hesabın var mı? giriş yap

  • star trek'e yeni başlamış veya the next generation dizisini izlememiş olanlar için şunları söylemek lazım.

    - doktor jurati, bruce maddox diye birinden bahsediyor. tng'nin 2.sezonunda androdimiz data'nın birey olup olmadığıyla ilgili the measure of a man adında bir bölüm var. bu bölümde federasyonun sibernetik üzerine çalışan isimlerinden bruce maddox, data'yı incelemek ve onun gibi androidler üretmek istiyor. bu bölümü izlemeniz lazım.

    - jurati picard'a b4 androidini göstermekte. bu android, data'yı yapan dr.noonien soong'un data'dan önce yaptığı bir android. görünüşü aynı. fakat data gibi gelişmiş bir pozitronik beyne sahip değil. data hafızasını b4'a aktarmıştı diye söylendi. bu olayların detayı için star trek nemesis filmini izlemeniz lazım.

    - noonien soong, data'dan önce b4'ü yapıyor, yani before'u.* aslında bu iki modelin arasında bir android daha var. lore. dizideki android olayını ve data'yı daha iyi anlamak için tng'nin 1x13 datalore ve 4x3 brothers'ını izlemeniz gerekiyor.

    - data'nın bir çocuk istediğinden bahsediyor picard. yine diziyle oldukça ilgili olan tng 3.sezon 16.bölümü the offspring'i izlemeniz lazım data'nın neden böyle düşündüğünü anlamanız için.

    - picard arşiv odasına girdiğinde görülen captain picard day ise 7x12 the pegasus bölümünden bir hatıra.

    - haa, picard şarapçılıkla uğraşıyor çünkü burası aile çiftliği. dizide the best of both worlds'deki olaylardan sonra picard 4x02 family bölümünde yine buraya, abisinin yanına gelmişti. tek başına izlenildiğinde yavaş bir bölüm olarak gelebilir tabi.

    izleme sırası

    1x13 datalore
    2x09 the measure of a man
    3x16 the offspring
    4x03 brothers
    star trek nemesis

    extra olarak şunlar izlenebilir

    2x15 pen pals
    3x02 the ensigns of command
    4x11 data's day
    7x10 ınheritance

    ileriki bölümlerde seven of nine picard'ın yanına gelecek. star trek voyager dizisi izlenmediyse, bu karakteri anlamak için şu bölümler izlenebilir.

    3x26 scorpion part 1
    4x01 scorpion part 2
    4x02 the gift
    4x06 the raven
    4x25 one

  • altı ay tıbbi tanıtım temsilcisi olarak çalışmış biri olarak söyleyebilirim ki; bir doktorun egosundan daha büyük olan şey, iki doktorun egosudur. oldu gibi duruyor ama sanki olmadı gibi.

    (bkz: looney tunes)

  • saç. ama çok saç. her yer saç. evlenmeden önce onlar ne güzel duruyordu onların kafasında. evlendikten sonra sapır sapır yerlerde, banyoda, masada, elbiselerde... acaba erkekler mi neden oluyor bu kadar dökülmesine, bilemiyorum. olamaz mı, olabilir.

  • en önemli kuralı şudur: sevdigin mesleği yap. işini sevmiyorsan bırak ve sevebileceğin bir iş bul kendine.
    * gün içerisinde ne kadar arazi olursan ol, i$e asla ama asla geç kalma ve i$ten asla ama asla ilk cıkan da sen olma.
    * işini ne kadar iyi yaparsan yap mutlaka etrafında seni çekemeyenler olacaktır. ilk ba$larda yüzüne güleceklerdir, sakın kahramanlık yapma, kimseyi kar$ına alma.
    *ne olursa olsun, yerden göge kadar haklı da olsan, yönetim kadrosundan birine topluluk içinde hoşuna gitmeyecek davranı$larda bulunma.
    *dünyanın en mükemmel çalı$anı sen degilsin, her işe elinde tuz ile atlama. sadece yanındakilerle iyi geçin. ortaya nifak tohumlari ekme yeter.
    * herzaman $ık giyin, elin yüzün düzgün olsun. .

    * torpille gelenlere sinir oldugunu asla belli etme. ya da belli et için rahat edecekse. nasılsa bir işe yaramayacak.
    * herşeyi akı$ına bırak. gereksiz yere strese girmekten çekin. işin tadını cıkarmaya bak
    * i$yerinde yeniysen seni başkaları ile * mukayese edeceklerdir. senden daha fazla çalıştıgını ve i$inde çok iyi oldugunu söyleyeceklerdir. sakın inanma senden önceki muhtemelen hiçbir i$e yaramayan salağın tekidir . gidişine çok sevinmişlerdir ama seni de gaza getirmekten çekinmezler. sakın benim için de iyi dü$ünsünler diye kendini hırpalama. bildigin i$ini yap.

  • hangisinin benzediğini anlamadığım polis memuru.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ek: esas komik olanı, şenol güneş sağdan ikincisine daha çok benziyor. bak, sağdan ikincisi şenol güneş'e benziyor demiyorum, nüans var.

  • istiklal caddesinde, dokuz on yaşlarında, büyük olasılıkla tinerci, iki çocukla konuşan polis, birine sorar: "nerede oturuyorsun sen, evin nerede senin?"
    çocuk: "evim filan yok, orada burada uyuyorum" der.
    polis öbürüne döner "peki, sen?"
    ikinci çocuk: "komşuyuz!"
    (bkz: sokak çocukları)(bkz: umut çocukları)

  • akp nin yan kuruluşu ysk nın adaletli seçim sistemimize yaptığı yeni müdahalesi.

    dün başlayan yurtdışı oy verme işlemleri için 54 ülkedeki başkonsolosluklarda ve yurt dışına açılan 7 kara, 17 hava ve 9 gümrük kapısında sandıklar kuruldu. bu ülkeler arasında sudan, bahreyn, bae gibi akp oylarının yüksek olması muhtemel bütün ülkeler es geçilmemişken, içlerinde nedense birtek ırak yok. ırak'ın ne gümrük kapısında ne de mevcut 5 konsolosluk ta seçim sandığı kurulmadı.

    gerekçe ırak'ta çok az sayıda türkiye vatandaşının yaşıyor olmasıymış. oysa dışişleri bakanlığı verilerine göre ırak'ta yaklaşık 125 bin türkiye vatandaşı yaşıyor ve ırak almanya, fransa, hollanda gibi ülkelerden sonra en çok türkiye vatandaşının yaşadığı ülke.

    şimdi biz daha başlamadan şaibe karışmış seçimin neresine güveneceğiz?

    http://www.imctv.com.tr/…u-irakta-sandik-kurulmadi/

  • az önce sonuçlanan olay.
    özellikle bu başlık altına gelip "burayı şikayet sitesine çevirdiniz" minvalinde laflar eden suserlerin bu sonucu iyi okuması, çıktısını alıp saklaması ve günde iki kez tekrar etmesi lazım.
    başlığın açılmasından 2 gün sonra ford otosan tarafından arandım ve genel merkezden bir teknisyenin bulunduğum şehre gelip arabayı tekrar inceleyeceği söylendi. hukuki sürece başvurmama gerek kalmadan meseleyi çözeceklerini ifade ettiler. (sosyal medya yüzünden olduğu ne belli denilebilir ancak ne olduysa bu yazılanlardan sonra oldu zaten).
    bugün gelen telefonla da paramın iade edileceği söylendi.
    bu entry öncesinde yazan ve destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, uygun zamanda her birine işkembe çorbası ısmarlayacağımı da belirtmek istiyorum.
    sosyal medyanın bir yaptırım gücü olduğuna gerçekten inandım. zaten olması gereken de budur, firmaların sosyal medyadan çekinmesi hem tüketici hem de firmanın yararınadır.
    bir kez daha teşekkürler ekşi sözlük, teşekkürler sedet.