hesabın var mı? giriş yap

  • 59 seconds kitabında richard wiseman'ın alıntıladığı akademik çalışmalardan birinde bir grup borsacıya stresi düşürmesi için köpek veriyorlar. diğer grup ise kolesterol ilacı kullanıyor (sebep: stres kolesterolü arttırıyor). 6 ay sonunda köpek besleyenlerin kolesterol seviyeleriyle ilaç kullananlarınki aynı çıkıyor. ayrıca deneye katılan borsacıların tamamı deney için aldıkları köpeği geri vermeyi reddediyorlar.

  • uysal ve efendi durduğuna aldanılmaması gereken bir hayvan olan atın tersinin ne kadar tehlikeli olduğunu bizlere gösteren olay.

    çizgi filmlerde karakterlerin fırlarken çıkardıkları ses çınladı kulağımda.

  • mesela kipa markette 2,70 liraya satılan "kahveli bisküvi" var, bulgaristan'da üretilmiş.. bu fiyata gerçekten nefis birşey diyebilirim.. bugüne kadar hiç denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.. elin adamı nasıl yapıyor bilmiyorum ama yapıyor işte;

    görsel

    edüt: görsel güncellendi..

  • bırakın ülkem adına, tüm beyaz tenliler adına bi garip onu orada kavruk abilerin önünde altını alırken görmek. japonun bile zencisinin yarıştığı dalda kazanmak için doğuştan gelen fiziksel sınırlarını baya zorlamak gerekiyor, tebrik ederim.

  • ''numaramı gizleyip tüm arkadaşlarıma çağrı attım. gece gece eski sevgililerini düşünüp akılları karışsın. uyuyamasınlar.''

  • video: yunanlilarin turkleri kitledigi dogfight videosu. (sag ust ko$ede skor tablosu olan)

    tabi haliyle video'nun alti yunanlilar turkler arasinda binbir tane kufurle$meyle dolu. ama bir tanesi var ki:

    "don't forget malazgirt 1071, istanbul 1453, fenerbahce 1907!"

  • bilale anlatır gibi anlatalım o halde;
    bankaların günlük para ihtiyacını her ülkenin merkez bankası açık piyasa işlemleri adı altında kendileri karsılar.misal bizim merkez bankası günlük ve haftalık olarak teminata alacagı bono karsılıgında bankalara likidite verir..ancak işin içine döviz vs girdiğinde 22 mart 2019 dolar kuru başlığında da kısmen açıkladığım gibi, yabnacı bankalar bizim merkez bankasından fonlama alamadığı için bunu londra piyasalarında yaparlar..yani dolar tl de alım ya da satım yönlü poz almak isteyen kurumlar bunu belli bir vadede geri almak üzere swap dediğimiz takas yoluylayapar..tl nin faizi doların faizinden yüksek oldugu için tl satıp dolar almak bu işlemi yapan için bir maliyettir..ama dolar alması için önce tl bulma zorunlulugu var..herkes aynı anda tl satıp dolar almaya calıştıgında ve o piyasaya elinde fazla tl olan bankalarında bazı sebeple girmemeleriyle piyasa da tl sıkısıklığı olusur ve nadir olan metanın değeri arttıgı için kıtlasan tl yi piyasadan bulmak zorlasır..bunun manası sudur aslında;beklentiker tl aleyhinde gelişince herkes dolar almak ister lakin piyasadan borc tl bulmak zorlasınca gecelik fonlama faizleri aşırı yukselir ve bu sefer en iyisi tl alayım da gecelik bu yuksek faizi ben alayım diyen kısa vadeci alsatcıların yardımıyla kur düşer,,bugun oldugu gibi..ama işin temelinde dolar alımından kaynaklı tl kıtlığı oldugu için bu dususler kısa süreli olur ve günün sonunda elimizde hem yuksek faiz kalır hem de yükselmiş kur...kısamın kısası giren cıkan vatandasa.

  • kesinlikle ne kadar giriyor acaba diye cevirip gotune sokmaya calisan ve bu sebeple hastanelik olan turkler cikardi.