hesabın var mı? giriş yap

  • ara ara oluyor bu. hayali bir sesin bana yönelttiği sorulara karşılık veriyorum. kendimle ilgili bazı yanlış bilinen şeylere açıklık getirmeye çalışıyorum. kendimle ilgili merak ettiğim bazı gerçekleri, kendimi de incitmeden yanıtlamaya çalışıyorum. yanıtlamaktan kaçındığım, bazı hassas kitleleri kıracağını düşündüğüm sorulardan espriler yaparak kaçıyorum. karşılıklı gülüyoruz. röportajın sonunda teşekkür ediyorum. havlumu alıp çıkıyorum. ayna karşısında saç kuruturken verdiğim yanıtlardan bazılarını beğenmiyorum. şöyle ya da böyle diyebilirdim, daha şık olurdu diyorum. ama yine de güzel bir röportaj oldu diyerek banyoyu terk ediyorum.

  • tahmin edilebileceği gibi, "alevilik hz. ali'yi sevmekseee..." ön şartına bağlanmış iddia.

    alevilik hz. ali'yi sevmek değildir. kimseyi sevmek değildir. öyle düşünmek veya şöyle inanmak da değildir. bunların hepsidir, her biridir, hiç biridir. alevilik bir kimliktir. alevi olmayan herhangi bir kimsenin "ben de aleviyim" demesi de alevilerin... umurunda... evet umurunda değildir. "x y ise ben de aleviyim"e içkin aşağılamayı, tenezzül tavrını en iyi aleviler hisseder. rte'nin bu lafına alevilerin tav olmasını bekleyen sünni, geri zekâlıdır.

    (bkz: sen gelme ulan ayı)

  • haber

    kiğılı giyim yönetim kurulu başkanı abdullah kiğılı’nın tam kapanma kararından dolayı yaşadıkları sıkıntılardan dolayı isyan etmesidir. aynı zamanda dolar yıl sonu tahminin de gerçekçi olmadığını belirtmiş. reis ytd deseydin, bak spk çakar cezayı *

    --- spoiler ---

    kığılı, tam kapanma sebebiyle iç piyasanın kötü durumda olduğunu belirttiği değerlendirmesinde, haftalık çalışma süresinin 85'ten 36 saate indiğini açıkladı. "tcmb'nin anketinde yıl sonu 8,71 tl dolar/tl tahmini inandırıcı değil. üretim için ön siparişlerin verilmesi gerekiyor, planlama yapamıyoruz.” diyen kiğılı, pandemi nedeniyle birçok önemli markanın iflas noktasında olduğunu söyledi.
    --- spoiler ---

    bu arada aynı arkadaşın 2014’teki beyanı da şu şekilde:

    "ben hayatımda iki tane büyük başkan gördüm. biri turgut özal, öbürü de recep tayyip erdoğan"

    yavaş dön reis, ümmet yetişemiyor. dur lan onun yeri burası değildi.

  • 2010'da yayınlanan community 2. sezonun ilk bölümünde troy yataktan kalkıp esnediği sahnede pijama olarak örümcek adam kostümü baskılı bir tişört giymektedir.

    aynı dönemlerde marc webb'in çekeceği amazing spider-man reboot'u duyurulur ve spider-man'i oynayabilecek 5 ayrı aktörün ismi konuşulmaya başlanır. film eleştirmeni ve çizgi roman yazarı marc bernardin ikinci kez çekilecek bir spider-man hikayesinde peter parker'ı oynayacak aktörün beyaz bir erkek olmaması gerektiğiyle ilgili bir şaka yapar. bu sözlerin üzerine ilk paragraftaki 3 saniyelik sahneyi izlemiş olan community fanları twitter'da "donald glover yeni örümcek adam olsun" kampanyası başlatır. tabii ki bu kampanya yönetmen tarafından dikkate alınmaz. ama marvel yazarı brian michael bendis'in kafasında bir ampul yanmasına ve miles morales karakterini yaratmasına sebep olur.

    2012'de amazing spider-man filminde peter'ın odasında troy'un olduğu bir community posteri vardır.

    2017'de vizyona giren spider-man homecoming'de aaron davis karakterini oynamıştır. bu karakterin mcu'da miles morales'in amcası aaron olduğu ve donald glover'ın canlandırmasıyla evrene girdiği iddia edilir.

    ertesi sene into the spider-verse vizyona girer. miles'ın aaron amcasının evine gittiği sahnede televizyonda community'deki yataktan kalkma sahnesi gözükür. bu çemberin tamamlanmasıyla örümcek evrenlerini anlatan filmde aaron'ın başka bir evrendeki suretiyle bambaşka bir evrendeki troy'un çok çok başka bir evrendeki oyuncusu donald örümcek adam olmuş olur.

    bu olaylar çerçevesinde kendisi spider-man açısından en az leonardo dicaprio kadar mühim bir şahsiyettir.*