunu abbey road'in sonunda the end'de atar. sevmez cunku davul solosunu. ancak o attigi tek soloda koyun bakalim yanina bir metronom, gorun bu kulaksiz yeteneksiz adamin ritm duygusunu.

    ringo'dan daha yetenekli oldugu soylenen ve yakisikli oldugu icin kiskanilarak gruptan atildigi yalani dolasan pete best 4/4'lükten baska ritm bilmezken ringo beatles kariyeri boyunca ne kadar alisilmadik ritm varsa calmis ve grubun yaraticiligini ucsuz bucaksiz yerlere goturmustur. here comes the sun orneginde oldugu uzere, tek sarkida 3 ayri ritm calar bu hayvan adam.

    bir de bazi sarkilari calamadigi icin davulu baskalarinin caldigi yalani var. oha diyorum. butun beatles sarkilarinin sadece 4'ünde bu adam yoktur. hemen sayalim; white album sirasinda kavgadan gurultuden biktigi icin dellenmis ayrilmis gruptan, back in the ussr ve dear prudence'ta davullari paul calmistir, bakmislar ringosuz olmuyor adama yalvarmislardir donsun diye. the balad of john and yoko'da davullari yine paul calmistir cunku ringo film cekimlerine gitmistir. son olarak 1962'de love me do'da andy white tek sarkilik davulun basina gecmistir, ringo perkusyn calmistir, o da george martin'in istegiyle olmustur. sonrasinda grup itiraz edince ringo yine butun kayitlara katilmistir.

    herseyi gectim, o kadar kotu davulcudur ve lanet bir adamdir ki, john lennon cogu solo calismasinda yine ringo'yu cagirir, 1964'te ringo tonsilit olup turneye gelemedigi zaman george harrison sahneye cikmayi reddeder. paul mccartney, unlu apple corp catisinda verdikleri konserin ertesi gununde kart atar ringo'ya "you are the greatest drummer in the world. really." der.

    cok seviyorum, oyle boyle degil.

  • aslinda cok var. ama birkac tanesini sayabilirim.

    - oncelikle otel ucretini giriste tahsil etmek istemeleri.

    - kahvaltida oda numarasi sormak icin gelen gorevliler.

    - odada ikram olarak icecek bir ufak su, cay-kahve bile bulundurmamasi.

    - otele giriste elinizde tasinacak canta olmamasina ragmen sirf bahsis koparmak icin odaya kadar eslik etmeye kalkan, gereksiz yere lafi uzatan bellboylar.

    - otoparktan para alinmasi.

    - en cok guldugum de "otele disardan yiyecek-icecek" getirmek yasaktir uyarisi koymalari. 4 yildizli otellerde bile gordum.

    edit: son madde ile ilgili soyle bir uyari geldi, ben isin bu boyutunu pek dusunmemistim:

    dışardan yiyecek içecek getirip ve bunlardan zehirlenip suçu otel yemeklerine atmaya çalışanlara yönelik bir önlem. başı ciddi belaya giren oteller var bu yüzden.

  • konu bu değil ama şuna takıldım: "yaralı polis memuruna ilk müdahaleyi meslektaşları yapmıştı..." ne yaptılar allahını seversen söyle :)

  • adamlar tepki göstermek için gitmiş güzel güzel suç duyurusunda bulunmuş. eli sikinde gezen ergen de gelmiş "kimi kime şikayet ediyorsun" diyor. yapma yahu öyle mi gerçekten? şikayette bulunan abilere haber verelim hemen geri çeksinler. yargı da onlardaymış abi hiç mi kafanız yok diyelim.

    fazla tevazunun sonu vasattan nasihat dinlemektir.

  • ukraynada sahilde şahit oldum. önümde kız vardı denize yakın şezlongda. salatası geldi, salatayı aldı denizi arka planda bırakacak bir sürü pozlar dudak büzmeleri vs yaptı, sonra salatayı kenara koydu yüzmeye gitti, yemedi lan salatayı. ibretlik mal.

  • yakında telefon çıkmayacak galiba. hem ki aynı telefonun bir iki uzvu eksik geliyor ne gerek var, deyip satacaklar. abi kutusu güzel olmuşçu sığırlar parayı basıp alır yine de.