hesabın var mı? giriş yap

  • stadlarına degil, tavırlarına hayran oldum. 20 küsur yıllık fenerbahceliyim; ilk defa bugün, onları kıskandım.

  • polonya'nın torun şehrinde, zamanında kopernik'in de tırmanarak gökyüzüne baktığı kilisenin kulesine tırmanılır. kule o kadar yüksek ve basamaklar o kadar dardır ki normal bir insan 3-4 kere dinlenerek ancak çıkabilir. kulenin tepesine geldiğimizde duvarda bir yazı dikkatimizi çeker;

    "bacaklarım koptu aq, huzur islamda"

  • şu debe'ye giren entryisi önce gg gerekçesiyle silindi. sonra bu entryi aynı başlığa tekrardan yazınca, çaylak yapıldı.

    sözlüğe akp'li, dinci kayyum mu atandı? yoksa gg'lik hiçbir şeyi olmayan entryi kim, ne diye siler?

  • annemi, babamı güldürdü; beni güldürüyor; çocuklarımı güldürecek. yaptığı zor işi en kolay böyle anlatabilirim sanırım.

  • kolay ve lezzetli bir tarif de benden gelsin:

    -öncelikle spagettinizi haşlamaya bırakın

    - kum midyelerini (2 kişi için 500 gr kadar yeterli) ılık suya ıslayın. 30-40 dk sonra aralandıklarını göreceksiniz. güzelce durulayın. keza bu kısmı es geçerseniz yerken dişlerinize sürekli kumlar gelir ve yediğinize-yiyeceğinize pişman olursunuz

    - wok içerisinde önce zeytinyağında sarımsakları öldürün (ben 2-3 dişin bir kısmını püre yapıyorum bir kısmını ince kıyıyorum ki hafif ağza gelsin). bu aşamada isteğe göre chilli biber de eklenebilir (tabi ince kıyılmış). ben ayrıca en son aşamada kullanacağım maydonozların saplarını da ekliyorum.

    -sarmısaklar 2-3 dk sotelendikten sonra süzülmüş midyeler ve beyaz şarap (1 su bardağı kadar) ile biraz da deniz tuzu eklenir ve 3-5 dk yüksek ateşte sotelenir.

    -bu esnada spagetti pişmiştir. spagettinizi süzüp direk wok içerisine boca edin ve bir güzel karıştırın.

    - üzerine bol maydonoz serpiştirip servis yapabilirsiniz

    hadi afiyet olsun..