hesabın var mı? giriş yap

  • kolay kolay yapılamayacak harekettir türkiye'de.

    ama üzülmeyin sokakta yapabileceğiniz çok şey var:
    karınızı, çocuğunuzu, yoldan geçen birini ya da uygun bulmadığınız bir eylemciyi dövebilirsiniz.
    sevmediğiniz birine ana avrat sövebilirsiniz.
    biriyle kavga edebilir, onun ağzını-burnunu-gururunu kırabilirsiniz.
    nefes alan herhangi bir dişiyi taciz edebilirsiniz (mühim olan karşıdakinin gönüllü olmaması).
    güpegündüz birini de kurşunlayabilirsiniz mesela.
    istiklal'in orta yerinde birini bıçaklayabilirsiniz.
    meydanlarda binlerce kişiye gözünüzü kırpmadan yalan söyleyebilirsiniz.

    öpüşemezsiniz kardeşim ısrar etmeyin. ahlaksız dolmuş burası.

  • şimdi işçi sınıfı toplansa ve dese ki, "bize böyle davranan bir firmada çalışmama kararı alıyoruz" ama söz konusu sınıf gücünün farkında değil ki, demez.
    edit:
    dayının torunları, mesaj kutumu yeşilin elli tonuna çevirdi. yok o çıksa başkası yarın işe başlarmış, bilmem ne. yahu biz ne diyoruz acaba. "bir olsalar, ortak karar alsalar" ahh ah...

  • ülkenin evlatları bırak evlenip çocuk yapmayı, gss prim borcunu nasıl ödeyeceğini düşünürken, suriyeli muhacir kardeşlerimizin durmadan çalıştığını gösteren fotoğraftır. akp'nin ülkeye attığı en büyük kazıklardan birisi işte.

  • garipliğin travesti komşudan istemek değil, gece 2'de zeytinyağı istemek olduğu eylem.

  • bana sanki danimarka, isveç, izlanda'da falan yaşadığım sanrısını yaşatabilen kanun.

    hayret. halk düşünülmüş.

  • milletin niye boklamak için yarıştığını anlayamadığım araba.

    yani bir fransız arabası gerçekten çok güzel olup çok güzel hissettirmiş olamaz mı?

    her şey bir yana, adam çalışmış emek sarf etmiş kazanmış ve o finansmanı sağlayabilmiş, balkabağına binse ferrari hissiyatı alır, siz alın teri nedir bilir misiniz?

    bizim bu sosyal medya çok kötü ya her şeyin bu kadar çabuk boklanmaya çalışılması falan... sorunlusunuz aq.

  • iki isveçli arkadaşımın sorduğu bir soru: türkçe dövme yaptırmak istiyoruz anlamlı felsefik birşeyler var mı diye.yaklaşık yarım saatlik açıklamadan sonra isveç'e rebecca ve mikaela'yı kürek kemikleri arasında hat sanatıyla yazılmış ''ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol'' dövmesiyle yolcu ettim.

  • gitardan cikarabildigi sesler ve o essiz monster ton, alet erdavatla, kalin tellerle , yok efendim srv strat satin almakla falan yakalanacak bir sey degil, keske olsaydi. yani ben de belki de onbinlerce insan gibi normalden kalin tel seti taktim, o tona amfi-pedal ayarlari ile yaklasmayi denedim, texas special pick uplar kullaniyorum, deniyorum ama sadece uzaktan yaklasabiliyorsun, en fazla "andiriyor" diyelim. esas hadise belki de milyon kere tartisilmis ve soylenmis oldugu uzere; adamin elleri ve calis bicimi. tellere genelde cidden abanarak vurup, sapi da kiracakmis gibi hatta beyzbol sopasi tutar gibi sikarsaniz daha once duymadiginiz tinilar ufaktan belirmeye baslayip, diger degiskenlerle ( tel kalinligi ve yuksekligi, pick uplar, amfi, pedal vs vs) de birlestiginde size "hassiktir! oluyo galiba lan!" dedirtebilir. heyecan yapmayin, yaklasik 30 saniye sonra sol kolunuz 15kg luk dumble la uc set on kol calismis gibi kasilip kalacak, birak herhangi bir srv lick'ini iki nota basacak gucunuz kalmayacak. abarti geliyorsa eger denemesi bedava. bu mevzuyu ilk john mayer'den duydugumda abartiyor demistim, basima gelince anladim, adam gercekmis. ciddi bir guc gerektiriyor o tonu cikarmak, dover gibi tellere vurup o rezonansi ayibogan gibi siki siki basarak kontrol etmek, ustune o cilgin, yurek eriten vibratolari, bendleri atmak ciddi bir emek, baya uzun bir sure gerektiriyor. yani kimse yapamaz demiyorum ama buna yeltenen varsa eger ( srv sarkilari calmaktan bahsetmiyorum ), o tonu ne olursa olsun alicam diyorsaniz -ki gercekten denemeye deger zira cok eglenceli- boyle bir gercek var. adama bosuna hands of steel demiyorlar. kolunuz once o kondusyona gelecek, parmaklar mutantlasacak, fretboardu delecek guce kavusacak, bunlarin uzerine tum o duygu, tutkuyu verecek kontrolu yakalayacaksiniz. lifetime challenge gercekten.

    ya yok ben bu kadar zahmete giremem ama srv calarken en azindan sarki az cok ona benzer tinlasin diyen varsa ilk aradan cikarmaniz gereken sey mute raking denen hadiseyi cozmek. yani 6 tele dan dun vuruken sadece tek bir telden ses alip, diger tellerden muted ses almak; click click sesler cikacak. bunu pena elinizle degil tele basan elle yapacaksiniz, kesinlikle palm mute degil. texas shuffle da denir buna. cold shot, pride and joy, couldn't stand the weather buna guzel ornekler. o teknigi cozmeden bu adamin sarkilarina girismek afaki bir caba olacaktir zira sadece ritm atarken degil, bendler oncesinde de sikca kullandigi bir hadise, bir nevi imzasi. bu sekilde tek bir notaya basmasina ragmen kalin, tok, guclu sesler cikarabiliyor. o tona ulasmada gereken tekniklerden belki de en muhimi bu mute raking hadisesi. cunku yeterince deneyerek bir cok solosunu calabilirsiniz zira belli bir patterni izliyorlar, dizilim olarak zor degiller, ama tellere vurus ve ritm stili? that's a bitch. strumming olayini en bastan cozmek, o tona yaklasmadaki en zor kapilardan ilkini acacaktir bence. zaten bu engel asildiktan sonra o giremem dediginiz zahmete girer, tadini aldikca devam edersiniz.

    velhasil boyle srv for dummies gibi bir yazi oldu ama burada bulunsun ; dunyada en sevdigim gitaristin basligina yeni bir sey yazmis olmak mutlulugu bana yeter. belki de bir gun birilerinin isine yarar.