hesabın var mı? giriş yap

  • gece 2'de sıcaktan uyandım. etraf karanlık, kimse uyanmasın diye ışığı açamıyorum, kör bir şekilde yolumu buluyorum. bu havasız karanlıkta ne yapacağım? seçenekler:

    1) 31
    2) netflix buffer yaparken kısa bir 31

    netflix açıldı, ama hızlı açıldı dikkat edersen, daha donumu indirmemiştim. hafif bir şeyler izleyip sızayım derken, yanlışlıkla daredevil'e tıkladım, hadi dedim bir bölümüne bakayım, bari eğlendirici bir şey olsa. 6 bölüm sonra ben hala kanepedeyim ve işe gitmeye hazırlanan hatuna bunca saattir kahvaltı bile hazırlayamadığım için utanıp salonda uyuyakalmış numarası yapıyorum. ancak o zaman farkediyorum saatlerdir işemeye bile kalkmadığımı ve patlamak üzere olduğumu.

    izlediğim en iyi marvel şeyi, filmler dahil. yalnız esas oğlanın ortağı olan karakterin olduğu sahneleri atlıyorum genelde, jar jar binks gibi bir şey, lüzumsuz ve söndürülmesi lazım.

    halen kanepedeyim sanırım, dövüş koreografilerini yattığım yerden yeniden canlandırıyorum. karşı koltuğu iyi dövdüm geçen bölüm, sezon finalinde cam sehpaya dalıcam. bu entry bir rüya mı? buffering...

  • kamera kaydı

    ders niteliğinde bir olay ve uygulama,polislerimizin bu tür durumlarda çekimser kaldığını biliyoruz çünkü yasalar onları korumuyor.inşallah herhangi bir soruşturma vs geçirmez.

    halk böyle korunur,eline sağlık.

    edit1: polisimizin açığa alındığı bilgisi doğru değilmiş,vali açıklama yapmış ödül verildiğini açıklamış kaynak

  • türkiye'ye gelmesi halinde şahsıma cine 5 decoderi aldırtacak dünyanın en iyi savunmacısı.

  • açık kasa kamyonetin taşıdığı tarım işçilerini taşıyan kamyonete tırın çarpması sonucu gerçekleşmiş kaza.. 15 kişi, 15 can, dile kolay.. tarım işçisi, servise gerek yok, ticari mal gibi kasada veya römorkta gider.. görürsünüz kimsede bir tepki uyandırmaz bu kaza.. bu tür kural ihlalleri en ağır şekilde cezalandırılmalı ki, kimse cesaret edemesin bir daha.. ne diyim, olduğum yerde kalakaldım..

  • yumurtanın kabuğu esasen beyaz olan kalsiyum karbonattan oluşur. bazı kuşlar yumurtalarının daha iyi kamufle olması ya da diğer yumurtalardan ayırt etmeye yardımcı olmak için yumurtalarının dışını bir pigmentle kaplar. görsel

    tavuk yumurtası kahverengi kabuğunu hemoglobinin parçalanması ile elde edilen protoporfirin adlı pigment sayesinde alır.

    yumurtanın kabuğunun kahverengi yada beyaz olmasını belirleyen tavuğun cinsidir. bir dönem kahverengi yumurtaların daha sağlıklı olduğuna dair yanlış ancak yaygın bir inanış yüzünden ticari üretim yapan çiftliklerde kahverengi yumurta yumurtlayan tavuk cinsine ağırlık verilmiştir.

    maran tavuğu olarak bilinen tavuk cinsinin yumurtası maun rengindedir. ancak yumurtanın dışındaki renk kolayca akabildiği için 1930'lu yıllarda bu türün yumurtaları satışa çıktığında insanlar yumurtaların boyanarak satıldığını sanmışlardır. görsel

    bir dönem üretimi pek moda olan ve türlü türlü faydaları olduğu iddia edilerek pazarlanan mavi yumurta (yada yeşil yumurta) şili kökenli olan araucana adlı tavuk ırkının yumurtasıdır. yumurtasının renginin mavi olmasının sebebi genlerinden gelen mavi renk pigmentleridir.

    hazır paskalya da yaklaşmışken (17 nisan 2022) bir de yapay renklendirilen paskalya yumurtalarından bahsedelim. bu yumurtalar soğan kabuğu ile kaynatılıp kahverengi, kırmızı pancar ile kaynatılıp kırmızı, ceviz kabuğu ile beraber kaynatılıp siyaha boyanabildiği gibi gıda boyaları ile çeşit çeşit renklerde ve desenlerle de boyanabilirler. görsel

    bbc science focus

  • şu muameleden sorumlu olan subayından uzman çavuşuna kadar olan o bölükteki komutanlardır bence. disiplini kolayca tesis etmek için devreciliğe müsade ederler , bir nevi sorumlu olduğu bölükte kendi işleri de hafifler.
    o sırada nöbetçi komutan ya azar'da takılıyordur ya okey oynuyordur. diğer alt devre de masasına çay getiriyordur.
    vatani görev diye gittiğin yerde ; gerçek hayatta selam vermeyeceğin böyle karaktersiz , cahil cühela tipler üst devrelerin olur . şaşmaz.

  • dünyanın en normal tivitidir. haklıdır da sokaktaki köpek çetesinin tehlikeli olmadığını düşünenler hiç saldırıya uğramamıştır.

  • darısı hükümetimizi destekleyen tüm değerli alamancı kardeşlerimizin başına, gelin avrupa kıskansın bizi burada refah ve huzur içinde yaşayın.

  • güney yarımküre'nin en güneyinde bulunan ve ülkeye sahip olmayan tek kıtadır. kıta, güney kutbunu içermektedir.

    14 milyon kilometrekarelik bir yüzey alanına sahip olup dönem dönem yaklaşık 5000 kişilik geçici nüfusa sahip olmaktadır. yerel saati bulunmayan antarktika kıtası'nın neredeyse tamamı(%98) buz ile kaplıdır. dünya'nin en kurak yerlerinden birisi olan bu soğuk kıtanın bazı noktalarına 2 milyon sene yağmur yağmadığı bilinmektedir. bitki örtüsünün oldukça sınırlı olduğu antarktika'da, kutup ayısı da yaşamamaktadır.

    ortalama rakımın 2200 m olduğu bu beyaz kıtanın en yüksek bölgesi ise yaklaşık 4897 m yüksekliğindeki vinson dağıdır. kıtada ayrıca volkanik dağlar da bulunmaktadır.

    antarktika'da iklimi birçok değişken belirlemektedir. fakat en önemli değişken güneş ve toprak ilişkisinin geometrisidir. bunun yanında, larsen buzul dağı'nın 1995-2002 yılları arasında dağılması sonucu kıtada iklim ve sıcaklık yavaş yavaş değişmiştir. nitekim 2020 şubat ayında tarihinin en yüksek sıcaklıklarını gören kıtada, arjantinli bilim insanları 20.75 dereceyi ölçmüştür. fakat dünya meteoroloji örgütü tarafından bu rekor için teyit beklenmektedir. en düşük sıcaklık ise 1983 tarihinde rusya'nın vostok istasyonu'nda ölçülmüş ve termometreler -89.2 dereceyi göstermiştir.

    bilimsel keşifler sonucunda antarktika bölgelerinin bazılarında antimon, krom, bakır, altın, kurşun, molibden, kalay, uranyum ve çinko gibi değerli madenler bulunmuştur. fakat hiçbiri ekonomik menfaati garanti eden bir miktara yaklaşmamıştır.

    7 farklı ülkenin 8 farklı bölgede toprağa sahip olduğu kıtada, marie byrd adlı hak iddia edilmemiş topraklar da mevcuttur.

    1961 yılında imzalanan antarktika antlaşması'na göre kıtada sadece bilimsel çalışma yapılabilmektedir. buna bağlı olarak orada 29 ülkenin 101 tane araştırma üssü bulunmaktadır.

    türkiye'den kıtaya ulaşım için, yeni zelanda veya şili'ye uçup sonrasında aktarma yapılması gerekmektedir. aktarma seçenekleri ise gemi veya uçaktır. gemiyi tercih edenler, 4-5 gün boyunca sürecek olan heyecanlı bir yolculuğa hazır olmalıdır.

    kaynaklar:

    brittanica
    wikipedia
    livescience

  • pucca isimli internet fenomeni ve yazar escobar twiti yüzünden yedi yıl hapis cezası aldı.

    seversiniz , sevmezsiniz.

    bu ülke fikri olanlara cehennem, kadın dövenlere, tecavüzcülere, hırsızlara, dolandırıcılara cennet.

    ülkemizde hukuk tacizcilerden çok fikirlere ceza verir.

    pucca'nın uyuşturucuya özendirmek gerekçesi ile aldığı yedi yıl cezayı biz defalarca şikayet ettiğimiz torbacıya aldıramadık.

    adam bağımlıyım, içiciyim deyip ceza almıyor

    pucca