hesabın var mı? giriş yap

  • kendisinin türkiye'nin en iyi oyuncusu olduğunu iddia eden kişinin şaka yaptığını düşünmek istiyorum. şaka maka güzel bir şaka.

  • beşiktaş başkanı ahmet nur çebi'nin itirafı.

    demiş ki;

    "200 milyon tl'lik vergi borçlarını 16 milyon tl'ye indirdik." git-gel ankara... yalvardık, yakardık. allah yapanlardan da razı olsun. çoğu da beşiktaşlı dostlarımızdır."

    https://twitter.com/…zun/status/1530536333848059905

    bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bu kepazeliğe vesile olan, uygulayan, o parayı çatır çatır yiyen herkese haram olsun o para.

    sadece beddua değil, vatandaş olarak yasal yollar da neyse gerekenin yapılması için herkes adım atmalı.

    bu işin takım rengi ile vs'siyle alakası yok.

    devlet, vatandaşın cebindeki parayı vatandaşından habersiz şekilde alıp milyar dolar borcu olan kulübün borcunu indiremez kardeşim.

    beşiktaş, galatasaray, trabzonspor, fenerbahçe, o, bu, şu fark etmez.

    millet kirasını ödemek için, yemek için para bulamıyor ama milyar dolarlıklık şirketlere parasını hibe edecek öyle mi?

    lan siz kimsiniz de 80 milyon vatandaşın cebindeki parayı kafanıza göre şirketlere vergi indirimi olarak dağıtabiliyorsunuz?

    ben vergimi 2-3 ay ödemeyemediğimde devlet evime haciz gönderiyor. öğrenci çektiği krediyi ödeyemediğinde devlet maaşına haciz koyuyor.

    ama aynı devlet milyar dolarlık şirketler ferahlasın, yayıla yayıla daha çok borçlansın diye elini 80 milyon vatandaşın cebine atıp oradaki parayı bu milyar dolarlık şirketlerin kasasına koyuyor?

    lan siz kimsiniz ya?

    kimsiniz kardeşim kimsiniz?

    kahvede çay ısmarlar gibi milletin yüz milyonlarca tl'sini alıp nasıl

    "tamam hadi iyisin senin 184 milyon tl borcunu sildim birader, ben de beşiktaşlıyım zaten"

    diyebiliyorsunuz?

    bu cüret, genişlik hali, "zaten kimseye de hesap vermiyoruz" rahatlığı nereden geliyor?

  • taksici üç lira bozuk yok deyince, üç liralık daha sür dedim. fakiriz ama saf değiliz çok şükür.

  • bir yandan pandeminin sürdüğü diğer yandan gece gündüz çalıştığım şu sıkıntılı dönemde, bu filme olan beklentilerim nadir kendimi iyi hissettiren şeylerden bu aralar. fragmanın da yakında çıkacağı söylentileri dolanmaya başlamışken bu filmin neden kesinlikle spider-verse temalı olacağını ve tobey maguire ile andrew garfield'ın kesinlikle filmde bulunduğunu madde madde ortaya koymaya çalışacağım:

    1- sony latinoamerica resmi hesabının paylaştığı ve sonrasında sildiği, bütün dedikoduların çıkış sebebi olan video. video'da 3 spider-man'den de sırasıyla kesitler görüyoruz ve sonrasında türkçe meali "seçmek zorunda değilsin, marvel multiverse'ünde her şey gerçekleşebilir. ve spider-man 3'te herkesi görebileceksin, evet 3 peter parker dünyayı beraber kurtarıyor" olan yazılar görüyoruz. video silindiği için farklı bir kanaldan atıyorum ancak ilk çıktığında reddit'e haberi düştüğü için ben bizzat izleyebilmiştim orjinal halini. video birebir bu. videonun yüklenip silindiği sony latinoamerica kanalı.

    2- hem tobey'li üçlemenin hem de andrew'li filmlerin görsel efekt çalışanlarının no way home'da yeniden çalışmış olması kaynak. her ne kadar kaynak resmi bir site olmasa da birçok sızıntıyı ilk olarak ortaya çıkaran sayfalardan birisi. reddit sub'larında da oldukça ünlüdür.

    3- spider-man 2'de doc ock'u canlandıran alfred molina'nın ve the amazing spider-man 2'de electro'yu canlandıran jamie foxx'un resmi olarak tekrardan bu rolleri oynayacak olmaları. bundan önemlisi molina'nın variety'yle yaptığı röportajda oynadığı karakterin spider-man 2'deki versiyonu olduğunu ve cgi ile kendisini gençleştirdiklerini belirtmesi o röportaj. jamie foxx'un ise tekrardan rolü canlandıracağı resmi olarak açıklandıktan sonra instagram hesabından paylaştığı apaçık spider-verse içeren fotoğraf

    4- senelerdir kirli sakalla takılan maguire'ın sinek kaydı tıraşla dolanmaya başlaması ve tekrardan fit hale gelmesi. başka rol için olabilir diyebilirsiniz ancak kendisi çok aktif bir aktör değil şu anda. fotoğraf

    5- raimi serisinde maguire'ın ispanyolca dublajını yapan roger pera'nın, sony ile bir film için görüştüğünü söylediği yayının kaldırılması ve akabinde o cümleyi söylediği kısmın editlenerek silinip, yayının tekrar yüklenmesi. yayından kesit

    6- andew garfield, yeni filmi mainstream için birçok röportaj verdi ve tabi ki çoğunda bu söylentiler kendisine soruldu. haliyle bu söylentileri reddetti ama verdiği cevapların hep aynı tarzda hatta birkaçında birebir aynı cümlelerle olması ve normalde röportajlarda rahat davranan bir adamken bu soruları cevaplarken biraz, tabiri caizse, şekilden şekile girmesi hafif dikkat çekici. ayrıca röportajı yapan adam kendisinden net olarak evet veya hayır şeklinde cevap vermesini istediğinde dahi "i did not get a call" yani "kimse beni aramadı" şeklinde dolambaçlı bir cevap vermesi. bahsettiğim röportaj, dediğim kısım 1:46'da.

    7- the amazing spiderman serisinde andrew'ün dublörlüğünü (stunt double) yapan william spencer isimli abimizin, tom holland'ın dublörüyle beraber olduğu no way home setinden fotoğraflar paylaşması ve ardından bu paylaşımı kaldırması. ekran görüntülerine sahip bir tweet

    8- tobey'in sevdiceğinin, instagram'da mcu spider-man filmlerinin başrolleri olan tom holland, zendaya ve jacob batalon'u takibe alması. kaynak. instagram kullanmadığımdan bu bilgiyi doğrulayamadım ilgili arkadaşlar bakıp teyit edebilir.

    9- bilindiği üzere, andrew'li seride gwen stacy karakterine can veren güzeller güzeli ablamız emma stone'un da no way home'da görüneceğine dair söylentiler vardı. kendisiyle yapılan bir röportajda (6. maddede belirttiğim andrew röportajını yapan abimiz yapıyor yine) bu söylenti sorulduğunda "i don't know if i'm supposed to say anything but i'm not in it" yani "bunu söyleme yetkim var mı bilmiyorum ama filmde yokum" cevabını veriyor. o röportaj, bahsettiğim kısım 2:10'da. kendisi şu an hamile bu arada`::(` yani muhtemelen filmde gerçekten de olmayacak blöf falan yapmıyor. ama burada dikkat çeken şey "i dont know if i'm supposed to say that" şeklinde hafif çekinerek cevap vermesi. yani sanki kendisiyle film için bir görüşme yapılmış ancak rolü kabul etmemiş/edememiş ve bundan bahsetmesinin yerinde olup olmadığından emin değil gibi cevaplıyor. yani düşünün normalde filmle hiç alakası olmasa, harhangi bir görüşme danışma vb. bir şey olmamış olsa neden dümdüz hayır yokum şeklinde cevap vermesin veya cevap verirken çekinsin ki? yani zannımca kendisiyle bir şekilde görüşüldü rol için ama dediğim gibi bence de filmde olmayacak kendisi hamilelik veya başka sebeplerden ötürü. ama olmayacak olması verdiği bu cevabın ilginçliğini etkilemiyor.

    bunlar dışında daha birçok irili ufaklı söylentiler çıktı ama en önemli ve dikkate değer bulduklarımı sizinle paylaşmak istedim. dikkate değer başka söylenti ve haberler çıkarsa bu entry'ye onları da eklerim. gözümden kaçmış olan ve eklememi istediğiniz haberleri için mesaj kutumu yeşillendirebilirsiniz.

    uzun lafın kısası spidey seven dostlar; spider-verse kutlu davamızdır ne olursa olsun film çıkana kadar sandıklarınızı terk etmeyin. bu yazdığım kanıtlara sımsıkı tutunup fragmanı bekleyin. eğer bu büyük olay harbiden gerçekleşiyorsa bunu filme saklayacaklarını düşünmüyorum. yani tüm bu söylentiler gerçekse mutlaka fragmanlarda bu olay gösterilecek ve tüm internet alemi o gün yıkılacaktır. belki ilk fragmanda göstermezler onu bilemem ama filme kadar da saklamazlar yani. az kaldı hayalimize kavuşuyoruz.

    gerçekleşmeme ihtimaline karşın da beddua şerhimi düşeyim: allah topunuzun belanızı versin sony ve marvel. koca koca adamlarız, bu yaştaki insanları gazlayıp gazlayıp sonra gösterip elletmemek sığar mı ulan delikanlılığa?

    tanım: 2021 kirismıs'ında çıkışını yapacak olan mcu spider-man serisinin 3. filmi.

    edit: loki dizisinin finaliyle birlikte multi-verse kapılarının sonuna kadar açılmasıyla da artık olmayacaklarına dair en ufak şüphem kalmadı şahsen. geliyor, gelmekte olan.

  • bir nevi jandarma'dır fakat türkiyedeki jandarma oluşumundan bira farklıdır. air national guard ve national army guard olarak ikiye ayrılır. air national guard hem savaş hemde barış anında birleşik devletler hava kuvvetleri'ne bağlıyken natinal army guard savaş ve işgal anında kara kuvvetlerine bağlı onun haricinde bağımsızdır. genel olarak amerika milli savunma bakanlığı'na bağlı olarak görev yapar.

    kuruluş amacı amerikanın herhangi bir işgale uğraması durumunda halkı paramiliter olarak örgütlemek - amerika birleşik devletlerinin öz kendi sınırlarını korumak kollamak ve polisin gücünün yetmediği yağma - yıkım - toplu vandalizm - isyan gibi durumlarda polisin yerine geçmesidir. valiler için ulusal muhafızları çağırmak içi ucu boklu değnektir çünkü komutanları çağırıldığı bölgede valinin yerine geçme yetkisine sahiptir.

    natinonal guarda katılabilmeniz için ordunun işine yarayan bir işte veya halihazırda bir devlet işinde çalışıyor olmanız gerekmektedir. başvuran kişiler en az 1 yıl sür ile national guarda hizmet ederler. air national guard'ın yer üyeleri de bu şekilde seçilirken air men olarak tabir ettiğimiz kısım. yani pilotlar - silahçılar - uçak bakımcılar ise hava kuvvetlerinden veya army reserve force'dan atanırlar. kısacası pahalı oyuncakları öyle itfayeciye polise falan teslim etmezler.

    2003 yılına kadar ulusal muhafızlar yurtdışı görevlere gitmiyordu yani afganistanda ırakta national guard üyesi asker bulamazdınız. fakat 2003 den sonra ulusal muhafız birliği askerlerinden şanslı(!) olanlar seçilerek yurtdışı görevlere atanmaya başladılar fakat ulusal muhafız patchlerini çıkartıp yerine yurtdışındayken bağlı oldukları birliğin patchlerini kullandılar.

  • new york'ta mescit olmadığını düşünenlerin birazdan yalayacağı abi.

    new yorkt'a tonla mescit var hadi onu da geçtim neden taksinin üstü biraz anlatsana.

  • patronu acun’un tertip ettiği engizisyon mahkemesi yargıçlarından biri! bütün kibir ve ahmaklığıyla gariban bir çocuğu binlerce insanın önünde küçük düşürme pahasına, bu pespaye tiyatroyu oynamakta beis görmemiştir.

    edit: tekrar edeyim: bir suçu varsa rahatsız olan şikayetçi olur. o da yasalar önünde kendini savunur, cezasını çeker! size mi düşüyor yargılamak! sizi ne ilgilendiriyor bir insanın yemek yapma becerisi dışındaki görüşleri, hayat tarzı, ideolojisi. siz kimsiniz arkadaş! yarın acun çıkın takla atın dese, takla mı atacaksınız reyting için! bu kadar mı aç ve çaresizsiniz! çoluk çocuğunuz var! ayıptır günahtır.