hesabın var mı? giriş yap

  • madde 309- (1) cebir ve şiddet kullanarak, türkiye cumhuriyeti anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edenler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılırlar.

    düzgün bir ülkede şu demeç suç kabul edilerek soruşturma açılır. vekillik falan düşer.

  • aşağıdaki diyaloğun geçtiği toplantıdır.

    --- spoiler ---

    +yaşam odası var mı?

    - var

    + kaç tane var?

    - yaşam odasına girmek yerine kaçış yolundan çıkmaz mısın?

    + kaç tane var?

    - 2 tane

    + neredeler?

    - çalışma alanından uzak diye söktük.

    +yaşam odası var mı?

    - yeni yapıyorduk

    +yaşam odası var mı?

    - yok

    + ihmal var mı?

    - kesinlikle yok

    --- spoiler ---

  • ramiz dayının gençliğini canlandıran abimiz oyunculuk konusunda beni büyülemiştir. hiçbir türk dizisinde bir kabadayı karakteri bu kadar iyi oynanmamıştı zannımca. kendisini izledikçe canım ihaleye fesat karıştırmak veya çıkar amaçlı suç örgütü kurmak istiyor.

  • 12.150 adet puding satın alarak 1 milyon uçuş mili kazanan david phillips'in lakabıdır.

    adamın hikayesi donanımhaber ölücüleri'ne taş çıkartan cinsten;

    bir inşaat mühendisi olan david phillips, 1999 yılının mayıs ayında alışveriş yapmak için bir markete girer. rafları gezerken healthy choice adlı markanın pudinglerindeki promosyonu gören david önce inanamaz çünkü her bir pudingin promosyonu tam 50 uçuş milidir. sonrasında gördüklerinin gerçek olduğundan emin olan genç adam, promosyonlu pudinglerden tam 12 bin 150 adet satın alır. 3140 dolar tutan alışverişin dikkat çekmesin diye de y2k problemi için erzak topladığını belirtir.

    (hatırlatma: 2000'li yıllara girerken herkesi bu korku sarmıştı. eski bilgisayarların zamanları 1900'lü yıllara göre ayarlı olduğu için, 1 ocak 2000 itibarıyla eski bilgisayarların artık çalışmayacağı gibi bir hurafe dolanmıştı ortalıkta, sonra fos çıktı tabii.)

    kampanyada bir de şöyle bir detay vardır; eğer kuponlar mayıs ayında postalanırsa 50 yerine 100 mil kazanılacaktır. amansız ölücümüz david bu fırsatı kaçırmaz ancak tek başına yapamayacağı için bir yardım kuruluşu olan salvation army'den destek ister. karşılığında da pudinglerin çoğunu bu kuruluşa bağışlar david.

    kuponları zamanında yollamayı başaran david, healthy choice firmasından 1 milyon 250 bin mil kazanır. millerin 1 milyonunu advantage hesabına aktaran david, ömür boyu gold üyelik de kazanır böylece. hiçbir fırsatı kaçırmaz.

    david phillips, sadece 3140 dolar ile kazandığı millerle 50+ kez amerika içine, 31 kez avrupa'ya, 42 kere hawaii'ye veya 21 kere avustralya'ya uçabilecektir. 2000 yılından beri uçuş millerini kullanan david phillips, yaptığı uçuşlarla da birçok ekstra mil kazanmış.

    ayrıca yardım kuruluşuna bağışladığı pudingler sebebiyle 815 dolar vergi indirimine de hak kazanmış sevgili david phillips.

    kaynak

  • yarın asgari ücret görüşmelerinin ilk turu başlıyor.

    kasım ayı enflasyonu netleşti :%22, görüşmelerde bu rakam baz alınacak.

    enflasyon raporunda asgari ücretliyi ilgilendiren kalemlerde enflasyon %25-30

    bir sene sonraki enflasyon beklentisi: %17

    asgari ücretli enflasyonu ile bir sene sonraki enflasyon beklentisi de görüşmelerde masada olacaktır.

    normalde asgari ücretliye hak ettiğinden eksik ya da fazla zam yapmak çalışanın ya da işverenlerin çıkarına gibi görünse de aslında asgari ücretliye hak ettiği rakam dışında bir ücret artışı hiçbir kesimin çıkarına değildir.

    asgari ücretlinin hak ettiğinin altında bir zam en başta reel sektörün çıkarına olacaktır ama bu senaryoda asgari ücretli enflasyona ezdirilmiş olacaktır ve doğal olarak asgari ücretlilerin tüketme kapasitesi ve eğilimi düşecektir, türkiye gibi ücretli kesimin %30-50'si asgari ücretli olduğu bir ülkede asgari ücretlinin alım gücünü kaybetmesi orta-uzun vadede reel sektörü ciddi şekilde ve kalıcı olarak gelirler yönünden vuracaktır yani asgari ücretliye adil bir zam yapılmazsa orta- uzun vadede reel sektör maliyet yönünden elde ettiği kazanımı fazlasıyla kaybedecektir.

    asgari ücretliye hak ettiğinden fazla seviyede yapılan zamlar ise enflasyonu ciddi şekilde tetikleyecek ve çok uzak olmayan bir gelecekte fazladan yapılan zam enflasyon karşısında eriyecek iken reel sektöre bindirilen yük yüzünden işsizlik artacak, reel sektörde sorunlar kuvvetlenecek ve ülkenin makro ekonomik göstergeleri bozulacaktır.

    toplumda gelir adaletinin sağlanması ahlaki olduğu kadar ekonomik bir gerekliliktir ve gelir adaleti bozulması ekonominin gelişebilme kapasitesi düşürür. link

    keşke asgari ücret 3.000 lira olsa ve bu rakam asgari ücretlinin alım gücünü törpülemese ama öyle bir durum şu an mümkün değil o yüzden kişisel fikrim asgari ücret 1.900-2.000 lira arasında olmalıdır, aksi senaryolar hem çalışan hem de işverene orta-uzun vadede negatif etki eder.

  • şimdi bana şu ilginç geliyor.
    bu nihal daha geçenlerde liseyi bitirmedi mi? taş çatlasın 18-19 yaşında kız. evleniyorum diye babasının burnuna yüzüğünü sokuyor. yahu ben 25ime bastım, evlenicem diye babam depresyona giriyor, daha küçüksün ayağı yapıyor, ki kendisi böyle robdöşambrla felan gezmiyor bildiğin atletli pijamalı baba. bu ednan bey'in "eee ergenliğe girdi, zamanı da geldi" dercesine köylü tavrı nedir anlayamadım. bana 19 yaşında çocuğu evlendirmek medeniyettir dedirtemezsiniz.
    "kendileri karar versin istedikleri zaman evlensin" dediğin kişi daha çocuk yahu, adam gibi bir sevgilisini dahi görmedik daha.

    ee ednan, bu kadar genişliğe karşı hakettin sen bunları. yeğenin hem karını aldı, hem kızını, tren yapıyor. adam olmuş matrix sen hala mermidesin kurşundasın. allahtan anan vaktinde hakkın rahmetine kavuşmuş. onun haricinden bir kulak arkan kaldı. ona iyi bak diyor gözlerinden öpüyorum.