hesabın var mı? giriş yap

  • bir türlü anlam veremediğim durumdur. arkadaş dördü de 'büyük melek' olarak adlandırıldığı halde yaptıkları iş bir mi? bak mesela azrail'e! adam tarihin başlangıcından beri deyim yerindeyse köle gibi çalışıyor, can almalar falan, nerde ölüm olsa adam orda bitiveriyor, bir nefes alma desen yok. mikail keza öyle, nerde bir doğa olayı, adam orda bitiveriyor, tam bir görev adamı. yağmur yağar mikail sorumlu olur, fırtına çıkar yine bizimki, ne çekilmez çilesi varmış. ama diğer yandan cebrail, yılda dokuz saniye çalışan usain bolt gibi, bir dönem ağır iş yapmış, emekliliğini almış kenarda keyif sürüyor. tamam yaptığı işi küçümsemiyoruz ama azrail'le bir tutulması mümkün mü? gelelim israfil'e! arkadaş bu devran 4.54 milyar yıldır dönüyor, bir adam hiç mi çalışmaz? böyle görev mi olur? milyarlarca yıl sadece bir gün mü çalışılır? o gün geldiğinde hastalansa ne olacak? hepsinin de büyük melek kontenjanından aynı maaşı aldığını düşünsenize! yemin ediyorum olay çıkar, azrail bu yüzden azrail'i olur diğerlerinin alimallah! velhasıl, beni çok rahatsız eden durumdur azizim.

    debe editi: (bkz: minik eymen celep'e yardım ediyoruz kampanyası)

  • bedelli askerlik ben de istiyorum da, bedelli olmazsa oy vermem diyenleri görünce kanım donuyor. bu mu yani? bu kadar basit mi?

    tanım : haysiyetsizlerin toplandığı bir hashtagdir.

  • var bir sebebi doğru. geri girerken ki esnada sağı solu rahat görebilirsin çünkü dışarıdasın ama geri çıkarken hiçbir bok göremezsin tehlike yaratırsın boş yere.

  • yeni turkiye o kadar bereketli bir yer ki her gun bir baska kanaat onderi yetistiriyor, toplumu egitecek, sistemin isleyisi icin duzeni olusturacak yeni bir bekci murtaza cikartiyor. daha dune kadar adi uyusturucu kullanimi, velayet kavgasi gibi haberlerle ismi anilirken bugunlerde "sanatta seviye, etik" gibi konularda topluma yon gostermeyi kendinde hak goren sarkici.

    http://www.sabah.com.tr/…isan_unluler?tc=56&page=34
    http://www.gazeteciler.com/…ler-gecti-0-33029p.html

    son gunlerde verdigi roportajlarda, yaptigi ahlak temali cikislarla hem gundemde kaliyor, hem ismini temizliyor, hem de yeni turkiye duzeninde kendisine guvenilir bir yer aciyor. ve tabii asil unutmadan soylemek lazim, "kutsal anne" kendisi. roportajlarinda surekli "bunu bir anne olarak soyluyorum" veya "o arkadaslar da anne olduklarinda beni anlayacaklar" gibi ifadeler kullanip anne olmayan (tercih etmeyen) veya olamayan kadinlari da stigmatize etmis olurken, öldürülen, siddete ve tacize maruz kalan kadinlar (veya anneler) icin herhangi bir cikista bulunmuyor.

    hakkinda bu kadar yazmak bir sekilde yine kendisinin ulvi amacina hizmet etse de, pazar pazar "insanlari sadece dogruya yonlendiriyorum" veya "illuminati gibi kavramlar var" tarzinda kendini aşan vaziyette laflar edildiginde hele hele bunu edenin de victor hugo'yu bilim adami zanneden biri olmasi insani yalan degil, biraz olsun "dogruya yonlendirmeye itiyor", hakkinda paragraflik entry yazdiriyor.

    http://www.radikal.com.tr/…i_donla_cikmadim-1212554

    gercekten de dinime kufreden musluman olsa.

  • hangi mesleği yaparak mutlu oluyorsa o meslek. eve geldiğinde yaka silkiyor olmasın, mutsuz gelmesin. gerisi de halledilir.

  • havalimanı durağında jazz yapan siyahi bir aile oluyor sabahları, eğer denk gelirseniz bir dakikanızı ayırıp dinlemenizi tavsiye ederim. tüm gününüzün iyi geçeceğini garanti edebilirim.

    yozgat barlar sokağında bulunan durak özellikle cuma akşamları aşırı yoğun oluyor. über'i tercih etmenizi öneririm.

  • tam gaz devam edelim. sırada speaking 3 için faydalı yapılar var.

    bu soruda test olan kişi 50 saniye içinde bir metin okur. metinde kampüs içinde yapılan / yapılacak olan bir değişiklik anlatılır. işte bisikletler için park alanları yoğunluktan dolayı kampüsün kuzeyine taşınacaktır ya da evcil hayvanlarla ilgili yeni düzenlemeler filan gelmiştir. metni okuduktan sonra da bir buçuk - iki dakikalık bir listening gelir. burada iki öğrenci - her zaman biri kadın diğeri erkek - konu üzerine youm yapmaktadır ve biri dominant bir şekilde değişikliği eleştirmektedir (aynı fikirde olabilir - zıt görüşte de olabilir). soru da öğrencinin (daha çok konuşanın) konu üzerine görüşleri sorulmaktadır.

    şimdi de faydalı yapılar. kolay gelsin.

    ............................useful language for speaking task 3.........................
    according to noun, (according to the policy, students need a parking sticker)
    subject says/thinks/believes that + sentence (the man says that the policy is unfair)
    subject tells object that + sentence (the woman tells him that she likes the idea)

    .....................................to show agreement.........................................
    the man/woman agrees with the reasons stated/given by the policy/proposal.…
    the woman/man is in favor of having more students.
    the woman supports the idea of building a new stadium.

    ...................................to express disagreement......................................
    the man doesn’t agree that pets are unsafe / agree with the idea that pets are unsafe.
    the students are against the proposal.
    the woman/man opposes the proposal.

    .....................................other useful phrases..............................
    the reading states that ……… however, the man’s / woman’s opinion is that ……………………., and he/she provides a few reasons. first, he/she ………………………

    the man/woman doesn’t agree with ………………….. the reading text/policy/notice/professor states that ……………, but the man/woman thinks that ………………. he/she also says that …………….. finally, he/she believes ………………..

    the students are discussing a/an notice/announcement/policy that says ………………………….. the man/woman is in favor of the notice and gives a few reasons. she/he says that ………………… another reason is that she/he believes ……………………….. finally, he /she states that ………………